Hotspots in Amsterdam-Noord

Hotspots in Amsterdam-Noord: 12x eten en drinken in Noord

Op zoek naar toffe hotspots in Amsterdam-Noord? Deze bruisende wijk is tegenwoordig een bonte verzameling van moderne architectuur, toffe hotspots en traditioneel Amsterdam. Hier kun je lekker eten en drinken in Noord!

Hier wil je zijn in Amsterdam-Noord!

Amsterdam is veel meer dan het centrum waar je wordt overspoeld door toeristen en dagjesmensen. Neem bijvoorbeeld Noord, aan de overkant van het IJ. Deze voormalige werf onderging de afgelopen jaren grondige renovaties en is nu een bruisend stadsdeel waar altijd wel iets te zien en doen is. Het bruist met restaurants, cultuur en festivals.

De leukste hotspots in Amsterdam-Noord

Ga naar de achterkant van het Centraal Station, neem het pontje over het IJ en ontdek de leukste hotspots in Amsterdam-Noord!

Broedplaats de Ceuvel

De Ceuvel is een broedplaats voor creatieve en sociale ondernemers die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Het voormalige scheepswerf werd in 10 jaar tijd compleet omgetoverd tot een terrein met werkplekken, een cultureel centrum, drijvend hotel en café-restaurant.

Café de Ceuvel ligt aan het water en is volledig gebouwd van gerecyclede en opgeknapte materialen. Het is de ideale plek voor lekker veganistisch eten, van ontbijt en lunch tot diner.

Adres: Korte Papaverweg 4, Amsterdam-Noord

Café de Ceuvel in Amsterdam-Noord

Bunk Amsterdam

Bunk is te vinden in de historische Sint-Ritakerk aan het Hagedoornplein, op loopafstand van station Noorderpark aan de Noord-Zuid lijn. Dankzij een uitgebreide renovatie is de kerk nu omgebouwd tot een uniek hotel en restaurant.

Bij Bunk kun je terecht voor ontbijt, lunch en diner. Op het menu staat wat de ‘Bunkers’ zelf het liefste eten. Dit zijn gerechten die je kent uit de wereldkeuken. Om de dorst te lessen biedt Bunk voornamelijk lokale dranken en hun eigen biologische Bunk bier, Bunk Wodka, Gin en Jenever, gemaakt in samenwerking met een lokale brouwerij en distilleerderij.

Rondom de kerk is een groot terras waar je in de zomer lekker in het zonnetje kan genieten van de huisgebrouwen drankje en hapjes. Langer blijven? Je kunt ook overnachten in Bunk*!

Adres: Hagedoornplein 2, 1031 BV Amsterdam

Hotspots in Amsterdam-Noord: bezoek Bunk Amsterdam

Hotspots in Amsterdam-Noord: bezoek Bunk Amsterdam

Cannibale Royale du Nord

Brasserie Extraordinaire Cannibale Royale heeft inmiddels meerdere vestigingen in Amsterdam en daarbuiten. Deze locatie is te vinden op het NDSM werf en ook hier krijg je de beste burgers en steaks van de grill voorgeschoteld. Ook leuk voor lekkere cocktails en craft biertjes.

Adres: Mt. Ondinaweg 32, 1033 RG Amsterdam

Deck

Nieuw deze zomer is Deck, net geopend in Noord aan het Tolhuiskanaal. Op het stijlvolle terras bestel je ambachtelijk bier, cocktails – van klassiekers tot de speciale ‘Noord’ – en heerlijke streetfood bites. Zo staan op het menu gerechten als ‘Takoyaki Octopus Balls’ en falafel tot ‘Sticky Karaage Chicken’ en bitterballen.

Op de agenda van Deck staan evenementen, pop-ups en DJ-sets. Daarnaast sluit je het weekend af met een heerlijke brunch op zondag. Geniet van een uitgebreid menu met gerechten als Eggs Benedict of Chicken Waffles en kies voor twee uur ‘bottomless brunch’ met onbeperkt cava en cocktails.

Deck is elke dag geopend van 12.00 tot 23.00 uur. Op de steiger van Deck is er ruimte voor boten om aan te leggen, dus ook per boot kun je genieten van een drankje in de zon. Deck is gemakkelijk bereikbaar vanaf Amsterdam Centraal en slechts een korte fietstocht of wandeling vanaf de pont, die 24 uur per dag, 7 dagen per week vaart.

Adres: Deck @ YOTEL Amsterdam, Asterweg 33, 1031 HM Amsterdam

Nieuwe hotspot Deck in Amsterdam-Noord

Nieuwe hotspot Deck in Amsterdam-Noord

Hotel de Goudfazant

Allesbehalve oubollig en zelfs geen hotel: bij Hotel de Goudfazant geniet je al meer dan 10 jaar van lekker en betaalbaar eten in een oude garage. De enorme kroonluchter en de Citroën CX op de garagebrug heb je vast al eens voorbij zien komen op Instagram. De kenmerkende rode kantinestoeltjes staan er al sinds de opening maar het eten smaakt er niet minder om.  Op het menu staan Franse klassiekers en het zit bijna elke avond gezellig vol (dus reserveren is aanbevolen).

Adres: Aambeeldstraat 30, 1021 KB Amsterdam

IJver

Midden op het inmiddels iconische NDSM werf vind je IJver, een café-restaurant waar je van ‘s ochtends tot ‘s avonds laat terecht kunt. Deze industriële hotspot is de plek voor (Noord-)Amsterdammers, bourgondiërs, avonturiers en echte bierliefhebbers. Er zijn hier namelijk maar liefst 34 biertapkranen dus dorst hoef je niet te hebben.

Vanaf het grote buitenterras kijk je uit op toffe street art van het naastgelegen Street Art museum. Is het minder lekker weer? Dan kun je ook gewoon op het binnenterras genieten van seizoensgebonden maaltijden en een toffe sfeer.

Adres: Scheepsbouwkade 72, Amsterdam-Noord (ijveramsterdam.nl)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door IJver (@ijveramsterdam)

Loetje aan ‘t IJ

De inmiddels legendarische biefstukken van Loetje kun je door heel Amsterdam – en inmiddels ook daarbuiten – vinden. Loetje aan ‘t IJ is een must-visit in Noord, want dit prachtige restaurant aan het water laat het eten misschien nog net iets lekkerder smaken. Probeer trouwens ook Loetjes Biefstuk Bali 0.0, een plantaardige (!) variant van hun befaamde Bali Biefstuk.

Adres: Werfkade 14, Amsterdam-Noord

Noorderlicht

Cultureel café Noorderlicht is ook te vinden in de industriële en artistieke omgeving van de NDSM werf. Ze omschrijven zichzelf als een bezienswaardige culturele ‘hang-out’ voor iedereen die even wil ontsnappen aan de drukte van de stad.

Wie zin heeft in een hapje, kan daardoor kiezen van een gezonde en verantwoorde menukaart. Er treden regelmatig muzikanten op en eigenlijk is dit de plek voor iedereen die de wereld graag een beetje mooier wil maken.

Deze zomer open op woensdag, donderdag en zondag geopend van 12:00-23:00 uur. Op vrijdag en zaterdag van 12:00-00:00 uur.

Adres: NDSM plein 102, 1033 WB Amsterdam (noorderlichtcafe.nl)

Pllek

Op het stadsstrand van Pllek op de NDSM werf geniet je van een schitterend uitzicht over ‘t IJ. Ideaal om tijdens zwoele zomeravonden lekker met je voeten in het zand te genieten van een verkoelend drankje. Geniet van lekkere hapjes aan een van de lange picknicktafels of kijk een film tijdens de zomerse filmavonden in de open lucht.

Adres: T.T. Neveritaweg 59, Amsterdam-Noord (pllek.nl)

Hotspot PLLEK in Amsterdam-Noord

REM Amsterdam

Nog zo’n toffe hotspot in Noord: het REM-eiland was ooit een platform in de Noordzee dat in de jaren ’60 kort werd gebruikt om tv-uitzendingen te verzorgen. Sinds 2011 staat het platform stevig op palen in het water in de Nieuwe Houthaven.

En nu huist hier een nieuwe horeca-hotspot waar je de hele door terecht kunt. Voor koffie, lunch en diner, maar ook cocktails en feestjes. Woensdag t/m zondag geopend van 16:00 tot 01:00 uur.

Adres: Haparandadam 45-2, 1013 AK Amsterdam

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door REM (@rem_restaurant)

Lowlander Botanical Bar & Restaurant

Lowlander Botanical Bar & Restaurant (het voormalige restaurant Stork) is gevestigd in een grote loods van de voormalige Stork fabriek, aan de Noordelijke IJ oevers. Dankzij de industriële setting heeft het restaurant een stoere, rauwe uitstraling. Toch zit je hier hartstikke gezellig, aan de enorme bar of op het grote terras aan het water.

Op het menu staat eten en drinken met kruiden, specerijen en fruit: hét handelsmerk van Lowlander! De keuken is elke dag open van 12:00 tot 22:00 uur.

Adres: Gedempt Hamerkanaal 201, Amsterdam Noord

Taverno Willi Becher

Zin in (Duitse) biertjes? Bij biercafé Taverno Willi Becher zit je goed! Biercafé doet deze hotspot eigenlijk geen eer aan, want ze presenteren zichzelf als een bar-dancing-restaurant. En dat is precies wat je er krijgt!

Lekker eten en drinken aan een van de lange picknicktafels op het enorme terras op een grasveld. En vervolgens met de voetjes van de vloer wanneer het feestje losbarst.

Donderdag t/m zaterdag open vanaf 16 uur.

Adres: Papaverhoek 31, Amsterdam

Meer lezen over Amsterdam of hotspots in Noord-Holland

Wat is jouw favoriete hotspot in Amsterdam-Noord?

Dit wil je wellicht ook lezen