Dit wil je doen op Goeree-Overflakkee

Ga jij dit jaar voor een vakantie in eigen land? Het Zuid-Hollandse Goeree-Overflakkee is een ideale bestemming voor een week vakantie of een heerlijk lang weekendje weg. Acht dingen om te doen op Goeree-Overflakkee!

Dit wil je doen op Goeree-Overflakkee: 8 tips

Genieten van prachtige natuur en mooie locaties, dat kan perfect op Goeree-Overflakkee, eiland en gemeente in Zuid-Holland . Hier zijn de mogelijkheden voor een vakantie in eigen land eindeloos. Zo loop je de bunkerroute in natuurgebied De Punt, doe je een zeehondensafari, stap je op een supboard op het Grevelingenmeer en overnacht je in het prachtige resort Oasis Punt-West.

Laat je inspireren door deze acht tips om je verblijf op Goeree-Overflakkee tot een succes te maken!

1. Bunkerroute in natuurgebied De Punt

Natuurgebied De Punt is een prachtig en veelzijdig gebied van maar liefst 150 hectare aan natuur en recreatie. Het natuurgebied heeft een aantal wandelroutes waaronder de bijzondere bunkerroute. De Duitsers legden het in de Tweede Wereldoorlog aan om Goeree-Overflakkee te kunnen verdedigen tegen een invasie van overzee.

Na de oorlog verdwenen de meeste bunkers onder het zand, overwoekerd door braamstruiken. Enkele jaren geleden is het complex in zijn geheel uitgegraven en is er nu een wandelroute langs de verschillende bunkers.

2. Bezoek Ouddorp

Een bezoek aan het dichtbij gelegen dorpje Ouddorp mag niet ontbreken op je vakantieplanning. Op weg naar het dorp zie je al snel de Westhoofd Vuurtoren verschijnen. Het is mogelijk om de 52 meter hoge vuurtoren te beklimmen voor een panoramisch uitzicht over het eiland Goeree-Overflakkee.

Na een wandeling door het dorp kun je een bezoek brengen aan zorgboerderij de Mèkkerstee (Hofdijksweg 34, Ouddorp), waar honderden geiten met veel liefde worden verzorgd. Je kunt hier zelfs geitjes knuffelen; als je daar niet acuut gelukkig van wordt! Culinaire souvenirs schaf je aan in de landwinkel, kaasmakerij en ijssalon.

Geitjes knuffelen

Wie wordt er nu niet blij van geitjes knuffelen?

3. Brasserie, Bistro én Beachclub Zeven

Woon je in de buurt van Ouddorp of verblijf je in een luxe hotelstudio of strandvilla van Oasis Parcs Punt-West Hotel & Beachresort, dan kun je bij Zeven genieten van de French-Asian Cuisine in de Brasserie of Bistro. Laat je culinair verrassen en verwennen door de fantastische smaken van dagverse producten.

In de zomermaanden kan je heerlijk vertoeven bij de Beachclub Zeven (De Punt 1, Ouddorp) direct aan het Grevelingenmeer. Geniet van de zon op het terras, neem een duik in het meer en bestel Hapas to Share en je favoriete cocktail.

Geniet van onze French-Asian Cuisine in de Brasserie, Bistro of Beachclub.

Genieten van strand en cocktails bij Brasserie Zeven in Ouddorp

4. Suppen op het Grevelingenmeer

Overnacht je bij Oasis Punt-West dan word je wakker met uitzicht op het Grevelingenmeer. Niet gek dat de omgeving van het resort zich uitstekend leent voor diverse watersporten. Zo kan je bij rustig weer een supboard huren en het water opgaan. Staat er iets meer wind, dan is het de perfecte plek om te zeilen en windsurfen. Aan de andere kant van De Dam vind je Brouwersdam met het Noorderstrand waar de kite- en golfsurfers volop surfen.

Dit wil je doen op Goeree-Overflakkee: Punt West

Overnachten te midden van natuurgebied De Punt

5. Vogelobservatorium Tij

Aan de rand van het Haringvliet ligt een bijzonder vogelobservatorium. In vogelreservaat De Steelhoek in Stellendam vind je een gigantisch ei van 8 bij 11 meter dat lijkt op een ei van de grote stern. Via een pad met doorkijkjes, vlonders en sporen van ree en bever kom je in vogelobservatorium Tij uit.

Vanuit het Tij heb je een prachtig 360 graden uitzicht over een kolonie van grote sterns, het weidse Haringvliet, de deltanatuur en Haringvlietsluizen. Trek wel je laarzen aan, want bij waterstanden boven de 85 cm +NAP loopt het pad onder water.

6. Uitkijktoren in de Haven van Battenoord

In de Haven van Battenoord, gelegen in het gelijknamige gehucht aan het Grevelingenmeer, huizen veel watervogels als grauwe ganzen, rotganzen en scholeksters. Vlak naast de jachthaven overwintert zelfs elk jaar een kolonie flamingo’s die je vanaf de dijk soms goed kunt zien. Natuur- en vogelliefhebbers krijgen vanaf de uitkijktoren op zo’n vijf meter hoogte een prachtig uitzicht op het Grevelingenmeer.

7. Ga op zeehondensafari

In Nederland leven er duizenden zeehonden en in Ouddorp kan je ze in hun natuurlijke habitat bewonderen. Met een stoere RIB-boot ga je op de Grevelingen op safari. Een middag op zo’n powerboot is al een ervaring op zich, want in het hardvaargebied zal je ontdekken hoe hard het kan gaan. Om vervolgens in een rustig tempo op zoek te gaan naar de zeehonden.

Gevonden? Dan blijf je natuurlijk op gepaste afstand om ze niet te verstoren en rustig te observeren en fotograferen. Tijdens de safari zie je wellicht ook nog wilde paarden op een van de vele eilandjes.

Dit wil je doen op Goeree-Overflakkee: Punt West

8. Overnachten in luxe

Als laatste wil je natuurlijk overnachten op Goeree-Overflakkee en wakker worden in het natuurgebied De Punt met uitzicht op het grootste zoutwatermeer van Europa, het Grevelingenmeer. Volledig tot rust komen en genieten van ruimte en luxe; dat kan met de accommodaties van Oasis Parcs Punt-West Hotel & Beachresort*.

Overnacht in een premium hotelstudio voor een weekend of in een heerlijke strandvilla voor een langere tijd. Wist je dat het resort duurzaam en ecologisch is opgezet? Oasis Punt-West maakt gebruik van natuurlijke materialen en hernieuwbare energie.

Dit wil je doen op Goeree-OverflakkeeDit wil je doen op Goeree-Overflakkee

Wat zijn jouw tips voor Goeree-Overflakkee? En ben je er al eens geweest?

1 reactie
  1. Prachtige foto’s.
    Er is daar erg veel te doen.
    Nooit geweten.
    Was er ooit weleens geweest.

    Xoxo

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen