Culinair Curaçao: lekker uit eten op Curacao bij deze 7 hotspots

Naast mooie stranden, knalblauwe zee en indrukwekkende natuur heeft Curaçao ook voor foodies genoeg te bieden. Tijdens mijn recente verblijf op dit Caribische eiland maakte ik kennis met culinair Curaçao en ontdekte 7 hotspots voor je.

Culinair Curaçao: 7 hotspots om lekker te eten op Curacao

Weten waar je lekker kunt eten op Curacao? Deze restaurants op Curacao zijn zeker een bezoek waard voor ontbijt, lunch of diner.

1. Avila’s Belle Terrace

Belle Terrace is te vinden in het Avila Hotel en je kunt er heerlijk buiten eten. Drie-, vier- of zelfs vijfgangen diners zijn mogelijk. Proef de lokale smaken met het Taste of the Region menu of kies voor de befaamde Keshi Yená, een typisch lokaal gerecht waarvan de naam letterlijk vertaald kan worden als gevulde kaas. Aanrader!

Penstraat 130, Willemstad, +5999 – 4614377

Avila Belle Terrace Curacao
Avila Belle Terrace Curacao

Doen op Curacao: 10 plekken op Curaçao die je niet mag missen

2. Gouverneur de Rouville

Midden in Willemstad aan de Annabaai vind je restaurant & café Gouverneur de Rouville. In dit prachtig gerestaureerde 18e eeuwse pand dat uitkijkt over het water en de befaamde gekleurde huisjes kun je terecht voor lunch, diner, zakelijke bijeenkomsten, wijnproeverijen en – als je tot in de late uurtjes door wilt gaan – de Motown Soul Bar.

Ik lunchte hier met een frisse geitenkaas salade maar ook de vis van de dag is een smakelijke keuze, als ik mijn medereizigers zag smullen.

3. De Gouverneur, De Rouvilleweg, Willemstad, +599 9 462 5999

Op vakantie naar Curaçao? Deze trekpleisters wil je niet overslaan!

4 The Greenhouse Restaurant

Gelegen aan de Curaçao Beach Boulevard vind je The Greenhouse Restaurant. Het restaurant heeft een internationale keuken en serveert zowel Griekse, Libanese als lokale gerechten. Daarnaast is er een sushi kaart. Genoeg keuze dus, al maakt zoveel aanbod de keuze misschien wat lastig. Buiten eten is warm maar met een fris windje en uitzicht over het strand en zee helemaal niet vervelend.

5. Greenhouse 3 Restaurant, Curacao Beach BLVD

Hotspot Greenhouse Curacao, sushi eten op curacao

4. Karakter

Ik noemde Karakter al eerder een van mijn vakantie favorieten. Wat een fijne spot is dat! Gelegen aan het strand is deze lounge spot c.q. restaurant een ideale plek voor een relaxte middag. Zon, zee, strandbedjes, parasols én een restaurant waar je lekker kunt lunchen of dineren. Lunch met een trio van tonijn, een huisgemaakte burger, salade of de vangst van de dag!

Coral Estates, Curaçao, +599 9 864 2233

Karakter Curaçao, eten op curacao

5. Marshe Bieu

Deze overdekte oude markt – ook wel Plasa Bieu genoemd – staat bekend om haar geweldige lokale cuisine en huist diverse keukens & uitbaters. Lange tafels & banken waar bewoners & toeristen uit alle milieus gebroederlijk naast elkaar genieten van allerlei culinaire hoogstandjes.

Een uitgebreide Creoolse lunch is hier zeer betaalbaar en vooral heel smakelijk. Je mag een bezoek aan Marshe Bieu dan ook zeker niet overslaan tijdens je verblijf op Curaçao. Geopend van maandag t/m zaterdag tot 15 uur.

De Ruyterkade, Willemstad

Marshe Bieu Curacao, eten op curacao
Marshe Bieu Curacao, eten op curacao

6. Saint Tropez Ocean Club

Saint Tropez Ocean Club gaat voor het Franse jetset-gevoel op Curaçao. Dit restaurant fungeert ‘s avonds als hippe place to be seen voor iedereen dit zin heeft in goede cocktails in een design setting. Voor de liefhebbers: er is ook een lounge pool.

Pietermaai 152, Willemstad, +599 (9) 461 – 7727

7. Zest Mediterranean

Lunchen met je voeten in het zand, of ‘s avonds een diner op het strand en kijken naar de zonsondergang terwijl je geniet van uitstekende grill gerechten bij Zest Mediterranean. Over een typische avond in Curaçao gesproken. Naast Zest vind je nog een viertal restaurants in dit gebied, dus er zit ongetwijfeld iets van je gading bij.

Jan Thiel z/n – Curaçao, +5999 747 0633, www.beach-restaurants.com

Hotspot Zest CuraçaoCulinair Curaçao: 9 hotspots om lekker te eten op Curacao

Zit jouw favoriete Curaçao hotspot er ook tussen? Of heb je nog tips voor lekker eten op Curacao?

9 reacties
  1. Leuke en mooie tips! Mooie foto’s heb je getrokken zeg! Ik vertrek de 25ste naar Curacao en ben benieuwd of je ook wat inspiratie hebt opgedaan wat betreft halal eten op het eiland?

    1. Hi Sjors, lekker vooruitzicht! Ik heb helaas geen specifieke halal tips voor je, maar wellicht kun je die nog ergens vinden. Goede reis!

  2. Jummie wat een lekkernijen! Vind vooral die markt heeel leuk om te zien!

Reageren is niet mogelijk