BOB: BioMio Organic Bistro in Kopenhagen

10x Hotspots + eten en drinken in Kopenhagen

Kopenhagen is the place to be voor zowel hip design als foodies. Van Deens Design tot økoligiske lunchspots, je struikelt er bijna over in deze Europese wereldstad. 10x de leukste hotspots + eten en drinken in Kopenhagen.

10x Hotspots + eten en drinken in Kopenhagen

Niet heel gek dat jaarlijks miljoenen toeristen er een bezoek brengen aan de Deense hoofdstad. Ik ontdekte tijdens mijn citytrip een paar leuke hotspots in Kopenhagen, van toffe boekcafés tot de leukste Deense winkels.

1. Bistro Bosch (voorheen BioMio)

Biologisch restaurant BioMio in Kopenhagen is gevestigd in een voormalig slagerij pand in het Meatpacking District (daar hoef je niet speciaal voor naar New York). Deze Deense hotspot serveert seizoensgebonden gerechten volgens een 100% biologisch principe, maar vooral ook gezond én lekker.

Eten en drinken bestel je zelf aan de bar. Het kan even duren voor je gerechten op tafel staan, maar dat is eigenlijk precies wat bij hun motto past.

Halmtorvet 19, 1700 København V, (+45 33 31 20 00) www.biomio.dk

Hotspot: BioMio Kopenhagen - Watzijzegt.com
Biologisch eten bij Bio Mio in Kopenhagen

2. Meyers Bageri

Meyers Bageri is een bakkerijketen (Jægersborggade 9 & Store Kongensgade 46) die werd gestart door bekende Deense chef-kok en restauranthouder Claus Meyer. Met Deense specialiteiten als kanelsnurrer & kanelsnegl.

3. Paludan Bog&Café

In Paludan Bog&Café zit je midden tussen de boeken met een kopje koffie of een uitgebreide lunch (op de kaart staat natuurlijk het traditionele smørrebrød voor de liefhebbers) tegen betaalbare prijzen. Paludan is een eetcafé, tweedehands en moderne boekhandel ineen. Een bekende sfeervolle hotspot in Kopenhagen, waar je zeker een bezoekje aan wil brengen tijdens je stedentrip Kopenhagen.

Bezoekadres: Fiolstræde 10-12, København K, paludan-cafe.dk

Paludan Bog&Café

4. Søstrene Grene

Amagertorv 29, 1160 København K, www.grenes.dk

Zussen Anna & Clara hebben een originele discountwinkel opgezet waar ze oneindig veel kleurige en geurige producten van over de hele wereld verkopen. Je kijkt je ogen uit en als je niet oplet, zit je koffer op de terugreis ineens een stuk voller.

Naast de vestiging aan Amagertorv zijn er nog bijna 10 winkels in Kopenhagen, onder meer aan de Fisketorvet, Kultorvet en in Nørrebro City Center..

Shoppen bij Sostrene Grene in Kopenhagen

5. Nyhavn

Niet één hotspot maar wel een fijne plek om de sfeer van Kopenhagen op te snuiven: Nyhavn – met haar bekende pittoreske gekleurde huisjes – is vooral zomers een goede plek om tussen gevulde terrassen een drankje aan het water te drinken.

Hier at ik een heerlijke lunch bij Nyhavn en vind je nog talloze andere restaurants voor een smakelijke lunch of diner. Of doe zoals de Denen zelf en ga met een flesje frisdrank of bier aan de kade zitten als het lekker weer is.

Nyhavn, 5x hotspots in Kopenhagen

In Nyhavn vind je veel leuke eetcafeetjes en restaurants

Nog meer lekker uit eten in Kopenhagen kan hier

Er zijn nog veel meer heerlijke plekken in Kopenhagen waar je kunt genieten van de Nordic Cuisine. Of je nu op zoek bent naar sterrenniveau of lekker toegankelijk en budgetproof:

  1. Sterrenrestaurant Noma staat garant voor een gastronomische top-maaltijd. Noma is wereldwijd beroemd en staat dan ook op mening verlanglijstje van foodies. Let op: als je hier wil eten, moet je minstens drie maanden van tevoren al reserveren (Strandgade 93, 1401 København K, www.noma.dk)
  2. Trendy wijk Kødbyen barst van de leuke restaurantjes. In het hart van het Deense Meatpacking district – om de hoek van Bistro Bosch – vind je Paté Paté, waar je mediterrane gerechtjes eet om te delen. (Slagterboderne 1, www.patepate.dk)
  3. Breng een bezoekje aan Holm’s Bager voor lekkere broodjes, cupcakes en pizza’s (diverse vestigingen in Kopenhagen)
  4. Australisch restaurant Reef N’ Beef voor authentieke Down Under gerechten (Jernbanegade 4, 1608 København V, www.reefnbeef.dk)
  5. The Bagel Co voor betaalbare bagels, bereid volgens Subway concept (Amerikavej 15, 1756 København V, www.thebagelco.dk)

Meer lezen over Kopenhagen?

Heb jij nog favoriete hotspots in Kopenhagen?

5 reacties
  1. Leuk artikel! Kopenhagen lijkt me heel leuk. Ik heb al jaren de LP in mijn kast staan, maar het is er nog niet van gekomen. Ik heb weer wat extra redenen om actie te ondernemen nu ;-)

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
6x Culinaire hotspots in Toulouse

6x Culinaire hotspots in Toulouse

De kleurrijke stad Toulouse ligt in het zuiden van Frankrijk. Het is een echte foodie-bestemming waar je uitstekend kunt eten en drinken. Deze culinaire hotspots in Toulouse wil je niet…