Hotspot: acht&dreissig Berlijn

Hotspot: achtunddreissig Berlijn

In een stad als Berlijn is het culinaire aanbod groot. Nieuwe restaurants poppen als paddenstoelen uit de grond en culinaire trends worden er niet alleen gevolgd maar gecreëerd. Tijdens mijn eerste bezoek aan deze wereldstad strijk ik neer bij acht&dreissig, een restaurant in Mitte dat eerder dit jaar werd geopend.

Hotspot: acht&dreissig Berlijn

Met maar liefst twintig restaurants die samen 26 Michelin sterren delen is Berlijn culinaire hoofdstad van Duitsland. Dankzij creatieve koks met experimenteerdrang en een breed scala aan internationale keukens kan elke foodie fan zichzelf hier dagelijks naar alle lust trakteren.

acht&dreissig Berlijn

Lokale maar niet per se typisch Duitse gerechten staan centraal bij acht & dreissig, het restaurant waar ik tijdens mijn flitsbezoek aan Berlijn neerstrijk. Het restaurant ligt in Mitte en werd eerder dit jaar geopend. De van oorsprong Vietnamese chef-kok Duc Anh Tran groeide op in Berlijn en laat zich inspireren door de seizoenen.

Elke zes tot acht weken verandert het menu, met uitzondering van enkele klassiekers als ravioli met cantharellen en kalfsschnitzel die bijna altijd op de kaart staan.

Hotspot: acht&dreissig BerlijnHotspot: acht&dreissig Berlijn

Vorneweg und zwischendurch

Ik begin de avond met een aperitief: een frisse cocktail met gin en lavendel. Omdat er zoveel lekkers op de kaart staat, delen we drie voorgerechten.

Voor onze neus verschijnen borden met gamba’s, avocado en watermeloen (€12), eendenborst met zoete aardappel (€12) en gefrituurde geitenkaas met chutney (€7,50). De geitenkaas is scherp, de eendenborst heerlijk zacht en de gamba’s met avocado en in gember gemarineerde watermeloen heerlijk.

Aperitief bij acht&dreissig in BerlijnHotspot: acht&dreissig BerlijnHotspot: acht&dreissig Berlijn

Pfifferlingmaultaschen mit gebratene pilze & hartkäse

Als hauptsache ga ik voor de klassieke pfifferlingmaultaschen – ravioli – met cantharellen en geraspte kaas (€13). Het is heerlijk maar vult zo goed dat ik mijn bord niet eens leeg krijg. De dessertkaart laten we dan ook maar ongebruikt, ondanks dat de champagnesoep met verse vruchten me heerlijk lijkt.

Mijn eerste culinaire kennismaking met Berlijn is een smakelijke en voor herhaling vatbaar.

Zelf naar acht&dreissig in Berlijn?

Oranienburger Str. 38, 10117 Berlijn, Duitsland
www.restaurant38berlin.de

Bewaar acht&dreissig Berlijn op Pinterest

Hotspot: acht&dreissig Berlijn

Meer restaurant tips?

Bezoek dan de website van Visit Berlin of check deze hotspot index.


Ik reisde op uitnodiging van CityZapper en Interrail door Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Mijn persoonlijke reiservaringen deel ik in een reeks artikelen. Lees hier mijn disclaimer.
6 reacties
  1. Om al een beetje in de sfeer te komen klikte ik op Twitter de link naar deze post aan. Dit weekend zijn we in Berlijn. Voor de marathon. Maar daarna nog volop tijd om de stad (weer) te verkennen en (veel) leuke eettentjes aan td doen. Deze zou daar weleens bij kunnen zitten.

    1. Dat kan niet anders! Ik was er nu zo kort dat ik ook zeker nog eens terug ga, veel te weinig gezien nu. Maar wel lekker gegeten dus :D

  2. Deze plaats staat op mijn lijstje van city trips omdat daar een studio van een kledingmerk is.
    Dus noteer ik dit adres om heerlijk te kunnen eten ;-)
    Het ziet er mooi en lekker uit.

    Xoxo

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen