Boekarest: de nieuwe hoofdstad voor hippe stedentrippers

Stedentrip Boekarest: dé nieuwe hoofdstad voor hippe stedentrippers

Na talloze reisjes richting Oost-Europa beginnen alle steden een beetje in elkaar over te lopen. Ik had het geluk om wat langer in Boekarest te verblijven. Deze stad heeft me op veel manieren verbaasd. Wat mij betreft wordt Boekarest zelfs de nieuwe hoofdstad voor hippe stedentrippers.

Stedentrip Boekarest: dé nieuwe hoofdstad voor hippe stedentrippers

Door Linda

In mijn vorige blog over Riga konden jullie al lezen wat ik van Riga vond. Deze keer mocht ik voor mijn werk weer naar Roemenië, naar Boekarest dit keer. Deze stad wist me vervolgens op heel veel manieren te verbazen. Boekarest is wat mij betreft dan ook een prima stedentrip-alternatief voor Riga!

Bijna geen toeristen in Boekarest

Misschien was het omdat ik buiten het seizoen om – begin november – naar Boekarest kwam. Er waren bijna geen toeristen in het oude centrum. De inrichting van alle terrassen suggereert dat het er veel drukker kan zijn. Ik zou daarom niet in het hoogseizoen komen. Toen ik er was in november, was het nog een aangename 10-15 graden met een strakblauwe lucht. Prima weer dus.

Boekarest is wat mij betreft dan ook een prima stedentrip-alternatief voor Riga!

Het oude centrum van Boekarest

Wat mag je echt niet missen in het centrum van Boekarest

Waar moet ik beginnen? Ik had geen plan toen ik het centrum in wandelde. In mijn geval betekent dat dat ik verdwaal. Het oude centrum is klein, maar perfect om heerlijk rond te dwalen. Ik liep van het ene mooie naar het andere mooie (lekker vaag weer).

Wat kun je dan zoal zien in Boekarest?

  • Russisch Orthodoxe kerk met gouden torentjes. Met een beetje fantasie waan je je in Rusland.
  • Schattig, lief, klein kerkje op de hoek van… (tja, als je al dwalend een stad verkent, weet je soms niet meer waar je bent)
  • Heel klein antiek, vintage markt in een oud kerkje op de hoek bij Banca Romania (kruizing Strada Doamnei en Strada Smardan).
  • Pasajul Macca-Vilacrosse: een overdekte oude doorgang met cafés. Glas in lood koepels, marmeren vloeren en een hele fijne atmosfeer.
  • Roemeens Parlementspaleis: het grootste gebouw van Europa. Dit is tevens het zwaarste gebouw ter wereld (hoe meet je dat dan?).

Stedentrip Boekarest: Boekarest heeft prachtige architectuurStedentrip Boekarest: Boekarest by nightStedentrip Boekarest: Boekarest by night

Waar moet je echt thee drinken in Boekarest

Bernschutz & Co mag je echt niet over slaan. Dit is een Roemeens theehuis (al doet de naam anders vermoeden) met twee vestigingen in Boekarest en een zeer aangename sfeer & huiselijke inrichting. Ze serveren de lekkerste vegan taarten bij de thee!

Mocht je Bernschutz & Co niet kunnen vinden, dan is een goed alternatief het Van Gogh theehuis. Lekker Hollands!

De not-spot van Boekarest: Sushi Ko, een vreselijk dure sushi tent in het oude centrum. Bediening is onvriendelijk, helemaal niet wat ik gewend ben in Roemenië. Er staat een tv aan met voetbal. Op zich prima natuurlijk, zeker omdat mijn gezelschap graag de wedstrijd wilde zien. Maar zorg er dan voor dat de tv niet om de 10 seconden op zwart gaat en de bovenste 25% van je scherm niet bestaat uit lijnen en ruis.

Waar sliep ik in Boekarest

Ik sliep in het Z Executive Boutique Hotel (Strada Ion Nistor 4), praktisch in het oude centrum en dus een handig uitgangspunt voor je stedentrip. Dat is nog niet eens het meest belangrijk. Wat dit hotel vooral zo fijn maakt, is het ontbijt.

Ik mis in Oost-Europa vaak een lekkere boterham met een gekookt ei en een verse jus. Meestal kan ik rauwe vis met ui, bonen in tomatensaus of iets anders krijgen waar ik niet heel gelukkig van wordt. Dit hotel serveert een goede start van de dag met lekkere dikke yoghurt met vers fruit en brood.

Stedentrip Boekarest: Uitzicht vanuit het Hotel Z Executive Boutique in Boekarest

Uitzicht vanuit het Hotel Z Executive Boutique in Boekarest

Lees ook: De leukste Europese stedentrip bestemmingen van dit moment

Dus waarom naar Boekarest?

Minder toeristen dan ik gewend ben. Niet alleen goedkope vreettentjes en souvenirwinkels. Fijne, knusse barretjes. Hippe lunchplekken. Fantastische oude gebouwen. Lekker eten. Vintage shopping. Antiek markten.

Heb ik je al overtuigd om een stedentrip Boekarest te maken?

Ben jij al eens in Boekarest geweest?


Linda Hoekstra (My Wanderlust Diary)Internationaal Area Manager Linda reist zowel zakelijk als privé al jaren de wereld over, van België tot Australië en Noord-Korea.

Op My Wanderlust Diary deelt ze meer over haar reiservaringen en belevenissen.


Featured foto via Shutterstock.
Dit artikel bevat een affiliate link. Lees hier mijn disclaimer.

1 reactie
  1. Leuk! Ik ben nooit in Boekarest geweest, maar ben wel enthousiast geworden door je prachtige foto’s!
    Sowieso trekt Oost-Europa mij steeds meer, zou graag een keer gaan roadtrippen in landen als Montenegro, Tsjechië, Roemenië etc.

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen