Eten en drinken in Arnhem: bezoek de Duizelsteeg

Dit zijn de leukste adresjes, hotspots + restaurants in Arnhem

Arnhem is een leuke en bereikbare stad waar je goed kunt winkelen. Ook vind je er veel goede restaurants, cafés en bars waar je lekker kunt eten en drinken. Dit zijn de leukste adresjes + hotspots in Arnhem!


Ontdek de leukste hotspots en restaurants in Arnhem

Arnhem is de hoofdstad van Gelderland en wat mij betreft een van de leukste steden in Gelderland. Je kunt hier eindeloos shoppen en uitgaan, maar ook lekker tot rust komen in al het groen dat Arnhem en omgeving heeft. Er zijn ook genoeg leuke dingen te doen in Arnhem.

Dit zijn de leukste hotspots in Arnhem

Het is een goed bereikbare winkelstad met diverse parkeergarages in en rond het centrum. Naast de Koningstraat, Vijzelstraat en de Ketelstraat waar veelal bekende ketens te vinden zijn, wil je ook vooral eens daar buiten kijken (hallo Arnhem-Zuid). Ik tip de leukste adresjes en hotspots in Arnhem.

Bezoek de 7straatjes

Op zoek naar bijzondere koopjes? Ga dan eens buiten de gebaande winkelpaden en bezoek de 7straatjes – te vinden rond de bekende winkelstraten Vijzelstraat en de Ketelstraat. Hier vind je lokale, karakteristieke winkels met een origineel aanbod.

  • LOFT department store (Weverstraat 29) – In deze grote en lichte industriële ruimte vind je prachtige producten, gemaakt van fijne materialen, van interieur tot mode. Vaak met een Scandinavisch tintje.
  • Guts & Gusto (Hemelrijk 9) – Eén van de grotere winkels in de 7straatjes, waar je de laatste mode voor een goede prijs shopt.
  • Trix & Rees (Kerkstraat 23) – Arnhems bekendste ontwerpersduo, Trix Hoogveld en Resi van Kraaij werken al vanaf dat ze elkaar leerden kennen op de Arnhemse mode-afdeling van ArtEZ samen.
  • Bos & Heij (Kerkstraat 36) – Bij Bos & Heij kiezen ze hun producten met zorg. Van woonaccessoires tot bordjes, van sieraden tot prachtige kaartencollecties, artikelen die je niet elke dag tegenkomt.

Luxor Live

In poppodium Luxor Live (Willemsplein 10) worden tal van concerten en evenementen georganiseerd. Ook spant Luxor Live zich in om in samenwerking met andere podia en culturele instellingen bijzondere projecten te realiseren. Kijk dus zeker even naar de agenda van Luxor Live wanneer je naar Arnhem gaat en zin hebt in een feestje of concert.

Rozet

Cultureel centrum Rozet (Kortestraat 16) huist onder meer de bibliotheek en het Erfgoedcentrum en is bedoelt als ontmoetingsplek. Op de begane grond vind je grand café Momento. Voor koffie en thee kun je ook naar in Dichtbij op de 3e verdieping.

Tip: pak ook de lift naar het panoramaterras voor het geweldige uitzicht over de Arnhemse binnenstad.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rozet (@rozetarnhem)

Lekker eten en drinken in Arnhem (Centrum)

Hoewel de leukste horeca in Arnhem echt niet alleen in het centrum te vinden is, vind je hier wel tal van leuke hotspots voor een lekker hapje en drankje. Dit zijn een paar van de leukste restaurants in Arnhem:

Anne & Max

Voor heerlijke koffie, thee en taartjes ga je naar Anne&Max. Deze koffieketen heeft inmiddels diverse vestigingen door Nederland en is razend populair. In Arnhem vind je ze op de hoek van de Bakkerstraat en het Audrey Hepburnplein.

Een fijne plek voor ontbijt, brunch, lunch of een high tea of borrel wanneer je iets te vieren hebt. Zeven dagen per week geopend van 8:30 uur (op zondag om 9:00 uur) tot 17:30 uur.

Anne & Max, Bakkerstraat 50, 6811 EH Arnhem (www.annemax.nl)

Lunchen bij Anne & MaxZondag bij Anne & Max Arnhem

Lekker ontbijten en lunchen in Arnhem kan prima bij Anne&Max ©watzijzegt.com

Walt

Walt is nog zo’n leuk adresje in de Arnhemse binnenstad voor ontbijt, lunch of taart! Hier ben je van harte welkom voor een kopje koffie, uitgebreid ontbijt en lunch, of alleen een taartje.

Adres: Koningstraat 16 B, Arnhem (www.waltwilkoffie.nl)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Walt (@waltwilkoffie)

Dudok Arnhem

Dudok Arnhem ligt pal onder de indrukwekkende toren van de Eusebiuskerk, aan de Sint Jansbeek, in het centrum van de stad. De kaart van Dudok is Frans georiënteerd.

Hier wordt de hele dag door lekker eten geserveerd, van ontbijt, koffie met diverse zoetigheden en taart uit de eigen Dudok patisserie tot lunch en diverse borrelhapjes en diner.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dudok Arnhem (@dudok_arnhem)

Foodhall Arnhem

Een beetje stad heeft tegenwoordig een eigen foodhal. Ook Arnhem blijft niet achter: Foodhall Arnhem ligt aan de Rijnkade en huist 13 food stands die elk een andere wereldkeuken vertegenwoordigen. Dus er is voor elke smaak wel iets te vinden. Bestellen kan bij de foodstands zelf of via een QR-code aan tafel.

Ook leuk om te borrelen, bijvoorbeeld met een borrelplank van Balous. Hier heb je de keuze uit kleine borrelhapjes tot een grote borrelplank voor jou en je gezelschap.

Dinsdag t/m donderdag en zondag geopend tussen 12:00 – 22:00 uur, op vrijdag en zaterdag open van 12:00 – 01:00 uur. Parkeren kan aan de Rijnkade of bij een van de (betaalde) parkeerterreinen en parkeergarages in de buurt.

Adres: Rijnkade 49, Arnhem (foodhallarnhem.nl)

Hotspots Arnhem: Foodhall Arnhem

LOCALS

Officieel geopend sinds december 2021 en sindsdien een knallend succes: Restaurant Locals is gevestigd in Hotel Haarhuis en zet de Dutch Cuisine in de schijnwerpers. Groenten spelen een belangrijke rol in het menu, net als lokale ingrediënten. Sinds de opening is het restaurant bijna continu volgeboekt en reserveren is aanbevolen!

Adres: Stationsplein 1 (tegenover het station), Arnhem (locals-arnhem.nl)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door LOCALS (@localsarnhem)

Loetje Arnhem

Loetje is inmiddels een begrip in Nederland en staat bekend om de goede biefstukken die hier worden geserveerd. Ooit gestart als biljartcafé in Amsterdam, zijn er inmiddels restaurants door het hele land te vinden. Loetje Arnhem ligt in het centrum, aan het Gele Rijders Plein, en is de 25e vestiging van Loetje.

Adres: Gele Rijders Plein 39, Arnhem

Mej. Janssen

Mejuffrouw Janssen is een bourgondisch eetcafé en restaurant in het centrum, waar heerlijke Franse gerechten op het menu staan, speciaal voor de echte levensgenieters. En dat werd afgelopen jaar zelfs opgemerkt door Gault&Millau, die de bistrogerechten van Mej. Janssen voor het eerst opnam in haar aanbevelingen.

Adres: Duizelsteeg 6, Arnhem (www.mejjanssenarnhem.nl)

Eten en drinken in Arnhem: bezoek de Duizelsteeg

In de gezellige Duizelsteeg in Arnhem vind je tal van restaurantjes en terrasjes (foto via Unsplash)

The Green Rose

Voor een avond bijzonder dineren met eigen en duurzame ingrediënten en een ‘no-waste’ principe ga je naar The Green Rose. Hier worden wekelijks nieuwe gerechten geserveerd, passend bij het seizoen. Dat valt ook de culinaire wereld op, zo schreef Michelin al eens het volgende: “Jin Hu barst van de creativiteit. Geef hem lokale ingrediënten en hij mixt het tot een geweldig Frans/Aziatisch fusiongerecht.”

Adres: Koningstraat 50, Arnhem

Rasasari

Dit Indonesisch restaurant was een van de eerste toko’s van Nederland. Oma Son begon met twee tafeltjes en vier keukenstoeltjes. Inmiddels de toko uitgegroeid tot een volwaardig restaurant met de naam Rasasari, wat ‘verschillende smaken’ betekent. Ook een aanrader voor vegetariërs!

Adres: Eiland 8, Arnhem

Verheyden

Net achter de grote winkelstraten van Arnhem vind je café-restaurant Verheyden. In een oud monumentaal pakhuis geniet je van een regelmatig wisselende kaart met dagverse en seizoensproducten en Verheyden klassiekers zoals oesters. Probeer ook een tafeltje te bemachtigen in de prachtige ommuurde stadstuin tegenover het restaurant, waar je wat verscholen geniet van een kleine oase middenin de binnenstad.

Adres: Wezenstraat 6, Arnhem

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door VERHEYDEN (@cafeverheyden)

Hotspots in het Modekwartier in Arnhem

Het Modekwartier in Klarendal is al jaren een bruisende wijk met toffe hotspots en leuke adresjes.

CASPAR (Elly Lamakerplantsoen 2) – Café Restaurant CASPAR staat ook wel bekend als moderne huiskamer met lekker eten en goed gezelschap. Hier kun je lekker zitten, genieten van een smakelijke lunch en diner of gewoon borrelen. Aanrader!

Makan Swietie (Klarendalseweg 151) – Bij Surinaams Hindoestaanse eethuis Makan Swietie bestel je de lekkerste roti van Arnhem en omstreken, naar het schijnt. Ook de broodjes, bara’s en andere gerechten zijn smakelijk. Woensdag t/m zondag open tussen 14:00 – 21:00 uur.

Sugar Hill (Klarendalseweg 192) – Ook in het Modekwartier te vinden, is Sugar Hill. Hier wil je heen voor koffie, uitgebreide lunch en burgers. Het menu staat op het krijtbord en verandert regelmatig. Alleen de klassieke hamburger van dagelijks vers gedraaid Gasconne vlees blijft wegens groot succes.

Aan de overkant van de straat vind je trouwens Sweet Sugar Hill Bakery, waar in dezelfde sfeer wordt gebakken voor bakkerij én restaurant.

Horeca in Sonsbeek

Zowel in de levendige wijk Sonsbeek als in park Sonsbeek zijn genoeg cafés en restaurants te vinden voor een lekker hapje en drankje.

Hans eten en drinken

Bij HANS Eten en Drinken staan gezelligheid en het huiskamergevoel voorop. Eigenaar Hans koos voor een gezellige inrichting en open keuken. Het menu wisselt elke twee maanden en bevat veel seizoensgebonden producten, met zoveel mogelijk producten uit de streek en van plaatselijke leveranciers.

Voor een gezellige borrel zit je hier ook goed: op de kaart staan lekkere wijnen, lokale Arnhemse biertjes en een groeiende selectie speciaalbieren van de mooiste (voornamelijk Nederlandse) brouwerijen.

Adres: Jacob Cremerstraat 95, Arnhem

Stadsvilla Sonsbeek

Bij Stadsvilla Sonsbeek kun je elke dag genieten van lunch, diner of een borrel. In de weekenden kun je er ook ontbijten vanaf 10 uur. De bekende Witte Villa ligt middenin Sonsbeekpark en is daardoor een prachtige plek voor een lekker hapje en drankje.

Adres: Tellegenlaan 3, Arnhem

Wat te doen in Arnhem: bezoek Sonsbeekpark

Brasserie De Boerderij

Brasserie De Boerderij is al jaren favoriet onder locals. Hier kun je lekker eten in een ontspannen, sfeervolle setting in het Sonsbeekpark, op steenworp afstand van het centrum. Hier kun je op verschillende momenten van de dag terecht, voor lunch, brunch of diner. Ook leuk voor een high tea of borrel!

Adres: Parkweg 2, Arnhem

Grand Café Aan de Beek

Je kunt bij Grand Café Aan de Beek zowel binnen in de serre als buiten op het terras zitten, met prachtig uitzicht op Park Sonsbeek en de Sint-Jansbeek. Op de kaart staan lekkere lunchgerechten als broodjes, salades, maar ook borrelhapjes en een high tea. Dinsdag t/m zondag geopend tussen 10:00 – 17:00 uur (in het weekend open tot 18:00 uur).

Adres: Zijpendaalseweg 26-28, Arnhem

Borrelen in Arnhem

Zin om gezellig te borrelen in Arnhem? Er zijn tal van wijnbars en cafés waar je geniet van een lekker biertje, goede wijn en goede snacks.

IVEAU Burgers en Wijnbar

Een populaire combinatie en niet onterecht: want burgers en wijn gaan prima samen! Ik at al een paar keer bij Iveau Burgers & Wijnbar in Arnhem en werd nog nooit teleurgesteld. De burgers van Iveau wonnen dan inmiddels ook al diverse prijzen en werden op de Horecava al drie keer bestempeld tot de lekkerste hamburger van Nederland.

Adres: Kleine Oord 78, Arnhem

Burgers en wijn bij Iveau Arnhem

Hotspots in Arnhem: Burgers en wijn bij IVEAU in Arnhem ©watzijzegt.com

Marble Wijnbar

Te vinden in de 7straatjes in het centrum, kun je bij Wijnbar Marble kiezen uit zo’n 70 wijnen, waarvan meer dan 30 op glas. Hier geniet je in Mediterraanse stijl van een gezellige borrel, diner of high wine.

Adres: Eiland 3, Arnhem

’t Taphuys

Bij ‘t Taphuys kun je lekker eten én zelf je bier en wijn tappen! ‘t Taphuys is gevestigd in het prachtige monumentale oude postkantoor, middenin het centrum. Met de hoge ruimtes leent het zich perfect voor dit concept horecaconcept. Op de tapwanden zijn maar liefst 100 bieren en 80 wijnen te vinden, genoeg om uit te kiezen dus! Er zijn verschillende smaken, soorten en prijscategorieën en het aanbod wisselt regelmatig.

Bij de bar haal je een tapkaart en vervolgens kun je gaan proeven. Je bepaalt zelf hoeveel saldo je op je tapkaart zet en je kunt hem vaker gebruiken. Leuk om te borrelen en gezellig bij te kletsen met vriend(inn)en, cheers!

Dagelijks geopend van 11.00 tot 01.00 (en in het weekend soms later).

Adres: Jansplein 56, Arnhem (www.taphuys.nl)

Lekker borrelen bij 't Taphuys in Arnhem ©watzijzegt.com

Restaurant en wijnbar ZafVino

Bij Italiaans restaurant ZafVino geniet je van de beste klassieke Italiaanse gerechten met de mooiste bijpassende wijnen. Te vinden in de bekende 7straatjes van Arnhem.

Adres: Zwanenstraat 22, Arnhem


Eten en drinken in Arnhem: bezoek de Duizelsteeg

Wat is jouw favoriete hotspot in Arnhem voor een avondje lekker eten en drinken?

Ontdek ook deze hotspots in de leukste steden:

Dit wil je wellicht ook lezen