Kerstmarkten in Dusseldorf: Handwerker Markt

Kerstmarkten in Dusseldorf (2021)

Kerstmarkten in Dusseldorf, ze zijn er weer! Meer dan 200 in kerststijl versierde hutten, verspreid over acht plekken, bieden bezoekers eindelijk weer een winters sprookje: hier vind je dit jaar de kerstmarkten in Düsseldorf.

Kerstmarkten in Düsseldorf

Zoals elk jaar is Düsseldorf een van de Duitse steden waar de stad in het teken van Weihnachtsmärkte staat. Verlichte straten, de geur van geroosterde kastanjes, glühwein en kaneel. Honderden versierde hutten op verschillende kerstmarkten door de hele Altstadt trekken elk jaar weer veel bezoekers naar Düsseldorf. Van glühwein, punch, Reibekuchen en tal van zoetigheden, sieraden en kunstwerkjes tot handgeblazen kerstballen, houtsnijwerk, warme winterkledij en allerhande kerstversiering. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het wordt wel verkocht.

Dit jaar 8 kerstmarkten in Düsseldorf (2021)

Na een jaar te hebben overgeslagen wordt in Düsseldorf nu hard gewerkt aan de heropening van de populaire kerstmarkten. Sprookjesachtige decors, honderden kraampjes, feeërieke verlichting, een schaatsbaan, het reuzenrad op de Burgplatz en volop glühwein toveren de binnenstad om tot een ware kerststad.

Het aantal kerstmarkten in Düsseldorf wordt dit jaar uitgebreid naar acht om zo het publiek beter te spreiden. Op iedere kerstmarkt staan iets minder hutten en kraampjes dan tijdens voorgaande jaren. Ook de onderlinge afstand tussen de hutten wordt vergroot.

Kerstmarkten in Dusseldorf: Engelchen Markt

Kerstmarkten in Düsseldorf: bezoek de sprookjesachtige Engelchen Markt (foto via Duesseldorf Tourismus)

De acht kerstmarkten hebben ieder hun eigen sfeer en karakter. Hier vind je de kerstmarkten in Dusseldorf dit jaar:

  • Altstad Markt in de Marktstrasse en Flinger Strasse
  • Handwerker Markt voor het stadhuis
  • Schadow Markt in de Schadowstrasse
  • Kö-Bogen-Markt verhuist naar de Gustaf-Gründgens-Platz
  • Sternchen Markt, de met sterren verlichte kerstmarkt op de binnenplaats van de Wilhelm Marx Huis
  • Engelchen Markt – herkenbaar aan de vele goudkleurige afbeeldingen van engelen boven de kraampjes – is gesitueerd op de Heinrich-Heine-Platz
  • Märchen Markt – met zo’n 15.000 LED lampen terecht Sprookjesmarkt genoemd – staat aan de Schadowplatz
  • Kö-Lichter-Markt verschijnt voor het eerst op de beroemde winkelstraat Köningsallee

Alle kerstmarkten liggen op loopafstand van elkaar. Ze zijn vanaf 18 november 2021 dagelijks geopend – met uitzondering van 21 november en 25 december – van 11.00 tot 20.00 uur, op vrijdagavond en zaterdagavond tot 21.00 uur. Leuk voor kinderen zijn de schaatsbaan op Corneliusplatz en het reuzenrad met verwarmde cabines op de Burgplatz.

Let op: Voor een bezoek aan de kerstmarkten – afhankelijk van mogelijke latere wijzigingen – heb je een Covid QR code, herstel- of negatief testbewijs nodig. Incidenteel worden er controles uitgevoerd.

Meer informatie – plus een kaart waar de locaties van de markten zijn aangegeven – kun je vinden op de website van Dusseldorf Tourismus.

Kerstmarkten in Dusseldorf

Met acht kerstmarkten dompelt Düsseldorf bezoeker zich weer onder in een sfeervolle kerstbeleving

Nederlandstalige rondleiding met gids

Speciaal voor bezoekers uit Nederland en België organiseert de VVV dit jaar Nederlandstalige rondleidingen langs de kerstmarkten met leuke weetjes en achtergrondinformatie. De prijs voor de 2 uur durende rondleiding is €17,- per persoon (of krijg 20% korting met de DüsseldorfCard) en is inclusief een beker glühwein of hete chocolademelk en een kerstkoek.

De rondleidingen zijn te boeken op  de volgende data: 20 en 27 november en 4, 11 en 18 december. Meer informatie en tickets vind je hier.

Kerstmarkten in Dusseldorf: Handwerker Markt

Bezoek de Handwerker Markt in Düsseldorf (foto via Dusseldorf Tourismus)

Meer cultuur in Düsseldorf deze winter

Er is natuurlijk nog veel meer te doen in Düsseldorf! Wie behalve een kerstgevoel ook een dosis cultuur wil opsnuiven, brengt een bezoek aan een van de 20 musea de de stad rijk is. Zo is in het Kunstpalastmuseum tot 9 januari 2022 de tentoonstelling Captivate! te zien, een fototentoonstelling over mode in de jaren 90, samengesteld door Claudia Schiffer. Vanaf 9 december is ook de elektronische muziektentoonstelling ‘Electro. Van Kraftwerk naar Techno’ te vinden in het Kunstpalastmuseum (te zien tot 15 mei 2022).

Met de trein naar Düsseldorf

De kerstmarkten zijn goed bereikbaar met de trein: vanaf de Hauptbahnhof loop je zo het centrum in. Je reist met NSInternational al vanaf €19,- (enkele reis) naar Dusseldorf*. Hoe eerder je boekt, hoe lager de prijs!

Ga je met de auto naar Düsseldorf, houd er dan rekening mee dat je een milieuvignet nodig hebt.

Ga jij naar de kerstmarkten in Düsseldorf – of een andere stad – dit jaar?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier + vijftien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dit wil je wellicht ook lezen