Best in Europe 2017: Dit zijn dé Europese top-bestemmingen volgens Lonely Planet

Weten welke Europese bestemmingen je dit jaar écht moet bezoeken? Lonely Planet zocht het voor je uit en selecteerde de beste Europese bestemmingen van dit jaar. Dit zijn de meest bijzondere, onderschatte en overgeslagen bestemmingen die volgens de reisexperts op de bucketlist van iedere reiziger zouden moeten staan.

Dit zijn dé Europese top-bestemmingen volgens Lonely Planet

De experts van Lonely Planet verkennen al meer dan 40 jaar alle hoeken van onze aardbol, op zoek naar bijzondere nieuwe ervaringen. Voor Best in Europe 2017 delen deze reislustige experts hun insider tips over de beste plekken in Europa, inclusief spots die vaak vergeten worden maar misschien wel dé reisvondst van dit jaar zijn.

Lonely Planet’s woordvoerder en Editorial Director, Tom Hall, vertelt over de lijst:

‘Van culturele avonturen tot spectaculaire landschappen; Europa heeft iedere reiziger iets te bieden. Voor Lonely Planet’s Best in in Europe 2017 hebben we onze hotlist van bestemmingen voor deze zomer samengesteld. Alle bestemmingen bieden iets nieuws, spannends of onontdekts die ze de moeite van het verkennen waard maken.

Best in Travel 2017: Zagreb in Kroatië

De plek die je volgens de reisexperts van Lonely Planet dit jaar niet mag overslaan? Zagreb in Kroatië staat met stip bovenaan de lijst als Europa’s nummer één bestemming van dit jaar. De stad wordt vaak over het hoofd gezien door reizigers die de neiging hebben om rechtstreeks naar de uitgebreide kustlijn van het land te trekken.

Zagreb is echter kosmopolitisch en edgy, dankzij een onstuimige mix van brutalistische architectuur en zonovergoten Oostenrijks-Hongaarse pleinen vol koffiedrinkers.

Best in Travel 2017: Zagreb in Kroatië

Na de opening van een nieuwe, moderne terminal op het vliegveld van Zagreb eerder dit jaar is het nooit makkelijker (of goedkoper!) geweest een bezoek te brengen aan de Kroatische hoofdstad, waar bezoekers onder andere kunnen genieten van een bruisende culinaire scene.

‘Zagreb staat bovenaan onze lijst omdat het aan al deze voorwaarden voldoet. Kroatië is op het moment een van Europa’s populairste bestemmingen, maar de meeste mensen zetten gelijk koers richting de kust. Wat betekent dat ze de kans missen vakantie te vieren in een stad die een dynamische cultuur en een bruisende culinaire scene te bieden heeft en nu makkelijker te bereiken is dan ooit tevoren.’

Noord-Duitsland

Ook onze oosterburen hebben een plek op de lijst weten te bemachtigen. Op nummer 7 staat Noord-Duitsland. Met zomerbars die als paddenstoelen uit de grond schieten en de onlangs geopende concerthal Elbphilharmonie is het de hoogste tijd voor een bezoekje aan Hamburg.

Havenstad Hamburg wordt steeds populairder

Havenstad Hamburg wordt steeds populairder

Hamburg wordt omringd door prachtige stranden en piepkleine eilandjes die Noord-Duitsland ook voor natuurliefhebbers een zeer geschikte bestemming maken. Een bezoek aan regio rondom de stad is dan ook zeker de moeite waard.

Lonely Planet’s Best in Europe 2017

Dit is de volledige top 10 Europese bestemmingen volgens de reisexperts van Lonely Planet:

 1. Zagreb, Kroatië
 2. Gotland, Zweden
 3. Galicië, Spanje
 4. Noord-Montenegro
 5. Leeds, Engeland
 6. Alentejo, Portugal
 7. Noord-Duitsland
 8. Moldavië
 9. Paphos, Cyprus
 10. Le Havre, Frankrijk

Hoewel ik de helft van de landen in deze lijst soms zelfs talloze malen heb bezocht, is geen van de genoemde plekken ooit mijn reisbestemming geweest. Hoog tijd voor nieuwe reisplannen dus!

Bewaar Best in Europe 2017 op Pinterest

Best in Europe 2017: Dit zijn dé Europese top-bestemmingen volgens Lonely Planet

Heb jij een of meer van deze plaatsen al eens bezocht?

Bron: Lonely Planet. Foto’s via Shutterstock.

9 reacties

 1. Verrassend lijstje! Ik ben een paar jaar geleden in Leeds geweest en toen ik klein was in Le Havre. De rest (nog) niet.

 2. Ik ben al in Paphos geweest. Er zijn daar best wel mooie dingen te zien, ik herinner me vooral prachtige mozaïeken. Voor de rest was het daar verschrikkelijk warm, ik was nadien op het randje van overhit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: