De mooiste boutique hotels op Curacao

Mooie boutique hotels Curaçao: 8 boetiekhotels om bij weg te dromen

Vier jij binnenkort vakantie op Curaçao en ben je op zoek naar een bijzondere accommodatie maar wil je niet per se op een groot resort verblijven? Dit zijn een paar van de mooiste boutique hotels op Curaçao!

De mooiste boutique hotels op Curaçao

Boutique hotels (ook wel boetiekhotels) zijn vaak kleinschaliger hotels die geen onderdeel uitmaken van een keten. Of een duidelijke eigen identiteit in combinatie met hip design en gezellige knusheid bieden. Je vindt ze ook op Curaçao, waar tussen alle grote vakantiehotels ook meer dan genoeg leuke boutique hotels te vinden zijn waar je optimaal kan genieten van dit Caribische eiland.

Ik deel een paar van de mooiste boetiekhotels op Curacao met je. Laat je inspireren voor je volgende zonvakantie naar de Caraïben!

1. Boho Bohemian Boutique Hotel

Adres: Johan van Walbeeckplein 14, Willemstad, Curaçao

Het BOHO Bohemian Boutique hotel ligt in het hart van de populaire wijk Pietermaai in Willemstad. In dit Instagram-proof hotel vind je betaalbaar comfort tegen een fotogeniek decor. De kamers zijn ingericht en gedecoreerd met een unieke en persoonlijke touch van de eigenaren. Elke kamer heeft comfortabele bedden, een ruim aanrecht en een prachtige badkamer.

Bekijk hier de aanbiedingen voor het Boho Bohemian Boutique Hotel >>

2. Bayside Boutique Hotel (Blue Bay)

Dit kleinschalige en exclusieve hotel ligt prachtig en heerlijk rustig op het Blue Bay Beach Resort. Het hotel heeft verschillende kamertypes en suites, allemaal ruim en modern ingericht met luxe comfort. Op slechts 50 meter vind je het brede en rustige strand van Blauw Baai. Maak een avondwandeling over het strand en geniet van een prachtige zonsondergang.

Bekijk hier aanbiedingen voor Bayside Boutique Hotel op Curacao >>

Boek je zonvakantie met TUI.nl

3. BijBlauw Boutique Hotel

Adres: Kaya Papa Wilson Godett 82-84, Willemstad (www.bijblauw.com)

BijBlauw is een intiem boetiekhotel in Pietermaai en heeft 13 prachtige kamers, inclusief twee appartementen. Elke kamer is luxe en sfeervol ingericht en je kijkt uit over het terras, Pietermaai of de zee. De kamers variëren van knus en klein tot extra groot en bijzonder luxe. Ook fijn: het hotel heeft een heerlijk restaurant!

4. Boutique Hotel ‘t Klooster

Adres: 12 Abraham de Veerstraat, Willemstad

Dit bijzondere driesterrenhotel is gevestigd in een voormalig klooster, in een knalgeel monumentaal pand zoals zo kenmerkend is op Curaçao. Het Hotel ’t Klooster opende haar deuren in 2009 en is sindsdien een heerlijke plek om in alle rust te genieten van het beste wat het eiland te bieden heeft. Alle kamers van dit monumentale pand liggen aan een tropische binnentuin mét hangmatten en een klein-maar-fijn zwembad om in af te koelen.

Grand Café ’t Klooster is de bruisende kern van dit kleinschalige stadshotel. Even een drankje of lunch nuttig je vervolgens in de schitterende authentieke kapel, op het terras of de binnentuin.

Bekijk de Curaçao-aanbiedingen voor Hotel ‘t Klooster bij TUI.nl >>

BOUTIQUE HOTEL 'T KLOOSTER via TUI.nl
Boek nu je zomervakantie bij TUI.nl

5. Papagayo Beach Hotel & Resort Curaçao

De accommodaties van het populaire hotel & resort liggen naast de gelijknamige Papagayo Beach Club en werd ontworpen door een bekende architect. Het modern vormgegeven hotel bestaat uit een hoofdgebouw waar je de open lobby en de receptie kunt vinden. De overige kamers bevinden zich in een aantal vrijstaande gebouwen in de tropische hoteltuin die direct grenst aan het strand. Hier geniet je van ruime comfortabele kamers, compleet met technische snufjes als op afstand te bedienen sfeerverlichting. Vanaf je balkon kijk je uit over de tropische tuin en het strand van Jan Thiel ligt op loopafstand.

Vrijstaande villa’s

Wie ultiem wil genieten van comfort en privacy boekt een vrijstaande villa met het service niveau van een 4-sterrenhotel. Je hebt de keuze uit ruime 2- of 3-slaapkamer villa’s van het Papagayo Beach Resort.

Bij de Papagayo Beach Club vind je een (zoutwater) infinity pool met strand. Deze hippe Beach Club staat bekend als een van de hotspots van Curaçao en daardoor ook populair bij niet-hotelgasten. Je boekt dit hotel onder meer via TUI.nl.

Bekijk hier de aanbiedingen voor Papagayo Beach Hotel & Resort >>

6. Pietermaai Boutique Hotel

Adres: Pietermaai 51, Willemstad

Het Pietermaai Boutique Hotel is een prachtig gerestaureerd pand in het historische Pietermaai District. De geschiedenis van het pand gaat terug tot de achttiende eeuw en de Nederlands-koloniale invloeden zijn nog goed zichtbaar. Met de houten shutters voor de ramen, originele tegelvloeren en hoge balkplafonds ga je even terug in het verleden. Het hotel staat zelfs vermeld op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Toch ben je hier van alle gemakken voorzien en kun je heerlijk genieten.

Comfortabele hemelbedden met klamboes, airco en hippe meubels zorgen voor een fijn verblijf en ontspannen sfeer. Koel af een van de kleine zwembaden van het hotel en geniet van de rust op het binnenplein. Je boekt het hotel onder meer via TUI.nl*.

Bekijk hier de aanbiedingen voor Pietermaai Boutique Hotel* >>


Boek je zonvakantie met TUI.nl

7. Scuba Lodge & Ocean Suites Curaçao

Dit kleinschalige hotel is gevestigd in enkele kleurrijke, historische panden die door de eigenaren prachtig zijn omgebouwd tot hotel. De Scuba Lodge & Ocean Suites zijn te vinden in de populaire wijk Pietermaai. Er zijn verschillende kamers die elk , van standaard tweepersoonskamers (inclusief kingsize bed en airco) tot vier-kamer appartementen met uitzicht op zee, van alle gemakken voorzien.

De lodge heeft een eigen infinity pool en is daarnaast ook gespecialiseerd in duiken. Je kunt hier dus terecht voor bootduiken, PADI en zelfs specialisaties. Direct naast Scuba Lodge ligt het stadsstrand Los Caballeros, waar je tussen 10.00 uur tot 22.00 uur terecht kunt. Je kunt je verblijf in Scuba Lodge & Ocean Suites boeken via TUI.nl* waar andere gasten het hotel beoordelen met een 9!

Bekijk hier de aanbiedingen voor Scuba Lodge & Ocean Suites* >>

8. Terra Boutique Hotel

Adres: Pietermaaiweg 60, Willemstad

Het prachtige Terra Boutique Hotel is een terracotta dream in het hart van Willemstad. Terwijl je middenin de levendige wijk Pietermaai zit, kun je lekker tot rust komen in de sfeervolle kamers of op het eigen privéstrand of het zwembad. Bij het inrichten van het hotel werd veel gewerkt met lokale ondernemers; zo slaap je op lokaal gemaakte matrassen en kussens. Het ontbijt wordt elke ochtend klaar gemaakt door een lokale chef en het verse fruit komt van de markt verderop.


Meer inspiratie voor je vakantie naar Curaçao?

Dit wil je wellicht ook lezen