Burgers & wijn bij Aarhus Street Food

3x Street food & food markets in Aarhus om je vingers bij af te likken

Combineer jij tijdens een stedentrip graag cultuur én lekker eten? Dan is Aarhus jouw volgende bestemming. De stad heeft sterrestaurants, een jaarlijks terugkerend food festival en sinds 2016 niet één maar twee nieuwe food markets. Deze drie street food & food markets in Aarhus zijn om je vingers bij af te likken.

3x Street food & food markets in Aarhus die je niet mag missen

De Nieuwe Noordse Cuisine staat de laatste jaren geregeld in de schijnwerpers. Zo zijn Aarhus en Centraal-Denemarken dit jaar Europese Regio van de Gastronomie, een titel die onderscheidende eetculturen eert en gastronomische innovatie en duurzaamheid moet bevorderen. Toch komen andere keukens ook flink aan bod in Aarhus.

Aarhus Street Food

Zo heeft Aarhus Street Food sinds de zomer van 2016 een vaste plek in de oude garages naast het busstation Aarhus Rutebilstation. Meer dan 30 kramen en bars verkopen hier hun culinaire, duurzame waren.

Amerikaanse burgers, Mexicaanse taco’s, Deense fish & chips of toch liever traditioneel smørrebrød: de befaamde open sandwiches waar Denemarken om bekend staat? Je vindt het er allemaal. Eten en drinken betaal je met munten, waarna je gezellig aanschuift aan lange tafels om je vers bereide street food te verorberen.

Aarhus Street Food is 7 dagen per week geopend en te vinden op Ny Banegårdsgade 46. Voor openingstijden en nieuws ga je naar www.aarhusstreetfood.com.

Aarhus Street FoodAarhus Street FoodAarhus Street Food

Aarhus Street Food heeft keukens voor elke smaak en goesting

Kødbyens Mad & Marked

In het Deense Meatpacking District – in het Deens ook wel Kødbyen – in Aarhus wordt regelmaig de ‘Kødbyens Mad og Marked’ gehouden. Deze street food markt verkoopt eten & drinken uit alle hoeken van de wereld en is een prima plek om je onder te dompelen in de lokale cuisine van Aarhus.

Het pop-up concept wordt meestal georganiseerd tijdens andere grote events in Aarhus en is daardoor ook steeds op een andere plek te vinden. Hou de Facebook-pagina van Kødbyens Mad og Marked in de gaten voor volgende events!

Aarhus Street Food

Aarhus Central Food Market

Aarhus Central Food Market opende in 2016 haar deuren voor foodies en is een walhalla voor iedereen die van eten houdt. Ruim 30 kramen verkopen hier delicatessen, seizoensproducten en de lekkerste gerechten voor een fijne lunch of diner. Van populaire Deense koffiebar en gin in de Foodie-bar tot sushi en zelfs pap.

De Aarhus Central Food Market is gebouwd in de historische Aarhus Hall en stond lang leeg. Met de komst van de food market wordt dus weer leven in de brouwerij gebracht op het Skt. Knuds Torv waar Aarhus Hall aan grenst.

Aarhus Central Food Market

Aarhus Central Food Market

De Aarhus Central Food Market (Skt. Knuds Torv 7-9) is vijf dagen per week open, van woensdag t/m zondag. Meer info over openingstijden en evenementen vind je op www.aarhuscentralfoodmarket.dk.

3x Street food & food markets in Aarhus om je vingers bij af te likken

3x Street food & food markets in Aarhus om je vingers bij af te likken

Heb jij een van deze food markets in Aarhus al eens bezocht?

8 reacties
  1. Ik vind street food en dit soort kraampjes geweldig. Van de Hallen in Amsterdam tot Mercado Central in Lissabon. We willen al naar Aarhus gaan in april; als dit geen overtuigende reden is weet ik het ook niet meer ;-)

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen