Meer dan genoeg te doen in Sonsbeekpark in Arnhem

Insider favorieten in Arnhem: 4x tips van een local

Arnhem werd al eens verkozen tot Beste Binnenstad van Nederland. En terecht, het is de perfecte plek voor eten, drinken, winkelen, relaxen, uitgaan en meer. Wat zijn nou echt plaatsen die Arnhem bijzonder maken? Insider favorieten in Arnhem: vier tips van een local!

4x Insider hotspots in Arnhem

Door Linda

Ik woon met veel liefde in Arnhem. En ik ben niet de enige die het een leuke stad vind: Arnhem werd zelfs al verkozen tot Beste Binnenstad van Nederland. En terecht, het is de perfecte plek voor eten, drinken, winkelen, relaxen, uitgaan en meer.

De winkelstraat afslenteren naar de Primark en de Hema kan iedereen, maar wat zijn nou echt plaatsen die Arnhem bijzonder maken? Dit zijn mijn vier favoriete Arnhem hot-spots!

Wat te doen in Arnhem

1. Sonsbeekpark

In Sonsbeekpark is altijd wel iets te doen. Bijna elk weekend worden er wel activiteiten georganiseerd in het park. In de Steile Tuin van Sonsbeekpark bijvoorbeeld begon de warme zomeravond met dans-demonstraties door mensen die wel wisten hoe salsadansen moet. Na de demonstraties, begon de DJ aan een zwoele salsa avond zodat je ook zelf helemaal in de muziek op kon gaan.

Behalve salsa dansen, kun je in Sonsbeekpark nog veel meer evenementen en activiteiten ondernemen. Ik kan wel een hele blog vullen met leuke activiteiten in Sonsbeekpark, zo kun je ook naar de Sonsbeekmarkt met lokale producten en worden er regelmatig culturele en culinaire festivals en evenementen georganiseerd. Zoals Sonsbeek Cinema, waarbij je in de buitenlucht met al je vrienden al picknickend een bioscoopfilm kan kijken op een heel groot scherm.

Ik heb ze bijna allemaal bezocht en ze zijn zeer de moeite waard. En natuurlijk kun je er ook perfect picknicken op een rustig plekje.

Hotspots-Arnhem-Sonsbeek-lhTheater in Sonsbeekpark in Arnhem

Mocht je het je afvragen; ja dat ben ik op die foto daar boven die jongen. Ik had natuurlijk weer het geluk om uit het publiek gevist te worden bij een circusvoorstelling (Sonsbeek Theateravenue).

2. Roses Lounge // Foodhall Arnhem

Lekker met je voeten in het zand bij Roses Lounge, met een cocktail in je hand, uitkijkend over de Rijn waar boten langzaam voorbij varen en koeien hun warme lijf koelen in de rivier. Need I say more?

Mocht het nou niet zulk lekker zomerweer zijn, dan hebben ze binnen genoeg plaats op de verschillende Moulin Rouge stijl banken bij de boudoir stijl open-haarden. In het weekend is er live entertainment (nee, geen strippers). De ene avond treedt af en toe iemand van het personeel op als zangeres. De andere avond draait een DJ fijne Urban Jungle.

Update 2018: Rose’s Lounge wordt momenteel verbouwd tot overdekte foodmarket: de verwachting is dat Foodhall Arnhem ergens dit voorjaar open gaat.

3. Paardrijden op de Veluwe met Stal Mansour

Stal Mansour organiseert heerlijke dagtochten door Nationaal Park de Hoge Veluwe met een picknick onderweg. Grote kans dat je wild spot. Ik heb moeflons, grote herten, reetjes, everzwijnen en laatst zelfs een vos gezien.

Op deze manege lopen alle paarden in een grote kudde altijd vrij rond. Ze zorgen fantastisch voor jou en je paard. Echt een perfecte manier om aan het snelle leven in de stad te ontsnappen en van de natuur te genieten. Mocht je niet zo van paarden houden, dan kun je ook met één van de gratis fietsjes van het Nationaal Park de Hoge Veluwe rond fietsen.

Paardrijden op de Hoge Veluwe met Stal Mansour uit Arnhem

4. House of Billiards Arnhem

En de laatste hotspot is misschien niet superhot, maar wel leuk om naar toe te gaan. Stel je de volgende situatie voor: ik ben op mijn eerste date met een ontzettend leuke jongen. Hij zegt dat hij wel een leuk plekje weet om te gaan poolen. Poolen is natuurlijk de perfecte manier om sexy hangend over de tafel iemand helemaal in te maken en daarmee je date om zeep te helpen, dus count me in.

Hij loopt een doodlopend steegje in (lees: zo eentje waar ze in CSI een lijk vinden) met aan het eind alleen een afvalcontainer en een paar afvalzakken. Net om de hoek van het laatste pand zit een liftknopje in de muur. Mijn date drukt op het knopje en de enige deur in het steegje gaat open. We stappen een gammele lift in zonder knoppen en gaan automatisch naar een andere verdieping.

Kansloze actie 2.0

Inmiddels gaan alle ‘kidnap/aanrand/vrouwenhandel’- alarmen af in mijn hoofd, maar mijn date ziet er zo schattig uit dat ik me gewoon niet kan voorstellen dat hij zoiets zou doen. Dat is dus precies hoe het gaat in de film en dan denk ik altijd bij mezelf ‘waarom zijn die vrouwen toch zo dom om er elke keer weer in te trappen’. En nu sta ik er zelf zo bij.

Alle noodscenario’s afspelend in mijn hoofd schuift de liftdeur open. Tot mijn verbazing sta ik op een verdieping vol pool-tafels. Het is er druk. En niet eens met allemaal pooiers en schaars geklede vrouwen. Gewoon met normale mensen. Gelukkig, dan kan ik nu beginnen aan het afmaken van mijn date in een stevig potje poolen!

Die date was een tijdje terug. Inmiddels hangt er boven het steegje wel een bord, dus de volgende vrijgezelle vrouw kan met een gerust hart achter haar date aan lopen.

Heb jij ook favoriete spots in Arnhem?


LindaLinda
Internationaal Area Manager Linda reist zowel zakelijk als privé al jaren de wereld over, van België tot Australië en Noord-Korea.

Voor Wat zij zegt schreef zij al eerder over glazen iglo’s en husky’s in Lapland.

3 reacties

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen