De mooiste onbekende stranden in Nederland: bezoek Terschelling

De mooiste onbekende stranden in Nederland

Ben jij ook dol op de stranden in Nederland maar ga je liever naar een rustig strand dat nog niet vol ligt of veelvuldig wordt gedeeld op Instagram? Dit zijn de mooiste onbekende stranden in Nederland.

De mooiste onbekende stranden in Nederland

Met alle (hobby)fotografen die ons land rijk is – mezelf included – en alle prachtige duinen en stranden die onze Nederlandse kustlijn te bieden heeft, verschijnen natuurlijk de mooiste strandfoto’s op Instagram. Zo zijn er meer dan 730.000 foto’s te vinden onder de hashtag #Scheveningen. Deze stranden zijn vaak behoorlijk populair en daardoor ook al snel erg druk.

Deze ‘onbekende’ stranden en badplaatsen worden het minst gedeeld op Instagram

Wil jij liever naar een plek die nog niet veelvuldig op de foto is gezet? Waar kan jij dat ene ‘perfecte plaatje’ nog schieten zonder dat er je duizenden mensen zijn voorgegaan? Geen fotograaf maar wel áltijd op zoek naar het volgende verborgen pareltje om te bezoeken? Ook dan is dit lijstje echt wat voor jou! Dit zijn de badplaatsen en stranden van Nederland met de minste foto’s op Instagram.

Westerstrand, Schiermonnikoog

Het minst gefotografeerde strand van Nederland is het Westerstrand op Schiermonnikoog, waarvan nog geen 500 foto’s op Instagram zijn te vinden onder de hashtag #westerstrand. Het Westerstrand ligt aan de westkant van het Friese Waddeneiland en heeft dankzij de getijden door de dag heen een groter of kleiner oppervlakte. Wist je dat er vroeger een dorpje lag op de plek van het strand? Dat dorpje is helaas ten onder gegaan in het water.

Vuurtoren en strand op Schiermonnikoog

Badhuys, Vlieland

Op Vlieland vind je het strand Badhuys. De hashtag #badhuysvlieland is ook nog geen 500 keer gebruikt op Instagram. Meer dan genoeg mogelijkheden dus om dit strand op zijn mooist vast te leggen en te beleven. Het nabijgelegen strandpaviljoen ‘t Badhuys is een goede plek om je dagje strand af te sluiten met een lekker hapje en drankje.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Vlieland Site (@vlieland_site)

(Strand) Nes, Ameland

Nes is een van de bekendste dorpen van Ameland. Het bijbehorende strand van Nes werd echter maar een paar honderd keer vastgelegd op Instagram. En dat terwijl het strand van Ameland in juli 2020 nog verkozen werd tot schoonste strand van Nederland! Reden te meer om af te reizen naar Ameland en dit prachtige strand op foto vast te leggen.

Vuurtoren op Ameland (foto via Unsplash)

Vuurtoren op Ameland (foto via Unsplash)

Monster (Strand), Zuid-Holland

Monster is een klein dorpje aan de kust van Zuid-Holland, vlak naast het meer bekende strand Ter Heijde. Het heeft echter zelf ook een klein stukje strand en laat dit nu één van de verborgen pareltjes uit deze lijst zijn. Met nog maar 700 foto’s voor #monsterstrand is het strand van Monster duidelijk een verborgen parel onder de stranden in Nederland.

Paal 8, Terschelling

Ook op de andere eilanden gebruiken ze de paalnummering voor het aanduiden van stranden. Paal 8 op Terschelling verdient met krap 1200 foto’s ook een plek in dit lijstje. Terschelling hoort officieel bij de provincie Friesland; de Friese naam van Terschelling luidt Skylge. Het eiland heeft misschien wel de mooiste stranden van Nederland: lang en vaak erg breed zodat je heerlijk kunt genieten van een wandeling of dagje zonnen.

De mooiste onbekende stranden in Nederland: bezoek Terschelling

Strandpalen op Texel

Op Texel (en ook de andere eilanden) worden veel stranden aangeduid met de naam ‘Paal’ en een nummer. Die benaming komt van de zogeheten strandpalen die op het strand staan: deze strandpalen worden gebruikt om de ‘basiskustlijn’ vast te leggen en te meten. Op Texel hebben deze palen een ronde kop, zo ook Paal 20, bij het gelijknamige strand. Ook de stranden bij #paal33, #paal21, #paal28 en paal #19 zijn nog maar weinig foto’s gemaakt en kun je rustig fotograferen.

Strand bij Paal 9 op Texel

Strand bij Paal 9 op Texel

Schoorl aan Zee, Bergen (NH)

Schoorl aan Zee is te vinden tussen de badplaatsen Bergen aan Zee en Hargen aan Zee, Hier vind je misschien wel het mooiste duinengebied van Nederland, de Schoorlse duinen. Het strand van Schoorl aan Zee is zowel in de zomer als buiten het seizoen ideaal voor rustzoekers. Je kunt het strand zowel te voet als per fiets goed bereiken.

Ontdek onbekende natuurhuisjes op de mooiste plekken van Nederland
Mooiste onbekende stranden van Nederland: de duinen bij Schoorl aan Zee

Mooiste ‘onbekende’ stranden van Nederland: de duinen bij Schoorl aan Zee zijn prachtig en rustig

Wat vind jij het mooiste onbekende strand van Nederland?

Dit wil je wellicht ook lezen