April in beeld (deel 2) 2020

April in beeld (deel 2) over elke dag woningsdag

En dan was ook april voorbij, onze eerste volledige maand in ‘intelligente lockdown’ en waarschijnlijk de saaiste maand ooit. Ik deelde al een persoonlijke terugblik op de eerste helft van april. Kijk nu mee naar de rest van de maand in foto’s: mijn april in beeld, deel twee!

April in beeld (deel 2)

Ruim zes weken thuiswerken en thuisblijven, het is inmiddels een nieuw normaal geworden. Vreemd hoe je ‘gewone’ leven zo kan veranderen en eigenlijk ook behoorlijk snel went. Sommige dingen mis ik echt ontzettend: langs gaan en knuffelen met familie en vrienden, werken op kantoor, zelfs mijn bezoekjes aan de sportschool mis ik inmiddels!

Ook het vooruitzicht van een jaar zonder festiviteiten of festivals vind ik maar saai; en ik ben niet eens een die-hard festivalganger. Geen Koningsdag maar Woningsdag, geen gezellige middagen op het terras en nu al weten dat we deze zomer nergens lekker op een grasveldje kunnen dansen met z’n allen. Elke dag is woningsdag, in elk geval nog tot 20 mei.

Geen idee hoe de komende weken eruit gaan zien. Ik blik eerst nog maar eens terug op de afgelopen weken. Mijn april in beeld, deel twee.

Woensdag

15 april

Na weken thuis zitten merk ik dat mijn eetgewoontes weer wat de verkeerde kant op gaan. Ik probeer dus weer vaker te ontbijten met yoghurt of kwark. Met verse aardbeien erbij is dat helemaal lekker!

Donderdag

16 april

Door het thuiswerken beweeg ik nog minder dan normaal. Want waar ik voor deze coronacrisis eindelijk een beetje sportritme had gevonden, lukt het me maar niet om dat thuis zelf op te pakken. Vaker een rondje buiten wandelen dus. Goed voor m’n lijf én hoofd.

Vrijdag

17 april

Om de katten wat meer afleiding te geven, besluit ik een nieuwe krabpaal te halen. Grote winkelcentra probeer ik te vermijden of in elk geval alleen op rustige momenten te bezoeken. Met een beetje slalommen lukt het om snel het tuincentrum in en uit te hoppen. De nieuwe aanwinst wordt gelukkig gewaardeerd door de dames!

Zaterdag

18 april

Dit voorjaar heb ik weer trouw het nieuwe Masterchef seizoen gevolgd op BBC. Dat blijft voor mij toch wel de beste uitvoering en de enige Masterchef serie die ik trouw volg. Altijd leuk om te zien en vooral wanneer je persoonlijke favoriete amateur-chef wint!

Zondag

April in beeld

19 april

Voor het eerst sinds deze crisis zit ik bij een vriendin in de achtertuin. Wijntje, borrelplank en pannenkoeken, en dat allemaal op afstand. Fijn om weer even een ‘normaal’ gevoel te hebben. Hoewel, normaal… er sluimert ook een schuldgevoel om bij een ander in de tuin te zitten, terwijl dit normaal de gewoonste zaak van de wereld was.

Dinsdag

21 april

Na een ochtend werken met mijn ‘collega’ is het tijd voor een lunchwandeling. Even met nieuwe Polaroid zonnebril op m’n hoofd – en daardoor hopelijk minder migraine door het felle zonlicht –  de deur uit voor ik weer een paar boterhammen voor mezelf smeer.

De rest van de dag vind ik maar lastig en worstel ik met emoties door deze hele situatie…

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Dus, voorlopig zitten we tot 20 mei gewoon nog thuis, groeien we allemaal een corona coupe en kunnen we deze zomer lekker dansen in het gras tijdens een festival wel vergeten. Niet verrassend: ‘Beter voorzichtigheid nu, dan spijt achteraf’. ⁠ ———⁠ Maar het valt me zwaar de afgelopen anderhalve week… Net als velen ben ik inmiddels bezig aan de 5e week thuiswerken. Ik mis face-to-face contact met collega’s en mijn lijf begint te protesteren tegen de niet-zo-ergonomische werkplek aan de eettafel… Ik mis focus en inspiratie. Ik mis mijn vrienden. En mijn familie… dat ik niet mijn moeder kan knuffelen nadat vorige week haar broer (en mijn oom) overleed 💔 ⁠ ———⁠ Ik weet dat we het juist voor onze geliefden doen maar oef, soms is het gewoon allemaal even k*t en moet ik dat toch even kwijt… ⁠ (morgen weer een nieuwe dag, take care all 💕💕)⁠ ∙⠀⁠ ∙⠀⁠ ∙⠀⁠ ∙⁠ #blijfthuis #stayhomesavelives #echtinsta #realinstagram #zelfportret #bloggernl #nlblogger #portraitmood #watzijzegtcom #jajohmehoof #selfiezondercontext #selfportraiture #ditbenik #verdriet #samentegencorona #samensterk

Een bericht gedeeld door NATASJA | WAT ZIJ ZEGT | BLOG (@natasjadb) op

Woensdag

 

22 april

‘s Ochtends om half acht sta ik al in de keuken om een grote pan bolognesesaus te maken. Waarom? Ik wil mijn ouders verrassen met een flinke tas boodschappen en saus zodat ze voorlopig zelf even geen boodschappen hoeven te doen!

De verrassing wordt goed ontvangen – er worden wat traantjes gelaten en oh wat lastig dat we elkaar dan ook niet een dikke knuffel kunnen geven. Ik ben zo blij dat ik met mijn impulsieve actie een leuke verrassing kon verzorgen!

Verras ik mezelf daarna even met een menu uit de drive-thru.

Donderdag

23 april

De dagen gaan inmiddels behoorlijk op elkaar lijken. Ik probeer elke dag minstens een wandeling te maken want mijn lijf protesteert inmiddels flink tegen hele dagen werken aan de eettafel. Een beetje verse vitamine D kan ook geen kwaad.

Vrijdag

24 april

Proost op het weekend! Voelt het als weekend? Minder dan voorheen maar ik sla graag mijn laptop graag een paar dagen dicht tegenwoordig. Werken aan mijn blog voelt op dit moment ook nogal nutteloos namelijk, nu een groot deel van mijn blogverkeer is opgedroogd dankzij de crisis…

Maar hey, lekker het begin van het weekend vieren met een radler op het balkon en later met een AVG-tje op de bank.

Maandag

27 april

Geen Koningsdag maar Woningsdag dit jaar. Ik vier Koningsdag eigenlijk nooit uitgebreid, vooral omdat ik in een stad woon waar een week later een bevrijdingsfestival wordt gehouden. Het voelde echter toch behoorlijk suf, maandag was nog nooit zo maandag als deze Koningsdag… Meer oranje dan de oranje panters op mijn nieuwe tuinstoelkussens werd het dan ook niet.

Woensdag

29 april

Voor het eerst sinds de lockdown weet ik mezelf weer in beweging te krijgen en doe ik mee met een live les van mijn sportschool. Daar had ik vlak voor de lockdown nét een abonnement afgesloten, om naast het kickboksen meer aan kracht en conditie te kunnen werken. Ik was welgeteld 1 keer geweest en toen werden alle sportscholen gesloten…

Het voelt goed om eindelijk weer eens iets te doen. Dat ik dat eerder had moeten doen, bewijst de spierpijn: na drie dagen heb ik nog stijve hamstrings! Kees legt zich er intussen maar bij neer…

Na dat sporten (kuch) heb ik wel een pizza verdiend. We hebben namelijk allebei geen zin om te koken. Om er toch nog iets groens bij te hebben, gooi ik er wat rucola overheen. Is het toch nog bijna gezond.

Donderdag

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door NATASJA | WAT ZIJ ZEGT | BLOG (@natasjadb) op

30 april

Van een oud basisschoolgenootje krijg ik een mooie zomerse jurk opgestuurd en dus moet ik even poseren in de woonkamer. Jammer dat we voorlopig geen feestjes hebben en ik deze jurk voor de gelegenheid kan aantrekken.

Wat zij keek

Naast favoriete Britse spelshows keek ik afgelopen maand ook weer een paar afleveringen van The Blacklist én heb ik Lucifer weer opgepakt. Bij beide series zit ik nu in het tweede seizoen dus er valt nog genoeg te bingewatchen de komende tijd.

Zijn er nog onderwerpen die jij de komende tijd graag terug zou willen zien op Wat zij zegt? Of prangende vragen die je beantwoord wil zien? Laat vooral een reactie achter!

Ben jij afgelopen maand een beetje goed doorgekomen?

Weten wat ik tussen het bloggen door uitspook? Gluur mee en volg me op Instagram voor persoonlijke plaatjes en achter de schermen stories.

4 reacties
  1. Toch ziet het er uit als een fijne paar weken :) Maar gek is het wel ja! En het schuldgevoel herken ik ook…

    En die pizza, die wil ik!! Ga jij nou ook meer koken in deze tijden?

  2. Goh, mijn april leek op die van jou 😂😭. Heb ook bij een vriendin in de tuin gezeten, en een andere vriendin bij mij. Voelt inderdaad raar, maar wel zo fijn om elkaar te zien!

  3. Gewéldige jurk! Ben stiekem wel een beetje nieuwsgierig van wie je die kreeg opgestuurd :-). Mooie blog verder! XX

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
Juni in beeld 2020

Juni in beeld: van kattenkwaad tot zomerse terrasjes

Hallo zomer en hallo hitte! Hallo festivals zat er dan helaas weer niet in afgelopen maand. Bloggen ook niet, vandaar dit verlate maandoverzicht. Beter laat dan nooit: een persoonlijke terugblik…