De allerlaatste over 2020 (en hoi 2021)

De allerlaatste over 2020 (en hoi 2021)

Het is inmiddels een persoonlijke traditie om aan het begin van het nieuwe jaar nog één keer terug te blikken op het afgelopen jaar. Wat waren de hoogtepunten, waar reisde ik heen, wat waren mijn favorieten? De allerlaatste over 2020.

De allerlaatste over 2020

Werken aan die balans, mijn comfortzone nog comfortabeler maken en er vooral af en toe buiten blijven stappen. Tijd doorbrengen met familie en vrienden. Dit jaar eens meer dan een nachtje buiten de deur slapen. Mooie ideeën voor dit nieuwe jaar. We gaan het zien. Ik heb er zin in, kom maar op 2020!

Zo begon ik 2020 op mijn blog. Vol goede moed en zin in leuke dingen, net als velen met mij. Een bijzonder jaar werd het, al verliep het compleet anders dan wie dan ook had kunnen vermoeden. Van drukke weken vol afspreken buiten de deur – vaak in goed gezelschap – naar maanden thuis met het gezin of zelfs alleen. Een behoorlijke omslag die stress, verdriet en ongemak met zich mee bracht. Veel tijd doorbrengen met familie en vrienden zat er maar weinig in en van balans was door het vele thuiswerken vaak weinig sprake.

Gelukkig waren er ook mooie dingen. Meer tijd thuis en tijd voor onszelf, meer rust en berusting (al werden die dan regelmatig afgewisseld met frustraties en verdriet). Lief zijn voor jezelf. Op stap in eigen land, spontane balkongesprekken en meer waardering op de momenten dat we elkaar wél face-to-face konden zien.

Mijn 2020 in beeld

Ik kijk nog één keer terug op 2020. Kijk je met me mee?

Januari

Januari 2020 in beeld

Lees ook: Januari in beeld

Het jaar begon met frisse moed. Gezonder eten, meer bewegen en me eindelijk weer wat fitter voelen. Kitten Kees is inmiddels echt ingeburgerd en brengt een bezoekje aan de dierenarts. We sluiten de maand af met een weekendje in Putten om de verjaardag van de bf te vieren. Lange boswandelingen, lekker eten en even uitwaaien in Harderwijk. Een fijne afsluiting van de eerste maand van het jaar.

Februari

Februari 2020 in beeld

Lees ook: Februari in beeld

Ik zet mijn sportieve voornemens door en ben regelmatig aan het kickboksen. Ondanks een stormachtige maand ga ik geregeld de deur uit voor een wandeling en zelfs een hardloopsessie – al blijkt dat ook meteen weer de laatste van het jaar. Regelmatig buiten de deur eten blijft wel favoriet, er staan geregeld etentjes op de planning deze maand.

Maart

Maart in beeld: van lekker lente tot binnen blijven

Maart in beeld

In maart begint de lente en er komen steeds meer signalen over het nieuwe coronavirus. Maatregelen zijn er nog niet, al worden we gevraagd geen handen meer te schudden en in je elleboog te niezen. Er wordt extra ontsmet wanneer ik mijn zesde tatoeage laat zetten. Dat is het wel. Een week later verandert alles.

Er wordt een lockdown afgekondigd, horeca en scholen gaan dicht en er wordt gevraagd of iedereen thuis kan werken. Er is stress, er zijn tranen en het is even schrikken. Als na een week duidelijk wordt dat het thuiswerken wel wat langer gaat duren dan een week of twee, haal ik meer spullen van kantoor en installeer mezelf aan de eettafel. We borrelen op het balkon tijdens een eerste virtuele Zoom-borrel met collega’s, er wordt gewandeld met afstand ertussen en ik probeer tussen het vele zitten door toch m’n beweging te krijgen.

April

April in beeld (deel 2) 2020

April in beeld (deel 1 en deel 2)

In april brengt het thuiszitten de eerste uitdagingen mee. Ik had net pech met mijn geplande kappersafspraak en mag zelf aan de slag met knippen en verven. Er worden meer wandelingen gemaakt om mijn pijnlijke lijf door het werken aan de eettafel in beweging te krijgen. Uit pure verveling bak ik zelfs een bananenbrood!

Inmiddels wordt ook duidelijk dat grote evenementen als Koningsdag en bevrijdingsfestivals niet doorgaan. Erger vind ik dat ik familie en vrienden niet een dikke knuffel kan geven op moeilijke momenten.

Mei

Mei in beeld: kleurig en zonnig (+ een tikje saai)

Lees ook: Mei in beeld

Ook mei wordt er niet vrolijker op. In plaats van een bevrijdingsfestival waarin de stad wordt overspoeld door honderdduizend bezoekers, lopen we met een handjevol mensen door het arboretum. De eerste zonnige dagen zorgen voor korte mouwen en zelfs een uurtje in het park. Maar de dagen lijken steeds meer op elkaar en ik twijfel of ik nog wel maandoverzichten moet bijhouden.

Juni

Juni in beeld 2020

Lees ook: Juni in beeld

Juni stond in het teken van thuiswerken, eindelijk zomer (zonder festivals helaas) en de terugkeer naar het terras! Want eindelijk mogen we weer, al is het nog steeds niet de bedoeling om met meerdere huishoudens aan één tafel te zitten. Het zorgt wel voor de broodnodige afwisseling en gezelschap. Fijn, want door het vele improviseren en thuis zitten (+werken) ben ik mentaal inmiddels regelmatig uitgeput.

Juli

Juli in beeld | 2020

Juli in beeld

Ook in juli kunnen we gelukkig wat meer. Als ambassadeur van de campagne #WelkomteruginNL word ik uitgenodigd om in eigen regio op avontuur te gaan. Samen met de bf toer ik daarvoor een dagje rond in Barneveld en omgeving. Leuk om zo dichtbij huis allerlei nieuwe dingen te ontdekken. Halverwege de maand staat er een weekendje weg op het programma en keer ik even terug naar mijn Alphense roots.

Ook in huis gaan we aan de slag: de rest van de muren in de slaapkamer krijgt eindelijk een kleurtje en met de restjes verf leef ik me uit in de gang.

Augustus

Augustus in beeld 2020

Augustus is warm! Ik maak mijn eerste blog trip in tijden en maak kennis met Tilburg, waar deze zomer ondanks de crisis nog genoeg te doen was. We klussen in huis en zitten meer dan eens buiten op terrasjes. Ik ga zelfs naar een kleinschalig concert in het park. Ik sleep de bf mee naar de hei voor een fotosessie en we genieten – ondanks de hitte en het afstand houden – van de zomer en gezelligheid.

September

September 2020 in beeld

September brengt zonnige terrasjes – inclusief verrassingsborrel voor een vriendin die 40 wordt – en uitjes naar stadjes in de buurt. We genieten van smakelijke lunches en de allerlekkerste ijsjes van de Veluwe (jeugdsentiment!). Om mijn laatste 40 dagen als dertiger in te luiden, krijg ik van de bf een fantastische aanwinst voor in huis. Nooit genoeg kitsch!

Oktober

Oktober 2020 in beeld

Lees ook: Oktober in beeld

In oktober worden mondkapjes ineens de nieuwe standaard. De maand staat verder in het teken van kleur: een nieuwe kleur op de muur, kleurrijke plaatjes buiten nu de herfst langzaam in beeld komt en ouderwetse kleuren bij de kringloop. Ik probeer zoveel mogelijk wandelingen te maken om de sleur van het thuiswerken te doorbreken.

November

Mijn november in beeld | 2020

Lees meer: November in beeld

En dan is het ineens november. De maand waarin ik 40 (!) wordt en waar ik oorspronkelijk een groots feest van wilde maken. Helaas is de horeca alweer een tijdje gesloten en worden de maatregelen steeds strenger. Geen feestje dus en ik kan niet ontkennen dat ik teleurgesteld ben.

Gelukkig brengt deze crisis ook verrassingen met zich mee, want in de dagen rond mijn verjaardag word ik overspoeld met onverwachte pakketjes, bossen bloemen en felicitaties. Op mijn verjaardag zelf overnachten we in een heerlijk hotel bij Arnhem waar we genieten van een uitgebreid diner en een luxe suite. Ik voel me jariger dan ooit!

December

December 2020 in beeld - maandoverzicht

December in beeld

In december is er niet veel meer ruimte om samen te zijn. Deze maand staat vooral in het teken van thuisblijven én de deur uit voor wandelingen in de buitenlucht. Geen kerstborrels met vrienden of feestjes in de kroeg dit jaar. In plaats daarvan is er vooral veel Netflix en de bank. We kijken een overload aan fijne en foute kerstfilms en genieten van de luie momenten. De jaarwisseling ik voor het eerst in jaren thuis, met z’n tweetjes op de bank. Eigenlijk prima om 2020 zo af te sluiten.

De leukste (en beste) blog posts die ik in 2020 schreef

Na een recordaantal bezoekers in 2019 verliep 2020 rampzalig qua cijfers. Ruim 120 duizend bezoekers kwamen door het jaar heen langs, tegen bijna 200 duizend het jaar ervoor. Direct na de aankondiging van de eerste lockdown kelderde het aantal bezoekers tot een dieptepunt, die zich in de zomer redelijk herstelde tot de tweede lockdown dit najaar werd aangekondigd.

Hoewel mijn blog niet mijn werk is, steek ik er wel al 9 jaar veel tijd en liefde in. Door de crisis schreef ik afgelopen jaar een stuk minder: het voelt dubbel om te schrijven over bestemmingen in het buitenland terwijl er niet gereisd mag worden. En door het vele thuiswerken had ik ook lang niet altijd de puf om ook na werktijd nog achter mijn laptop te blijven zitten.

Dat wil niet zeggen dat er geen nieuwe artikelen verschenen afgelopen jaar! De top 5 van 2020:

  1. Steden in Gelderland: deze 9 Gelderse steden wil je bezoeken
  2. Virtueel museumbezoek? Deze wereldberoemde musea kun je virtueel bezoeken!
  3. Wat te doen in Maastricht: tips voor je stedentrip Maastricht
  4. Doen in Barneveld en omgeving: van plukken tot proeven
  5. Wat te doen in Tilburg deze zomer? 10 Toffe tips!

Random favorieten in 2020

Afgelopen jaar had ondanks de coronacrisis meer dan genoeg fijne momenten en leuke belevenissen. Een paar willekeurige favorieten uit 2020:

♥ Boswandelingen
♥ Koken met de leukste
♥ Weekendjes weg
♥ Op pad in eigen regio
♥ Nieuwe kleuren op de muren
♥ Spontane dates met vrienden en vriendinnen
♥ Mijn verjaardagsdiner in Groot Warnsborn
♥ Badderen in een luxe bubbelbad
♥ Eindelijk meer lezen
♥ FaceTime
♥ Familie-dates
♥ Verjaardag-surprises voor vriendinnen (en mezelf)

Hoi 2021

En dan is het nu alweer ruim een week 2021. Goede voornemens als meer sporten en minder wegen maak ik allang niet meer. Na afgelopen jaar durf ik ook eigenlijk helemaal geen plannen te maken voor 2021. Hopelijk komt er dit jaar meer om weer met elkaar af te spreken en meer op pad te kunnen, in binnen- en buitenland, en daarmee nieuwe belevenissen en herinneringen. Hoe die vorm gaan krijgen, zullen we nog maar zien.

Heb jij nog goede voornemens, do’s & don’ts, doelen of een motto, of juist helemaal niet dit jaar? Ik wens je een gelukkig, liefdevol en vooral gezond 2021! #staysafe

2 reacties
  1. Nu plannen of beter gezegd doelen en ideeen op het persoonlijke vlak heb ik wel. Maar buiten mijn bubble (partner, werk en poes) durf ik alleen maar te hopen op iets meer mogelijkheden en bewegingsvrijheid. We zullen wel zien. 1 wens heb ik wel, dat we niet steeds met nieuwe of andere regels geconfronteerd worden, want dat slurpt energie.

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen