Op vakantie in Zuid-Limburg: dit wil je doen in Zuid-Limburg

Op vakantie in Zuid-Limburg: dit wil je doen in Zuid-Limburg

Onlangs bracht ik een paar dagen door in het zuiden van Limburg en kreeg meteen het ultieme vakantiegevoel. Ga jij binnenkort op vakantie in Zuid-Limburg? Dit wil je doen in Zuid-Limburg!

Op vakantie in Zuid-Limburg

Zodra het landschap door het autoraam verandert van vlak in glooiende, groene heuvels voel je het: ik ben in Limburg. Er is nu eenmaal iets aan het Zuid-Limburgse landschap dat je het gevoel geeft in het buitenland te zijn. En als je dat gevoel niet door het landschap krijgt, dan wel door de pittoreske dorpjes en Limburgse gastvrijheid. Hoe fijn dat je helemaal de grens niet over hoeft om dat heerlijke vakantiegevoel te krijgen?!

Dit wil je doen in Zuid-Limburg

Ik bracht onlangs een paar dagen door in Zuid-Limburg en voelde me weer helemaal opgeladen na afloop. Ga jij binnenkort op vakantie in Zuid-Limburg? Sla dan deze bezienswaardigheden, activiteiten en leuke adresjes zeker op.

Bezoek mergelstad Valkenburg aan de Geul

Valkenburg ligt in het hart van het beschermde, groene Heuvelland in Zuid-Limburg. De mergelgrotten vormen al meer dan 135 jaar een bekende trekpleister voor toeristen. Er is veel meer te zien in Valkenburg en omgeving. Van heerlijk wandelen – de stad werd al eens uitgeroepen tot dé wandelgemeente van Nederland – tot bijzondere bezienswaardigheden en heerlijke wellness.

Zeker nu het nog niet top-druk is door toeristen, is het leuk om een dagje door Valkenburg te (ver)dwalen.

Kasteelruïne in Valkenburg - Wat te doen in Valkenburg

Eten bij Boscafé ‘t Hijgend Hert

Al jaren een begrijp in de regio: Boscafé ‘t Hijgend Hert’, midden in de Vijlenerbossen aan een zandweg ergens tussen het bergdorpje Vijlen, Epen en Vaals. Het boscafe ligt op 260 meter hoogte en is een populaire ontmoetingsplek voor wandelaars, fietsers, mountainbikers en iedereen die zin heeft in een smakelijk hapje en drankje.

Tip: reserveer van tevoren een tafeltje, dan weet je zeker dat je hier terecht kunt.

 

 

Bezoek aan Gulpener BrouwLokaal in Gulpen

Per toeval ontdekken wij op een zonnige middag het Gulpener Brouwlokaal in Gulpen. Een horecaconcept van Gulpener waarin onder meer een microbrouwerij, proeflokaal, bierwinkel en biergarten samen zijn gebracht.

‘s Ochtends kopen we in de bierwinkel diverse Gulpener biertjes en een heuse Gulpener gin. Rond lunchtijd ontdekken we aan de achterkant de biergarten waar we nog net een tafeltje kunnen bemachtigen op het terras. Een aanrader wanneer je in Zuid-Limburg bent!

Gulpener BrouwLokaal, Rijksweg 19a, 6271 AB Gulpen – www.gulpenerbrouwlokaal.nl/het-brouwlokaal

Gulpener BrouwLokaal in Gulpen

Wijn proeven (en kopen) bij Wijngaard St. Martinus

Eigenlijk ook een must als je in Zuid-Limburg bent: wijn van Nederlandse bodem proeven (en kopen) bij Wijngaard St. Martinus in Vijlen! Deze Hollandse wijngaard bestaat sinds 1988 en zorgde met hun rode wijn voor een primeur in Nederland. Tussen de uitlopers van de Ardennen, in het zuidelijkste puntje van Nederland, kun je hier heerlijk wijnen van eigen bodem proeven.

Ook voor rondleidingen en meer over het duurzame productieproces van hun wijnen kun je hier terecht. Wel even reserveren!

Wijngaard St. Martinus, Rott 21a 6294 NL Vijlen – wijngaardmartinus.nl

Vakantie in Zuid-Limburg: wijn proeven bij St. Martinus

Vakantie in Zuid-Limburg: wijn proeven bij St. Martinus

Ontspannen bij Thermae 2000

Het bekendste wellness center van Nederland, Thermae 2000, ligt op de top van de Cauberg in Valkenburg aan de Geul, met geweldig uitzicht over het glooiende Zuid-Limburgse Heuvelland. De ideale bestemming voor een paar dagen weg dus, waar je lekker kunt ontspannen en de stress en sleur van alledag van je af kunt schudden.

Beleef de wellness van Thermae 2000

Overnachten bij Hotel Kasteel Bloemendal in Vaals

Tijdens onze tweede trip naar Zuid-Limburg kozen we voor een overnachting in Kasteel Bloemendal* in Vaals. Dit Van der Valk hotel ligt midden in het centrum van Vaals en wordt omringd door een ruime kasteeltuin. Een kleine oase van rust dus en prima uitgangspunt voor je vakantie in Zuid-Limburg.

Kies voor een van de luxe kasteelkamers of slaap in een van de ruime suites.

Bloemendalstraat 150, 6291 CM Vaals

Overnachten bij Hotel Kasteel Bloemendal in Vaals, Zuid-Limburg

Volgende bezoek aan Zuid-Limburg

Op mijn verlanglijstje voor mijn volgende bezoek aan Zuid-Limburg staan nog meer toffe winkels en bezienswaardigheden.

Delicatessenwinkel De Eyserhalte

Hoewel ik Eys en Wittem op de borden heb zien staan, maakten we er geen tussenstop. Zonde, want nu heb ik de Eyserhalte helaas gemist. Deze delicatessenzaak is de Limburgse spot voor culinaire cadeaus, huisgemaakte producten en mooie accessoires.

Wittemerweg 2, 6287AB Eys

Skywalk van de Wilhelminatoren beklimmen

Met een Skywalk op 34 meter hoogte heb je vanaf de Wilhelminatoren een spectaculair uitzicht op Zuid-Limburg en Duitsland. Tijdens ons bezoek was de toren helaas gesloten dus deze staat nog op mijn verlanglijstje voor een volgend bezoek aan Zuid-Limburg!

Leukste vakantiehuisjes voor last minute vakantie in Nederland

Dagje Maastricht

Het is alweer even geleden dat ik in Maastricht was en tijdens een volgend verblijf in het zuiden van Limburg mag een dagje Maastricht eigenlijk niet ontbreken! Deze stad blijft een heerlijke bestemming voor een bezoek of stedentrip.

Heb jij al eens vakantie in Zuid-Limburg gevierd? Wat is jouw favoriete plek hier?

2 reacties
  1. Prachtige foto’s.
    Het is zo mooi en zeer rustgevend….
    Ik wil weer naar Limburg….

    Xoxo

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen