Reisverslag Navarra: Vertrek vanaf Schiphol naar het Spaanse Navarra

Achter de schermen: Navarra reisverslag (een fotodagboek)

Het is alweer twee weken geleden dat ik op het vliegtuig stapte, op naar een nieuwe bestemming. Dat deed ik niet alleen maar samen met een vijftal andere mede-bloggers. Om je een indruk te geven van hoe het er tijdens zo’n reis vaak aan toe gaat, neem ik je graag mee achter de schermen.

Achter de schermen: Navarra reisverslag

Wat krijg je als je een zestal bloggers op reis naar Navarra stuurt? Een hoop foto’s, tweets en andere social media updates én veel lol.

Zulke reizen zijn vaak ontzettend leuk maar ook behoorlijk druk. Dat weet ik inmiddels uit eigen ervaring maar vaak komt dat niet terug in de reisreportages die je na zo’n reis schrijft. Logisch, want het draait tenslotte om de bestemming. Toch geef ik je graag een kijkje achter de schermen met een ouderwets fotoverslag!

10 september 2015

Vertrek vanaf Schiphol naar het Spaanse Navarra

12:00 uur

We vertrekken vanaf Schiphol en ik waag me aan een kijk-mij-eens-gaan-of-eigenlijk-staan foto. Er is geen fashion blogger aan mij verloren gegaan… Up in the air, ik krijg nooit genoeg van deze bijzondere beelden vanuit de lucht.

Onmisbaar: het flesje water tijdens de vlucht, vooral tijdens het opstijgen en landen, want ik krijg standaard last van m’n oren. Het blijft stiekem toch altijd weer een beetje spannend, zo’n reis naar onbekende bestemming met mensen die je vaak nog nooit eerder hebt ontmoet.

Reisverslag van mijn reis naar Pamplona, NavarraReisverslag van mijn reis naar Pamplona, Navarra

19:45 uur

Na twee uur vliegen en twee uur rijden komen we aan bij ons hotel in Pamplona*. Het uitzicht vanuit mijn hotelkamer belooft veel (linksboven). Veel tijd om bij te komen is er niet, we gaan meteen op pad.

Op verkenning door het oude centrum van Pamplona

We maken kennis met onze gids voor de komende dagen, Javier. Hij vertelt ons over Navarra, de autonome regio in het noorden van Spanje met Pamplona als hoofdstad en laat zien waar we de komende dagen heen zullen gaan. Het oude centrum wordt meteen verkend. Aan de rand van het oude centrum zien we vanaf de stadsmuur de zon ondergaan.

Reisverslag Navarra; Avond in Pamplona waar we op pad gaan voor pintxos en wijn

20:45 uur

Onze gids neemt ons mee de stad in. We trappen de avond af met pintxos en wijn (l). We zijn niet de enigen: op donderdagavond zijn de straten van Pamplona gevuld met mensen die gaan borrelen en veelal studenten die met hun eigen drankjes op straat zitten.

Diner in Restaurante Iruñazarra in Pamplona, Navarra

21:00 uur

Na de pintxos is het nog lang niet uit met de culinaire pret, want geheel volgens Spaanse traditie, beginnen we pas tegen 22 uur aan ons diner. Gegrilde Spaanse paprika’s – een lokale specialiteit – mogen niet ontbreken. Net zoals de wijn en een dessert.

23:30 uur

Met een mierzoet afzakkertje sluiten we het diner en daarmee de eerste avond af. Tegen een uur ‘s nachts lig ik eindelijk in mijn hotelbed. Er staan ons nog een paar drukke dagen voor de boeg dus elk uurtje slaap is mooi meegenomen.

Stay tuned voor meer reisverslagen en redenen waarom jij Navarra wil bezoeken!

Heb jij al eens door de straten van Pamplona gedwaald?

Ik verbleef in Navarra op uitnodiging van Gobierno de Navarra.
Lees hier mijn disclaimer.
5 reacties
  1. Ik ben nog nooit in Pamplona geweest maar als ik dat zo zie wordt mijn nieuwsgierigheid wel aangewakkerd. Het eten ziet er ook verrukkelijk uit.

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen