Doen in Manchester: hotspots + street art

Manchester staat bij de meeste mensen vooral bekend als industriële voetbalstad. De stad komt op de tweede of derde plek na Londen, maar bij veel mensen niet direct to mind als stedentrip-bestemming. Ik maakte onlangs voor het eerst kennis met Manchester en ontdekte wat te doen in Manchester.

Doen in Manchester: hotspots & street art

Terwijl Lonely Planet Manchester vorig jaar al tipte in haar top 10 te bezoeken steden in 2016 – samen met steden als Dublin en ons eigen Rotterdam – is het voor veel mensen nog geen logische stedentrip-bestemming. Ook in mijn geval was een werkafspraak de reden voor mijn bezoek. Een ideaal moment om mijn verblijf in het noordwesten van Engeland met een dag te verlengen en eens op onderzoek uit te gaan.

Manchester is een product van de industriële revolutie, waar hoge zakengebouwen, spoorwegviaducten en grachten worden afgewisseld met neo-klassieke gebouwen van rood baksteen, pubs met bloemrijke gevels en kleurrijke street art. Een aangenaam contrast.

Met z’n allen genieten van de zon in de Piccadilly Gardens in Manchester

Chillen in de Piccadilly Gardens in ManchesterThe Palace in ManchesterDe Craft & Design Market in Manchester

De Craft & Design Market in Manchester

Dingen die je zeker moet doen in Manchester

  • Breng een bezoek aan de Central Library – Doordeweeks vinden hier tussen de boeken regelmatig gratis toegankelijke jamsessies plaats en de Reading Room mag je eigenlijk niet missen.
  • Leer Manchester beter kennen met een gids – Onder begeleiding van een gids of op eigen houtje met de Manchester Walking Tours App, maak je te voet prima kennis met de stad.
  • Restaurant-hoppen bij de Corn Exchange – Dit prachtige Edwardiaanse gebouw werd omgetoverd tot hotspot voor talloze nieuwe restaurants. Of je nu zin hebt in Italiaanse pizza, Mexicaanse burrito’s of Indiaas street food, hier zit je zowel binnen als buiten goed.
  • Slapen in Motel One – Eenvoudige, moderne én betaalbare kamers vind je bij Motel One. Deze budget-designketen van hotels is inmiddels door heel Europa te vinden en ik sliep er als een roos. Plus, handig voor de langharige vrouwen (en mannen) onder ons: met de beste föhn die ik ooit in een hotelkamer had.

Genoeg culinaire opties bij Manchester's Corn ExchangeManchester's Central Library is een bezoekje waardManchester Town Hall

Het gemeentehuis wordt ’s avonds kleurrijk verlicht

Eten & drinken in Manchester

Typisch Brits eten staat niet echt hoog op mijn wensenlijst bij een bezoek aan Engeland. Gelukkig zijn er meer dan genoeg andere keukens waar je terecht kunt. Ik kwam twee keer terecht bij de Corn Exchange, waar je kunt kiezen uit teveel restaurants om in een dag te bezoeken:

  • Authentiek Indiaas bij Mowgli Street food (Unit 16, 37 Corn Exchange, Manchester M4 3TR) – Voor echt Indiaas eten ga je naar Mowgli, waar je maaltijd bestaat uit meerdere gerechtjes die worden geserveerd in tinnen bakjes. Smullen!
  • Prosecco en pizza bij Salvi’s Mozzarella Bar (Unit 22b, The Corn Exchange, Manchester, M4 3TR) – Italiaans familierestaurant Salvi’s serveert typisch Italiaanse en lokale gerechten uit Napels en omgeving. Salvi’s heeft inmiddels diverse vestigingen in Manchester. Aanrader wanneer je zin hebt in goede pizza of pasta.

Authentiek Indiaas bij Mowgli Street food

Authentiek Indiaas eten bij Mowgli Street FoodPizza en prosecco bij Salvi's in Manchester

Prosecco en pizza bij Salvi’s Mozzarella Bar in de Manchester Corn Exchange

Street art in Manchester

Steert art fans zijn in Manchester op de juiste plek. Door de hele stad vind je geweldige street art. Eerder dit jaar werd zelfs het Cities of Hope street festival georganiseerd, waarbij artiesten uit de hele wereld naar Manchester kwamen en maatschappelijke issues als milieuvervuiling, homorechten en kindsoldaten in murals onder de aandacht werden gebracht.

Northern Quarter street art

Gewapend met camera ging ik op pad in Manchester’s Northern Quarter en kwam talloze muurschilderingen tegen. Van klein en fijn ergens op een muur boven mijn hoofd tot een indrukwekkend portret van David Bowie.

Street art in ManchesterStreet art in ManchesterDavid Bowie vereeuwigd in street art in de straten van Manchester

Een eerbetoon aan David Bowie

Meer dan genoeg te doen in Manchester dus! Gelukkig is de kans groot dat ik er vaker heen ga komend jaar, er valt namelijk nog veel meer te ontdekken in deze Britse stad.

Bewaar deze doen in Manchester tips op Pinterest

24 uur in Manchester: dit moet je doen in Manchester! // Hotspots & street art in Manchester

Ben jij bekend met Manchester?

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: