6x Culinaire hotspots in Toulouse

6x Culinaire hotspots in Toulouse

De kleurrijke stad Toulouse ligt in het zuiden van Frankrijk. Het is een echte foodie-bestemming waar je uitstekend kunt eten en drinken. Deze culinaire hotspots in Toulouse wil je niet missen!

Culinaire hotspots in Toulouse

Toulouse is een echte gastronomische bestemming in Zuid-Frankrijk en is dan ook ideaal voor een culinaire citytrip. Deze Franse studentenstad heeft prachtige pleinen, idyllische straatjes met kleurrijke huizen en historische bruggen over de rivier Le Garonne.

Veel huizen en panden zijn gebouwd met karakteristieke rode stenen, waardoor de stad ook wel La Ville Rose wordt genoemd. Ook luchtvaart speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van de stad en omgeving. Zo vind je hier de fabriek van Airbus, waar onder meer de enorme Airbus 380 werd gemaakt.

Proef lokale specialiteiten en de beste wijn ter wereld in Toulouse

Dankzij Spaanse invloeden – Spanje ligt nog geen 2 uur verderop – krijg je in Toulouse op culinair vlak ook nog eens het beste van twee werelden. Zo telt de stad meerdere restaurants met een Michelin-ster. Maak jij binnenkort een citytrip naar Toulouse? Deze culinaire hotspots in Toulouse wil jij ook op je must eat lijstje zetten.

1. Le 5 wine bar: Beste wijnbar ter wereld

Deze culinaire hotspot in Toulouse won tussen 2017 en 2019 heeft maar liefst drie keer op rij de titel beste wijnbar ter wereld. Le 5 Wine bar is een gezellige, stijlvolle en laagdrempelige plek waar veel locals komen om tapas te eten en wijn te drinken.

Je krijgt aan het begin een speciale kaart waar je tegoed op kunt zetten. Met deze kaart kun je zelf bij de verschillende wijntaps in de bar een glas rood, wit of champagne tappen. De ideale plek om nieuwe wijnen te proeven.
Proef de lekkerste wijnen bij Le 5 Wine Bar © Le 5 Wine Bar

Proef de lekkerste wijnen bij Le 5 Wine Bar © Le 5 Wine Bar

2. Fusion en uitzicht bij Ma Biche sur Le Toit

Op de bovenste verdieping van de winkel Galeries Lafayette in Toulouse vind je een geweldige brasserie: Ma Biche sur Le Toit. De hoge en centrale ligging biedt een adembenemend uitzicht over het stadscentrum. Bij mooi weer is het extra genieten op het buitenterras.

De menukaart van chef Michel Sarran staat in het teken van verse producten en een keuken die Franse gastronomie mengt met Aziatische smaken.

Adres: 4-8 Rue du Lieutenant Colonel Pélissier, 31000 Toulouse

3. Bekende specialiteiten op de Victor Hugo Marché

In Toulouse moet je ook zeker een bezoek brengen aan de Marché Victor Hugo. Al sinds 1896 is dit de grootste overdekte markt van Toulouse, waar je allerlei lokale etenswaren vindt. Je kunt hier bijvoorbeeld de bekende Saucisse de Toulouse proeven. Dit is een echte lokale lekkernij die je het beste kunt eten bij Chez Garcia of Le Cochon Régaleur op de Marché Victor Hugo.

Victor Hugo Markt in Toulouse ©Vicky De La Cotera

Proef de lokale specialiteiten op de Victor Hugo Markt in Toulouse ©Vicky De La Cotera

Daarnaast is het gerecht met de naam cassoulet een must. Het exacte recept verschilt natuurlijk van chef tot chef, maar het bestaat altijd uit smakelijke bonen, gekonfijte eend en de Saucisse de Toulouse.

4. Crêperie le Menhir

Geen bezoek aan Frankrijk zonder te smullen van crêpes natuurlijk. Bij Crêperie le Menhir haal je de beste, volgens bezoekers van TripAdvisor. Hier worden echte Bretonse specialiteiten geserveerd, van crêpes en galletes tot salades en desserts glacés.

Adres: 14 Rue Du Pont Guilhemery (www.creperie-le-menhir.com)

5. Sixta

Restaurant Sixta focust zich op de vegetarische keuken met biologische en lokale seizoensgroenten. De creatieve menu’s veranderen wekelijks en je kunt kiezen uit een, twee of drie gangen. Bezoek ook de theesalon (vanaf 14:30 uur) de brunch op zaterdag!

Sixta is dinsdag t/m zaterdag open van 12:00 tot 18:30 uur.

Adres: 28 rue de Bayard, Toulouse (sixta-toulouse.fr)

6. The Frog & Rosbif

The Frog & Rosbif is de eerste Engelse pub en microbrouwerij in het centrum van Toulouse. Het is een prima plek om live sport te kijken. Of je algemene kennis op te vijzelen of te showen tijdens een pubquiz met een pint zelfgebrouwen bier en een Genuinely Good Burger. Het is ook een van de populairste nacht- en pre-clubbars in Toulouse.

14 rue de l’Industrie, Toulouse (www.frogpubs.com)

Zo kom je in Toulouse

Met de auto ben je vanuit Nederland zo’n 12-13 uur onderweg. Met KLM vlieg je al vanaf EUR 139 naar Toulouse. Vanaf de luchthaven van Toulouse kun je alle kanten op. Zowel met de trein als bus ben je binnen 20 minuten in het centrum van de stad.

Wat is jouw favoriete hotspot in Toulouse?

1 reactie
  1. Zo leuk….
    Het was jaren geleden dat ik bij die shopping mall geweest was…….

    Xoxo

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
Natasja Joseph Perrier Champagne-Ardenne - Watzijzegt.com

FOODIES: De Franse Keuken

Na vier dagen uitgebreid Frans tafelen is het wel weer even wennen aan die Hollandse boterham met kaas. Ik hou van kaas hoor, daar niet van, maar een glaasje champagne…