The world according to me #51 over een heel saai leven (en heel veel katten & eten)

The world according to me #51 over een heel saai leven (en heel veel katten & eten)

Mijn persoonlijke terugblik op de afgelopen weken lees je zoals altijd in The world according to me. Wat hield me bezig de afgelopen tijd, wat viel me op, plus de leukste artikelen die ik tegenkwam.

The world according to me #51

Wanneer je vaker thuis dan ergens anders omdat je door burn-out klachten niet je gebruikelijke dingen doet, lijkt er maar weinig boeiends aan je leven. Dat denk ik in elk geval al weken. Er komt maar weinig uit mijn handen. Een simpele klus lijkt een dagtaak, een stap de deur uit soms een wereldreis.

Dat geldt ook voor mijn blog. Tijd zat om te schrijven, toch verschijnt hier al weken nauwelijks nieuwe content. Genoeg ideeën in m’n hoofd, sommige zelfs deels in draft. Maar die ideeën raken verloren in een hoofd vol pudding en online kladjes blijven onafgemaakt wegens gebrek aan energie en puf.

Alsof iemand zit te wachten op mijn saaie leven

Zal ik dan toch weer één- of tweewekelijkse foto-overzichten maken, bedacht ik nadat ik door eindeloos veel foto’s op mijn telefoon scrolde. Hmpf, alsof iemand zit te wachten op mijn saaie leven, dacht ik er direct achteraan. Tot ik me realiseerde: hoe boeiend is mijn leven eigenlijk als ik me wel op en top gelukkig voel? Het is nog steeds hetzelfde leven, waarin ik bijna net zo vaak thuis op de bank zit met twee katten en een bord eten voor m’n neus.

En na een klaagzang op Twitter besloot ik toch gewoon weer een update te plaatsen. Geen weekoverzicht, maar een bericht in mijn vertrouwde The world according to me-jasje. Mét veel foto’s van mijn hele ‘saaie’ leven, vol katten en eten.

Juni in beeld

5 juni 2017

Met vrienden beland ik begin deze maand bij een nieuwe lokale Griek. Het is heerlijk weer en er staan allerlei kleine en betaalbare hapjes op de kaart. Binnen de kortste keren staat onze tafel dus vol eten. Heerlijk, hier ga ik zeker vaker heen.

Ik bedoel: wie wordt er nu niet blij van een bord vol gegrilde halloumi?

En ja hoor: spuit elf hier begint na lang negeren ein-de-lijk aan House of Cards.

Inmiddels heb ik er in twee weken twee seizoenen doorheen gejaagd, nog drie te gaan! Ik hoor verschillende verhalen over het nieuwe, vijfde seizoen… wel of niet de moeite? #nospoilersplease

7 juni 2017

Eén van de redenen dat ik me zo lamlendig voel, is het complete gebrek aan sport in mijn leven het afgelopen jaar. En dus ben ik nu – onder begeleiding – weer begonnen en zag ik eindelijk mijn sportschool weer eens van binnen. Gewichtheffen is er nog lang niet bij, voorlopig stap ik alleen op de loopband en de fiets. Toch kon ik het niet laten even een selfie te schieten om mijn nieuwe tattoo in beeld te brengen.

Want die spierballen lijken heel wat, volgens mijn zusje ‘heb ik gewoon mazzel dat mijn armen zo snel aftekenen’. Als dat nu net zo goed voor de kippenvleugels aan de onderkant zou gelden… gna gna.

Na het sporten en een paar uur wachten op een pakketje – pakketbezorgers komen altijd te laat wanneer je nog een andere afspraak hebt – ga ik sushi eten bij een vriendin.

10 juni 2017

Met twee andere vriendinnen praat ik een paar dagen later bij op een terras. We mogen een appetizer voorproeven: gerookte ham met in sangria gemarineerde watermeloen. Lekker zomers!

Kater Harry in zijn favoriete houding. Komt redelijk overeen met hoe ik me geregeld voel tegenwoordig.

15 juni 2017

Ik plof dan ook geregeld even op de bank of m’n bed tussen afspraken door. Nooit alleen trouwens ♥

16 juni 2017

Lange zomeravonden nodigen uit tot terrasjes. Met de nodige wijntjes of witbiertjes én een hapje van de buurman. Dit is waarom ik wonen hier zo fijn vind: drankje van je stamcafé en een hapje van het restaurant twee deuren verder.

19 juni 2017

Even knuffelen met mijn favoriete oppaskat!

Geen to do maar een diary (met waterschade, dat krijg je ervan als je hem naast een plant legt en je uitschiet met water geven…)

En hoewel je zou denken dat ik hou van schrijven – dat doe ik natuurlijk ook – is het al jaren geleden dat ik een dagboek heb bij gehouden. Deze week besloot ik er toch mee te beginnen, ouderwets met pen en papier.

Geen uitgebreide doordachte epistels, gewoon een paar woorden of zinnen over hoe mijn dag is. Om van me af te schrijven, los te laten en hopelijk over een tijdje terug te kunnen lezen en realiseren dat ik me stukken beter voel.

Want hoewel deze foto’s vooral fijne dingen laten zien, had er ook een festivalfoto tussen moeten staan. Op het laatste moment besloot ik echter níet te gaan, ondanks kaartje en grote headliner wereldband, omdat het me teveel stress opleverde…

 • Uit de oude doos, nog steeds handig, deze 13 artikelen over bloggen
 • Last-minute stedentrip in juni? Deze (Europese) bestemmingen zijn de moeite!

En verder? Deze week staat vooral in het teken van regelmaat en het overleven van alweer een Hollandse hittegolf!

Wat ga jij deze week doen?

Weten wat ik tussen het bloggen door uitspook? Gluur mee en volg me op Instagram voor mooie plaatjes en achter de schermen, on the road stories.

16 reacties
 1. Liefde voor Harry, wat een schatje. Hij lijkt erg op onze nieuwe kat Twix, al komt zij niet bij ons op schoot. We kunnen haar nog niet aaien ook, hopelijk komt dat nog. Lief dat jouw katjes je nooit alleen laten!

 2. “pakketbezorgers komen altijd te laat wanneer je nog een afspraak hebt” haha! Klopt! Hoe ze dat nou weer doen… Leuke update! Ga zo door zou ik zeggen, al vind ik het maar lastig inbeelden hoe het is om weer op te moeten krabbelen na een burn-out. Sterkte in ieder geval!

 3. Wat een toffe tattoo! En lieve kat zeg. Ik ben eindelijk in Nederland en heb voor het eerst de kat van mijn broertje ontmoet. Zo leuk! Ik durf haar alleen toch nog niet op te pakken… Maar er is nog tijd, dus wie weet komt het er nog van :D Heel leuk overzicht trouwens!

 4. Je tattoo! ?
  En house of cards; heb een poging gedaan maar ik kwam er niet helemaal in ofzo. Misschien moet ik het een tweede kans geven ;-)
  Ennuh, ik vind het een prima week voor iemand die flink aan strugglen is. ?

  1. Thanks, ben er ook zo blij mee!! En deze foto’s zijn wel van de afgelopen drie weken hoor, in een week doe ik toch iets minder :’)

   En hoor het meer over House of Cards, wisselende reacties op het huidige, vijfde seizoen ook. Voorlopig zelf nu in het derde seizoen bezig, vind het nog steeds wel intrigerend!

 5. Je bent geweldig!!!

  Zou hier zo veel meer aan toe willen voegen; maar ook hier puddingbrein.

  Dus even kortom:
  Je hebt in bovenstaande echt de spijker op de kop getikt.
  Waarvoor hulde en bedankjewel!

 6. Ik vind ‘saai’ underrated. Thuis zijn is gewoon best fijn vind ik. Jouw reden en de achtergrondgevoelens zijn er misschien iets minder leuk bij. Je mag trots zijn op jezelf en de stappen die je al hebt gezet.

  1. Heb je zeker gelijk in, kan ook zeker wel genieten van thuis op de bank met m’n twee zwarte monsters hoor! Of het blogwaardig is, is een tweede maar van een echt jetset leven zou ik waarschijnlijk nog veel eerder omgevallen zijn! En dank je, het is nogal een proces, dat accepteren dat het allemaal niet zo snel gaat nu.

  1. Hi Marloes, dat heb ik inderdaad een tijdje gedaan! Voor mij is het momenteel niet het ideale programma – maar als je zoekt naar handige tools om meer grip/inzicht in je eten te krijgen, wisselende trainingsprogramma’s en online begeleiding, dan is het wel iets ja. Hoe is het jou bevallen?

 7. Hey, je mag trots zijn op jezelf! Je werkt eraan, dat is het belangrijkste. Mooie tattoo trouwens! En je kat Harry lijkt op mijn Pumba :-)

  1. Dank je, ben er heel blij mee! En aaah, heb je ergens een foto online staan? Er loopt hier ook nog een kopietje rond van Harry in de vorm van een zusje, ongeveer de helft van zijn formaat :’) (en thanks, nogal een proces, dat verwerken van een burn-out maar dat schijnt er ook bij te horen :’))

 8. Wat leuk dat je ook bent begonnen aan house of cards! Ik vond de eerste afleveringen echt een drama maar ben nu echt hooked. Ga deze week aan seizoen 4 beginnen :D En je hebt nog best wat dingen gedaan, wees trots op jezelf! :)

  1. Ik vond de eerste afleveringen juist zo intrigerend dat ik binnen no time door het eerste seizoen heen was! Nu net begonnen aan het derde seizoen, heel benieuwd! En getting there, nog flink veel moeite met de moeite die het dingen doen me nu kost. Maar dat hoort er allemaal bij begrijp ik :’)

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen