Willemstad, Curaçao

Hotspots Curaçao: lekker uit eten op Curacao bij deze restaurants en hotspots

Naast mooie stranden, knalblauwe zee en indrukwekkende natuur heeft Curaçao ook voor foodies genoeg te bieden. Tijdens mijn recente verblijf op dit Caribische eiland maakte ik kennis met culinair Curaçao en ontdekte deze hotspots voor je.

Culinair Curaçao: 9 hotspots en restaurants op Curacao

Dankzij de unieke mix van culturen op het eiland, zijn de geschiedenis en cultuur van Curaçao bijzonder divers en rijk. Ook in de lokale keuken proef je de talrijke invloeden uit verschillende culturen. Enkele van die lokale delicatessen zijn onder meer Iguana, de bekende stoofpotjes en street food.

Lekker uit eten op Curacao

Ook de restaurants variëren van comfort food tot gastronomische hoogstandjes. Je vindt er ongetwijfeld iets naar jouw smaak. Weten waar je lekker kunt eten op Curacao? Deze restaurants op Curacao zijn zeker een bezoek waard voor ontbijt, lunch of diner.

1. Gouverneur de Rouville

Midden in Willemstad aan de Annabaai vind je restaurant & café Gouverneur de Rouville. In dit prachtig gerestaureerde 18e eeuwse pand dat uitkijkt over het water en de befaamde gekleurde huisjes kun je terecht voor lunch, diner, zakelijke bijeenkomsten, wijnproeverijen en – als je tot in de late uurtjes door wilt gaan – de Motown Soul Bar. Ik lunchte hier met een frisse geitenkaas salade maar ook de vis van de dag is een smakelijke keuze, als ik mijn medereizigers zag smullen.

De Gouverneur, De Rouvilleweg, Willemstad, +599 9 462 5999

Uit eten op Curacao: Gouverneur de Rouville in WillemstadLunchen bij Gouverneur de Rouville in Willemstad

Uit eten op Curacao: Gouverneur de Rouville in Willemstad

Op vakantie naar Curaçao? Deze trekpleisters wil je niet overslaan!

2. Karakter Curaçao

Karakter Curaçao is een heerlijk strandrestaurant en lounge bar. Gelegen aan het strand is deze loungebar c.q. restaurant de ideale plek voor een relaxte middag. Zon, zee, strandbedjes, parasols én een restaurant waar je lekker kunt lunchen of dineren. Lunch met een trio van tonijn, een huisgemaakte burger, salade of de vangst van de dag!

Coral Estates, Curaçao, +599 9 864 2233 (karaktercuracao.com)

Karakter Curaçao - 3x vakantie favorietenKarakter Curaçao lunch

3. Hotspot Curacao: Marshe Bieu

Deze overdekte oude markt – ook wel Plasa Bieu genoemd – staat bekend om haar geweldige lokale cuisine en huist diverse keukens & uitbaters. Lange tafels & banken waar bewoners & toeristen uit alle milieus gebroederlijk naast elkaar genieten van allerlei culinaire hoogstandjes.

Een uitgebreide Creoolse lunch is hier zeer betaalbaar en vooral heel smakelijk. Je mag een bezoek aan Marshe Bieu dan ook zeker niet overslaan tijdens je verblijf op Curaçao. Geopend van maandag t/m zaterdag tot 15 uur.

De Ruyterkade, Willemstad

Marshe Bieu Curacao, eten op curacao
Marshe Bieu Curacao, eten op curacao

4. Brisa do Mar – Pop’s Place

For The Best Exotic Antillean food, zoals ze zichzelf omschrijven. Dit Caribische seafood restaurant serveert goede visgerechten en koude drankjes aan het water.

Caracasbaai, Willemstad Curaçao

5. Cafe de Tijd Curacao

Café de Tijd in Willemstad is een reizigersfavoriet – zo kreeg het al een Travellers’ Choice Award van de gebruikers van Tripadvisor. Deze gezellige eetbar in hartje Punda serveert ribs en andere grillgerechten zoals reuzengarnalen. Alles volgens het motto op = op.

Pietermaai z/n, Willemstad

6. Poke Food Station

Voor poke bowls moet je naar Poke Food Station in Willemstad. Beloond met een Tripadviros Travellers’ Choice 2021 kun je hier je eigen poke bowls samenstellen. Dat zorgt soms voor wat lange wachttijden, maar er is veel keuze en het eten is vers en de keuze is reuze. De setting is niet per se geschikt voor een lange zit – beter haal je hier je poke bowl af en zoek je zelf een lekker plekje om het op te eten.

Fokkerweg 28, Willemstad

7. Avila’s Belle Terrace

Belle Terrace is te vinden in het Avila Hotel en je kunt er heerlijk buiten eten. Drie-, vier- of zelfs vijfgangen diners zijn mogelijk. Proef de lokale smaken met het Taste of the Region menu of kies voor de befaamde Keshi Yená, een typisch lokaal gerecht waarvan de naam letterlijk vertaald kan worden als gevulde kaas. Aanrader!

Penstraat 130, Willemstad, +5999 – 4614377

Avila Belle Terrace Curacao
Avila Belle Terrace Curacao

Doen op Curacao: 11 plekken op Curaçao die je niet mag missen

8. Saint Tropez Ocean Club

Saint Tropez Ocean Club gaat voor het Franse jetset-gevoel op Curaçao. Dit restaurant serveert sushi en internationale lunch- en dinergerechten.  ‘s Avonds verandert Saint Tropez in een hippe place to be seen voor iedereen die zin heeft in goede cocktails in een design setting. Voor de liefhebbers: er is ook een lounge pool.

Pietermaai 152, Willemstad, +599 (9) 461 – 7727

9. Zest Mediterranean

Lunchen met je voeten in het zand, of ‘s avonds een diner op het strand en kijken naar de zonsondergang terwijl je geniet van uitstekende grill gerechten bij Zest Mediterranean. Over een typische avond in Curaçao gesproken. Naast Zest vind je nog een viertal restaurants in dit gebied, dus er zit ongetwijfeld iets van je gading bij.

Jan Thiel z/n – Curaçao, +5999 747 0633, www.beach-restaurants.com

Uit eten op Curacau: Hotspot Zest CuraçaoCulinair Curaçao: 9 hotspots om lekker te eten op Curacao

Zit jouw favoriete hotspots Curaçao er ook tussen? Of heb je nog tips voor lekker uit eten op Curacao?

 

6 reacties
  1. Jummie wat een lekkernijen! Vind vooral die markt heeel leuk om te zien!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen