Lekker aan het strand in Corralejo, Fuerteventura

Fuerteventura favorieten: dit wil je doen op Fuerteventura

Canarische eiland Fuerteventura is nog ongerept, met lange zandstranden, goede golven en ideaal voor mooie dagtrips. Ga jij hier binnenkort vakantie vieren? Dit wil je zien en doen op Fuerteventura!

Hier moet je heen op Fuerteventura

Fuerteventura is het op één-na-grootste Canarische eiland én het meest dunbevolkte. Het eiland kent een oppervlakte van ruim 1.700 km² en heeft slechts 50.00 inwoners. Fuerteventura is een prachtig eiland met lange zandstranden en uitgestrekte duinen. Dat kun je al snel zien: onderweg van en naar het vliegveld rij je door prachtige duingebieden, met eindeloze stranden en goede golven voor de watersporters.

Dit wil je doen op Fuerteventura

Voor zonaanbidders is een vakantie naar Fuerteventura het hele jaar door een goed idee. Dit Canarische Eiland wordt ook wel ‘Caribbean van Europa’ genoemd, dankzij aangename temperaturen die zelfs in de winter amper onder de 20 graden komen.

Hoewel je voor een ontspannen zonvakantie vaak het liefst aan het strand of zwembad ligt, is er meer te doen op Fuerteventura. Ga jij binnenkort op vakantie naar dit zonnige eiland? Dit wil je zien en doen op Fuerteventura!

Bezoek strandplaats Corralejo

Strandplaats Corralejo bood ons tussen alle toeristenspots nog net genoeg authentieke restaurants, een schattig strandje op loopafstand van ons appartement (met Gert de Gekko!) en brandende zon om een fijne week te hebben. Naast het gezellige (doch drukke) centrum kun je meer rust vinden in Parque Natural de Corralejo. Dit park wordt gevormd door een 11 kilometer lang strand dat omringd wordt door witte duinen.

Lekker aan het strand in Corralejo, Fuerteventura

Op Corralejo Beach kun je prima liggen en turen naar buureiland Lobos, afkoelen in het azuurblauwe water (wel even de bosjes zeewier ontwijken) en eventueel bijtanken in een van de paar strand restaurantjes.

Waikiki Beach Club & Restaurant

 

Hernandez Moran 11, Corralejo, La Oliva, Fuerteventura, España

Fuerteventura faves - Watzijzegt.comFuerteventura faves - Watzijzegt.com

Leer surfen

Kun jij nog niet surfen? Corralejo is de ideale plek op het eiland om te leren surfen. Hier zijn genoeg surfscholen te vinden waar je kunt leren hoe je op een surfplank blijft staan.

Ben jij een meer ervaren surfer? Dan wil je naar het noordwesten van het eiland, waar de golven een stuk ruiger zijn.

Bezoek de oude hoofdstad Betancuria

Niet alleen de badplaatsen zijn leuk. Plan ook eens een middag naar de voormalige hoofdstad Betancuria. Het is weliswaar geen grote stad waar je geen van alles kunt doen, er is genoeg te zien. De historische gebouwen in het centrum zijn een bezoekje waard. Zo vind je er een paar paleizen, oude burgerwoningen met fotogenieke balkons en de parochiekerk van Santa Maria.

Betancuria op Fuerteventura

Verken het eiland met een huurauto

Het landschap op Fuerteventura is een combinatie van woestijn en vulkaan. Om kennis te maken met dit unieke landschap kun je het beste een auto huren. De wegen van Fuerteventura zijn goed onderhouden en de verkeersborden zijn duidelijk. Je zult dus niet snel verdwalen.

Eten & drinken in Corralejo

Voor lekker eten ga je vooral naar het oude centrum, waar je weliswaar nog steeds proppers moet zien te ontwijken maar waar je nog aardig wat authentieke restaurantjes vindt voor een goede Spaanse maaltijd met lekkere wijnen en betaalbare prijzen.

Op zoek naar restaurants in Fuerteventura Corralejo?

Tio Bernabe voor lokale specialiteiten

Bij Spaans restaurant Tio Bernabe kun je aanschuiven voor lokale specialiteiten: Canarische cuisine en vers vlees & vis bereid op een houtvuur.

Calle La Iglesia 9, 35660 Corralejo, La Oliva, Fuerteventura, España

Cocktails & tapas bij Kaktus Cafe

Cocktails, wijn & tapas (en WiFi) in een ontspannen lounge setting bij Kaktus Cafe. Prima zitten hier. Tip: de Margarita’s smaken hier goed, net als de White Russians zoals deze blije doos foto wel duidelijk maakt ;-)

Calle La Iglesia 16, 35660 Corralejo, La Oliva, Fuerteventura, España

La Chama / Oscar Tapas

Niet helemaal duidelijk onder welke naam het restaurant nu bekend staat maar opnieuw een spot voor tapas en lokale cuisine. Niet bijster spectaculair maar voor €28 heb je een flink tapas menu voor twee personen.

Wij gingen niet voor het menu maar kozen onze eigen gerechtjes. Uiteraard teveel, dus let goed op of je grote of kleine bordjes besteld.

Calle La Iglesia, 17, Fuerteventura, España

TanteLuna

Een enthousiaste oude surf dude met blonde dreadlocks haalde ons over hier te eten. En we hadden er geen spijt van! TanteLuna heeft maar een beperkt aantal zitplaatsen omdat ze alleen met verse ingrediënten werken. Dat was duidelijk te proeven in het eten.

Pan con tomate vooraf en een heerlijke risotto en ravioli als hoofdgerecht, wij hebben genoten! Niet heel goedkoop maar wel betaalbaar.

Calle la Nina, Corraleja, Fuerteventura, España

Fuerteventura TanteLuna - Watzijzegt.com

Restaurante Gregorio, el pescador

Mediterraans restaurant Gregorio zorgt voor lange rijen mensen die wachten op een tafeltje. Zorg dat je voor 21 uur bent en reserveer een tafel voor het tijdstip dat je uitkomt.

Wij scoorden er eentje en kozen voor de vis van de dag in zoutkorst waar we met z’n tweeën een flink bord vol van konden eten. Lekker!

Calle de la Iglesia 11, Corralejo, La Oliva, Fuerteventura, España

Vakantie vieren op Fuerteventura // hier moet je heen op Fuerteventura

Ook op vakantie naar Fuerteventura?


Boek je reis naar Fuerteventura via TUI.nl.

Ben jij weleens op Fuerteventura geweest?

6 reacties
  1. Jaa leuk. Ik was al van plan een inspiratiepost te schrijven over Fuerteventura ivm surfen en ik zag het bij 3 op reis voorbij komen! Mooi is het daar zeg, had ik niet verwacht, het water is zo blauw :-O

  2. Wat ziet al dat eten er lekker uit. Als je voor een relaxe vakantie gaat moet je het misschien maar voor lief nemen dat je niet alle highlights hebt bekeken. Dat zou alleen maar weer vakantie-stress hebben opgeleverd ;)

    Ik ben weleens op Gran Canaria en Tenerife geweest, maar dat was toen ik heel jong was. De enige herinneringen daaraan zijn hoe pijnlijk mijn verbrande huid was, en hoe lekker het eten was, haha!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
Bardenas Reales, Navarra, Spanje

Spaans Navarra: land van uitersten in Spanje

Navarra, waar ligt dat eigenlijk? Mijn eerdere bezoeken aan Spanje brachten me naar Barcelona, Madrid en de Spaanse kust. Mooie steden waar ik die typische Spaanse sfeer altijd gretig opsnoof.…