April in beeld (deel 1): binnen, buiten en balkon updates

April in beeld (deel 1) over binnen, buiten en balkon updates

April in beeld? De maand is toch nog helemaal niet voorbij? Klopt! Nu we allemaal massaal thuis zitten en beduidend minder leuke dingen doen dan normaal, kunnen we juist wel wat afleiding gebruiken en bij een ander mee gluren.

April in beeld

Nu we allemaal massaal thuis zitten en beduidend minder leuke dingen doen dan normaal, twijfelde ik begin deze maand nog of ik überhaupt wel een maandoverzicht van maart online moest zetten. Een korte rondvraag leerde me dat mensen juist wel graag mee kijken in andermans leven. En een beetje afleiding kunnen we allemaal wel gebruiken nu, nietwaar?

Het levert mij daarnaast een leuke nieuwe uitdaging om meer om me heen te kijken en niet alleen maar foto’s van mijn katten of avondeten te maken. Win-win zou ik zeggen! Voor een weekoverzicht begon ik weer net te laat met foto’s maken, dus eerst maar eens een overzicht van deze eerste helft van de maand. Kijk je mee met mijn april in beeld tot nu toe?

Woensdag

 

Wanneer je geplande kappersbezoek door de coronacrisis niet doorgaat en je voorlopig ook geen nieuwe afspraak kunt plannen

1 april – Tijd om mijn verkleurde lokken weer bij te werken. Ook mijn pony kan wel weer een knipbeurt gebruiken. Doe ik gelukkig vaker, al is het resultaat de ene keer beter dan de andere keer…

April in beeld: nieuw keukengerei

Op mijn allereerste thuiswerkdag vorige maand hield de waterkoker er spontaan mee op. Na twee weken water koken in een pannetje op het elektrische fornuis ben ik het zat. Ik werd op slag verliefd op deze mintgroene retro waterkoker van Russell Hobbs. Het bijpassende broodrooster moest er natuurlijk bij; ik bedoel, hallo!

Donderdag

April in beeld: ik bakte een bananenbrood

2 april

Het is officieel: ik weet van gekkigheid niet meer wat ik moet doen en bak nog voor mijn ontbijt… een bananenbrood!

Voor een eerste keer is ‘ie trouwens prima gelukt. En eerlijk is eerlijk: zelfs een kookkneus als ik komt op deze manier smakelijk van een paar overrijpe bananen af. Het zou dus zomaar kunnen dat ik er nog eens een bak.

Zaterdag en zondag

April in beeld: buiten op balkon

4 en 5 april

Weekend en het is voor het eerst echt warm. Voor mij gelukkig geen reden om ergens aan een strand of zwembad te gaan liggen. Ik wil wel graag iets maken van mijn balkon… maar nu naar één van de bekende tuincentra is natuurlijk een no go! (#blijfthuis)

Lucky for me blijkt er in de buurt een klein lokaal tuincentrum te zijn, waar we bij aankomst zelfs de enige bezoekers zijn. Bij thuiskomst trek ik een korte broek aan – de eerste keer dit jaar – en ga aan de slag met mijn nieuwe aanwinsten.

Maandag

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Desirée | Curvacious.nl (@curvaciousnl) op

6 april

Een goed begin van de week: ik win een Purpuz Planner via Curvacious.nl! Leuk, want ik heb er al veel over gehoord de afgelopen jaren. Ik ben ook heel benieuwd of dit me gaat helpen persoonlijke doelen te bereiken. Dank je wel, Desirée!

Dinsdag

April in beeld: 0% wijn en kip, patat en appelmoes

7 april

Omdat mijn migraine de laatste tijd weer veel opspeelt (een lang geplande afspraak bij een neuroloog ging vanwege de coronacrisis begrijpelijk maar jammer genoeg niet door), zoek ik naar alternatieven voor bekende triggers. Deze alcoholvrije wijn is nog niet direct een daverend succes – een rondje navragen op de socials levert zelfs geen enkele positieve suggesties op. Blijkbaar bestaat er geen lekkere alcoholvrije wijn.

Gelukkig maakt de kip, patat en appelmoes (♪) altijd alles goed.

Dinsdag

April in beeld: ochtenden thuis

7 april

Ik ontbijt met muesli in havermelk en bosvruchten. Kees doet intussen haar dagelijkse ochtendsessie yoga. In een volgend leven wil ik ook wel een kat zijn. De rest van de dag werk ik thuis en gebeurt er weinig.

Woensdag

April in beeld: rondje wandelen

8 april

Ik probeer mezelf elke dag minstens één keer naar buiten te slepen voor een korte wandeling. Thuisblijven is een ding maar door het vele zitten aan een niet zo ergonomisch verantwoorde werkplek en gebrek aan beweging, zit mijn hele lijf inmiddels alweer muurvast.

Gelukkig kan ik hier in de buurt prima rondlopen zonder teveel mensen tegen te komen. Deze prachtige bloesem én een Italiaans ijsje maken zo’n ommetje meer dan de moeite waard. Hallo lente!

Donderdag

April in beeld: avondwandeling door Wageningen

9 april

Na een hele dag binnen zitten is het ‘s avonds echt tijd voor een wandeling. De uiterwaarden liggen om de hoek en lenen zich perfect om stappen te maken. Dankzij het tijdstip kunnen we genieten van prachtige kleuren, eindeloos veel vogels (en koeien). Deze onverwachte street art maakte de wandeling af.

Vrijdag

April in beeld: vrimibo met tapas

10 april

Hoewel weekend minder als weekend voelt de laatste weken heb ik dit Paasweekend wel zin in. Door de crisis kan ik helaas niet naar familie voor onze jaarlijkse Paasbrunch en de verjaardagen van mijn zusje en vader die we dan altijd vieren.

Dan maar een eigen feestje op het balkon! Ik bestel een tapasschotel bij Toledo om het weekend in te luiden. Even niet koken en tegelijk de lokale horeca steunen.

Zaterdag

11 april

Ook op zaterdag genieten we van de zon op het balkon. Ik heb nog nooit zoveel buiten gezeten geloof ik, toch weer een voordeel van mijn nieuwe huis. Kat Kees is nieuwsgierig als altijd – ze wil het liefst zelf ook naar buiten maar dat zit er helaas niet in – en kijkt vanachter het raam graag mee.

Zondag

April in beeld: Paasweekend

12 april

Nog een lekkere maaltijd: ik bestelde een Paasbrunchbox bij Bisou die zondagochtend wordt bezorgd. Lekker uitgebreid ontbijten zonder in de keuken te hoeven staan: ik vind het wel fijn dit weekend. Genoeg om de rest van de ochtend en middag van te genieten.

Intussen helpen de katten mee met de administratie… zo fijn.

Maandag

Het moet niet gekker worden: ik sta alweer iets te bakken! Wees gerust: het is een bread & butter pudding en dat is misschien nog wel simpeler te maken dan een bananenbrood! Ik maakte ‘m met croissants, slagroom, ei, rozijnen en wat jam. Heerlijk!

Zo’n extra vrije dag is ook in thuiswerktijd heel fijn. Even niet videobellen of achter de laptop. In plaats daarvan lekker rommelen in huis en plat op de bank.

Wat zij keek

De laatste weken slinger ik Netflix eigenlijk weinig aan. Ik kijk meer naar Britse series en shows als Masterchef, Pointless en House of Games. Wat ik wel op Netflix keek de laatste tijd:

 • John Wick: Chapter 3 – Parabellum – Niet fantastisch maar Keanu Reeves
 • Angel Has Fallen – Beter dan verwacht en Gerard Butler (en Morgan Freeman)
 • Men in Black: International – Zelfs Chris Hemsworth kan ‘m niet redden
 • Spider-Man: Far from Home – Valt na Avengers: End Game toch behoorlijk tegen
 • The Two Popes – Aanrader (met Jonathan Pryce en Anthony Hopkins)!
Zijn er nog onderwerpen die jij de komende tijd graag terug zou willen zien op Wat zij zegt? Of prangende vragen die je beantwoord wil zien? Laat vooral een reactie achter!

Wat heb jij deze maand tot nu toe gedaan?

Weten wat ik tussen het bloggen door uitspook? Gluur mee en volg me op Instagram voor persoonlijke plaatjes en achter de schermen stories.

9 reacties
 1. oooow… die waterkoker hebben we op kantoor staan.

  Ik vond bij het opruimen mijn blondeer kit van 5 jaar geleden en heb vorige week besloten om mijn haar te gaan blonderen, het is na twee sessies oranje geworden en ik ben heel benieuwd wat de volgende brengt.

  1. Oooh, inmiddels al een derde sessie gehad? :D Ik ben echt fan van mijn waterkoker, al is het alleen maar vanwege de kleur! <3

 2. Ooh lekker eten allemaal, nu heb ik ook zin in een bananenbrood haha. En die tapasschotel trouwens ook, jammie! Leuk ook dat je de Purpuz planner hebt gewonnen, ben er ook al een tijdje zo benieuwd naar. Hier was de kleine stadstuincentrum ook rustig in de ochtend, dus wij hebben ook eindelijk plantjes kunnen halen voor het nieuwe huis. Zo fijn!

  1. Heerlijk he! Ik kwam hier in oktober wonen dus verheugde me al maanden op de lente en eindelijk plantjes kunnen kopen! Grote tuincentra zijn nu echter niet te doen zo druk soms nog dus blij dat ik ze alsnog ergens anders kon vinden.

 3. Welk recept heb je gebruikt voor je bananenbrood? Ik heb er al zoooveel gebakken, maar echt een perfect recept niet nog niet gevonden. Jammer dat die Spider-man niet leuk vond, wij hebben ons eigenlijk wel vermaakt. :) Ben wel benieuwd naar The Two popes!

  1. Ik gebruikte een recept van Francesca Kookt (even googelen, dan kom je ‘m wel tegen) en dan de basisversie (met een extra ei en zonder boter geloof ik, niet heel bewust). Ik denk dat ik er nog meer aan kan toevoegen qua smaak, of noten bijvoorbeeld. Maar vond ‘m niet te zacht en niet te stevig.

   En vond het ook jammer, want Marvel fan hier (en stiekem ook Tom Holland fan)! Vond ‘m ook niet per se slecht, maar had er meer van verwacht? Kan heel goed aan mij liggen hoor, ben nog steeds niet over Endgame heen denk ik! :’)

 4. Wauw….
  Prachtige kleur broodrrooster 👌🏼
  Yummie al het eten ziet er heerlijk uit….
  Leuk verslag wat je zoal al de afgelopen dagen had gedaan.
  Goede hulp van de kat.
  Gezellig met de mooie planten op je balkon…

  Xoxo

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
Augustus in beeld: van oost naar west

Augustus in beeld: Tour de Hollande

Augustus stond in het teken van wisselvallig zomerweer en eindelijk vakantie. Tijd voor uitstapjes in eigen land, familiedates en volop fotograferen met mijn nieuwe full-frame camera. Een persoonlijke terugblik op…