Berlijn in Duitsland (foto via Unsplash)

25 redenen om Berlijn te bezoeken

Zoek jij nog redenen om Berlijn te bezoeken? Berlin Tourismus & Kongress zette 25 redenen om Berlijn te bezoeken op een rij. Ik pikte de leukste eruit: waarom Berlijn bezoeken altijd een goed idee is.

25 redenen om Berlijn te bezoeken

In 2014 is het alweer 25 jaar geleden dat de Berlijnse Muur viel. Nu, 25 jaar later is Berlijn een bruisende wereldstad waar de turbulente geschiedenis, snelle trends, cultuur, natuur & industrie en een unieke vibe hand in hand gaan. “I am the change” staat vlak bij de restanten van de Muur geschreven.

De leukste redenen om Berlijn te bezoeken

Berlin Tourismus & Kongress zette 25 redenen om Berlijn te bezoeken op een rij. Ik pikte de leukste eruit.

Berlijn is City of Freedom

Berlijn en haar inwoners hebben zichzelf opnieuw uitgevonden na de val van de Berlijnse Muur. 25 jaar later is het ‘the place to be “. De stad vertelt het verhaal van de transformatie van de scheiding van Oost en West en is van een symbool van de Koude Oorlog een plaats van vrijheid, verdraagzaamheid en creativiteit geworden.

Geschiedenis en toekomst komen samen

Geschiedenis en toekomst komen samen in Berlijn. 25 jaar nadat Oost- en West Berlijn niet langer van elkaar gescheiden werden, worden bezoekers nog steeds uitgenodigd om sporen van het verleden te zoeken. De restanten van de scheiding van de stad zijn dan ook nog steeds overal zichtbaar.

24 uur in Berlijn: de Gedenkstatte Berliner Mauer mag je niet overslaan

Een herdenkingsmonument in Berlijn

Urban Lifestyle in Berlijn

De Duitse hoofdstad biedt een uniek open ruimtes waar Berliners en bezoekers worden uitgenodigd om creatief te zijn. Of het nu om de stadstuintjes aan de Tempelhof gaat, het eten van exotisch street food op een van de food markets of stand-up peddelen op de Spree, Berlijn is altijd boeiend met zijn unieke, stedelijke levensstijl.

Culturele Metropolis

De kunst & cultuur scene in Berlijn is een van de rijkste van Europa, met meer dan 180 musea en collecties, ruim 400 kunstgalerijen, 150 podia en 100 bioscopen. Tel daar nog zo’n 1500 evenementen bij op en je agenda voor de komende jaren zit wel vol.

Licht, camera rolt, actie! Films in Berlijn

Berlijn vormt het décor voor vele films en is daarnaast een mekka voor filmmakers & filmfans: openlucht voorstellingen, films in musea en 100 bioscopen, de Berlinale, genoeg te doen voor film fanaten dus.

Glitzy Nightlife: bruisend nachtleven in Berlijn

Trendy nightclubs, bars en exclusieve feestjes; als een van Europa’s beruchtste party steden biedt het Berlijnse nachtleven meer dan genoeg voor feestgangers.

24 uur in Berlijn: biertjes drinken bij Prater

Groene stad aan het water

Historische parken, groene tuinen, de rivier Spree en de stadskanalen vormen voor honderdduizenden toeristen per jaar een hoogtepunt van hun bezoek aan Berlijn.

Berlin eats well: culinair uit eten in Berlijn

Berlijn heeft een enerverende culinaire scene, met steeds vernieuwende restaurants waarvan er maar liefst 18 een Michelin ster hebben! Je kunt dus de hele dag door lekker uit eten in Berlijn!

Internationaal Berlin

Met inwoners uit meer dan 185 landen is Berlijn de meest multiculturele stad van Duitsland. Meer dan de helft van haar jaarlijkse bezoekers komt uit het buitenland, waarbij toeristen uit Engeland, Italië, de Verenigde Staten en ons eigen landje de lijst aanvoeren.

Winkelen en Fashion Hoofstad

Shop ’til you drop kan prima in Berlijn, van luxe warenhuizen tot trendy boetieks en vintage markten en zelfs een tweejaarlijkse Fashion Week.

Oude en nieuwe plekken

Verlaten plekken en oude industriële gebouwen worden in Berlijn nieuw leven ingeblazen en worden vaak populaire adressen voor ontwerpers, feestbeesten en cultuur-snuivers.

Waar voor je geld

In vergelijking tot andere wereldsteden hoeft leven in Berlijn niet per se duur te zijn. Er zijn genoeg betaalbare activiteiten, hotelaccommodaties en zelfs huizen te vinden die het voor zowel toeristen als expats (zoals Eva die onlangs naar Berlijn verhuisde en Emma die er inmiddels al een tijdje woont) een aantrekkelijke stad maken.

Creatief en uniek

Berlijn is kleurrijk en creatief en kent naast ‘standaard’ musea ook genoeg bijzondere musea. Ken jij het Currywurst Museum bijvoorbeeld al? Ook leuk: het museum voor lettertypes en het Trabi Museum, over Trabantjes!

Lees ook: Doen in Berlijn: 5 toptips voor Berlijn in de lente

Zomer in Berlijn

Zomers in Berlijn schijnen legendarisch te zijn. Clubben, festivals, stadsstranden… Zucht.

Winter in Berlijn

Winters in Berlijn schijnen daarnaast ook de moeite te zijn en niet alleen maar koud. Kerstmarkten (er zijn elk jaar meer dan 50 kerstmarkten in Berlijn), een bruisende oudjaarsavond bij de Brandenburger Tor of skiën op de Tempelhof: het dagelijkse leven in Berlijn vriest in elk geval niet dicht.

Winter in Berlijn (foto via Unsplash)

 

City of Change – Berlin. 25 Years Later. Welcome.

Daarnaast is Berlijn natuurlijk de hoofdstad van Duitsland (duh), thuisbasis voor grote sportevenementen, een hub van interessante start-ups en trends, met bijna 100 wijken in 12 stadsdistricten.

Meer dan genoeg redenen dus om Berlijn te bezoeken. Heb jij al een bezoek aan Berlijn gepland?

24 uur in Berlijn: een speeddate met een stad die nooit slaapt

Waarom zou jij Berlijn aanraden?

Bron: VisitBerlin
13 reacties
  1. Hoi ik weer ! Berlijn gemakkelijk je neemt de U2 ene kant Alexanderplatz ,je weet wel met die hoge T.V mast.en al de bekenste bestemmingen zitten op die lijn .Alexplatz tot het andere uiterste Olympia stadion en tussenin ,deZoo Charlottenburg Alles op Ubahn 2.

  2. Ik was verleden jaar met oud naar nieuw in Berlijn het was het begin van een verlangen steeds terug te willen gaan.Was er natuurlijk ook in de zomervakantie ,het verlangen blijft bestaan.Ik noem het mijn paradijs.

  3. Berlijn is inderdaad van alle markten thuis en heeft op mij heel veel indruk gemaakt.

  4. Volgend weekend staat Berlijn op de planning. Echt heel veel zin in, zeker als ik lees wat er zo allemaal te beleven valt!

  5. ik heb het weekend van 6 juni een lang weekend gehad in Berlijn. Ik raad het Motel One aan bij de Hauptbahnhof! Parkeren onder het hotel is 15 eu per nacht en reserveer je telefonisch. Op loopafstand van de Hauptbahnhof waar je bij de Duitse VVV een 48h kaart voor het openbaar vervoer kunt halen waarmee je onbeperkt in AB(C) kunt reizen. Niet duur en je krijgt er een infoboekje bij met erg veel kortingen voor de toeristische attracties.

    Mijn vriend en ik zijn van plan om een keer door Berlijn te gaan fietsen!

  6. Ik ben gisteren terug gekomen van een lang weekend Berlijn! Het is een fantastische stad :)

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen