Burgers & wijn bij Aarhus Street Food

3x Street food & food markets in Aarhus om je vingers bij af te likken

Combineer jij tijdens een stedentrip graag cultuur én lekker eten? Dan is Aarhus jouw volgende bestemming. Deze drie street food & food markets in Aarhus zijn om je vingers bij af te likken.

3x Street food & food markets in Aarhus die je niet mag missen

De Nieuwe Noordse Cuisine staat de laatste jaren geregeld in de schijnwerpers. Zo zijn Aarhus en Centraal-Denemarken dit jaar Europese Regio van de Gastronomie, een titel die onderscheidende eetculturen eert en gastronomische innovatie en duurzaamheid moet bevorderen. Toch komen andere keukens ook flink aan bod in Aarhus. De stad heeft sterrestaurants, een jaarlijks terugkerend food festival en sinds 2016 niet één maar twee nieuwe food markets. 

Aarhus Street Food

Zo heeft Aarhus Street Food sinds de zomer van 2016 een vaste plek in de oude garages naast het busstation Aarhus Rutebilstation. Meer dan 30 kramen en bars verkopen hier hun culinaire, duurzame waren.

Amerikaanse burgers, Mexicaanse taco’s, Deense fish & chips of toch liever traditioneel smørrebrød: de befaamde open sandwiches waar Denemarken om bekend staat? Je vindt het er allemaal. Eten en drinken betaal je met munten, waarna je gezellig aanschuift aan lange tafels om je vers bereide street food te verorberen.

Aarhus Street Food is 7 dagen per week geopend en te vinden op Ny Banegårdsgade 46. Voor openingstijden en nieuws ga je naar www.aarhusstreetfood.com.

Aarhus Street FoodAarhus Street FoodAarhus Street Food

Aarhus Street Food heeft keukens voor elke smaak en goesting

Kødbyens Mad & Marked

In het Deense Meatpacking District – in het Deens ook wel Kødbyen – in Aarhus wordt regelmaig de ‘Kødbyens Mad og Marked’ gehouden. Deze street food markt verkoopt eten & drinken uit alle hoeken van de wereld en is een prima plek om je onder te dompelen in de lokale cuisine van Aarhus.

Het pop-up concept wordt meestal georganiseerd tijdens andere grote events in Aarhus en is daardoor ook steeds op een andere plek te vinden. Hou de Facebook-pagina van Kødbyens Mad og Marked in de gaten voor volgende events!

Aarhus Street Food

Bazar Vest

Op de markt van Bazar Vest kun je alles vinden voor een heerlijke maaltijd, van verse groenten tot bijzondere kruiden die je misschien nog niet kent. Je vindt er naast je dagelijkse boodschappen ook leuke cadeauwinkels en kleine restaurants die exotisch eten serveren. Bazar Vest beslaat 18.000 vierkante meter en biedt een schat aan geweldige koopjes en winkelervaringen. Op maandag gesloten.

Adres: Edwin Rahrs Vej 32, 8220 Brabrand

Street food & food markets in Aarhus om je vingers bij af te likken

3x Street food & food markets in Aarhus om je vingers bij af te likken

Heb jij een van deze food markets in Aarhus al eens bezocht?

8 reacties
  1. Ik vind street food en dit soort kraampjes geweldig. Van de Hallen in Amsterdam tot Mercado Central in Lissabon. We willen al naar Aarhus gaan in april; als dit geen overtuigende reden is weet ik het ook niet meer ;-)

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen