Stedentrip Amersfoort: brunchen bij Madonna

Uit eten in Amersfoort: favoriete hotspots en restaurants

Ben je in Amersfoort en zoek je nog een leuke plek voor ontbijt, lunch, diner of gewoon een snack of borrel? Maak tijd voor deze cafés, restaurants & hotspots in Amersfoort en geniet van heerlijk eten en drinken.

Lekker uit eten in Amersfoort: 15x restaurant tips

Amersfoort is bij uitstek een stad voor een verrassende stedentrip en ideaal voor een dagje uit of nachtje weg. Het historische stadscentrum is compact en gezellig maar ook daarbuiten vind je veel toffe hotspots. Van conceptstores en gezellige koffiezaakjes tot goede restaurants, ontdek de leukste plekken om te eten en drinken in Amersfoort!

Favoriete hotspots en restaurants in Amersfoort

1. Juffrouw Jacoba

Begin je dag met koffie en iets zoets bij Juffrouw Jacoba (Krankeledenstraat 6). Deze crêperie ligt middenin het centrum van Amersfoort en schijnt de beste Franse crêpes (flinterdunne ‘pannenkoekjes’ van tarwemeel) van Nederland te maken! Een goed begin van je weekendje Amersfoort dus.

Liever iets hartigs? Er staan ook hartig belegde galettes (gemaakt van boekweitmeel) en croques op de kaart.

Krankeledenstraat 6, 3811 BN Amersfoort

Juffrouw Jacoba in Amersfoort ©watzijzegt.com

Lekker ontbijten bij Juffrouw Jacoba in Amersfoort ©watzijzegt.com

2. The Blueberry

Voor heerlijke ontbijtjes, American style! The Blueberry is een ontbijt- en lunchzaak waar je kunt smullen van heerlijke American pancakes, New York cheesecake, kleurrijke cupcakes en sandwiches, en huisgemaakte smoothies en milkshakes.

The Bluerry heeft twee vestigingen in Amersfoort: op de Hof, het gezelligste plein van de Amersfoortse binnenstad, en in winkelcentrum Emiclaer in Amersfoord-Noord.

3. Blur your life

Blur your life is de plek voor ‘life events’ en ‘mile stones’ met een uitnodigend café én een conceptstore met unieke cadeaus (zo trakteerde ik mezelf hier op een prachtige handgemaakte ring). Bij Blur your life vind je alleen maar dingen die ‘goed doen’, merken en producten die een bijdrage aan een betere wereld. Van eerlijk geproduceerde kleding & accessoires tot kaas van de boer uit de buurt.

In het café wordt koffie, taart, ontbijt en lunch geserveerd. Standaard op het menu: gluten-, suikervrije en veganistische opties.

Mooierstraat 18, 3811 EB Amersfoort. Maandag gesloten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Blur (@bluryourlife)

4. Coffee Corazon

Adres: Krommestraat 18, 3811 CC Amersfoort

Koffie drinken bij Coffee Corazon is zelfs volgens Lonely Planet een absolute must! Nu wil zo’n aanbeveling in de praktijk nog weleens betekenen dat een restaurant of café vervolgens overladen wordt door toeristen en de kwaliteit daaronder te lijden heeft. Daar is gelukkig niets van te merken!

Een koffiepauze bij Corazon is een prima onderbreking van je dag. En je werk, want laptops en tablets worden aan tafel niet gewaardeerd. Het is maar dat je het weet! Dagelijks geopend vanaf 10 uur.

5. KROAST

Voor lunch, borrel en diner zit je ook goed bij all-day cafe-restaurant KROAST, net buiten het oude stadscentrum in ‘De Nieuwe Stad’. Dit voormalig industrieterrein is duurzaam herontwikkeld en tegenwoordig een plek waar modern en historie elkaar vinden en creatief talent en ondernemerschap ruim baan krijgen. KROAST is namelijk gevestigd in de voormalige Zeepfabriek Rohm & Haas, aan de Eemhaven, en deelt het pand met architecten en kunstenaars.

Kleine Koppel 36, 3812 PH Amersfoort

Uit eten in Amersfoort: KROAST in Amersfoort

Uit eten in Amersfoort: KROAST is een echte hotspot in Amersfoort ©watzijzegt.com

6. Madonna

MADONNA is een echte all-day hotspot waar je de hele dag door terecht kunt: voor ontbijt en brunch, koffie, lunch, diner en borrel ben je hier op de juiste plek. Te vinden in wat het mooiste straatje van Amersfoort zou zijn – de Krommestraat – staan hier de hele dag gerechten om te delen op het menu, met een Italiaanse insteek. Elke laatste zondag van de maand kun je tussen 11 en 16 uur terecht voor een Sunday Brunch, met soepen, salades, sandwiches én wijn.

Naast de ruimte binnen, verdeeld over twee verdiepingen, is er ook een groot terras aan de stadsgracht. Daarnaast is er een delicatessenwinkel en kunnen gerechten to-go meegenomen worden.

Adres: Krommestraat 32, 3811 CC Amersfoort – madonna-amersfoort.nl

Eten en drinken in Amersfoort: brunchen bij Madonna ©watzijzegt.com

Eten en drinken in Amersfoort: brunchen bij Madonna ©watzijzegt.com

7. Alberts eten&drinken

Alberts is een begrip in Amersfoort. Het restaurant is te vinden in een van de mooiste monumentale panden van de Amersfoortse binnenstad. Maar liefst 50 jaar lang woonde hier de familie Alberts; nu kun je hier heerlijk eten en drinken.

Nu ben je hier van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat welkom voor koffie, ontbijt, lunch, diner en borrel. Op de kaart staan internationale no-nonsense gerechten voor elke smaak en elk dieet. De gezellige sfeer krijg je erbij!

Adres: Hof 5, Amersfoort – albertsetenendrinken.nl

8. Restaurant de Monnikendam

Wie graag fancy wil lunchen of dineren, kan terecht bij Restaurant de Monnikendam, gevestigd in de oude stadsmuur aan de rand van de Amersfoortse binnenstad. De Monnikendam serveert wisselende verrassingsmenu’s met de mooiste dagverse producten. Zowel voor de lunch als het diner kun je kiezen uit menu’s met meerdere gangen, aangevuld met bijpassende wijnen.

Dinsdag en woensdag gesloten, donderdag t/m maandag vanaf 12:00 uur geopend voor lunch en diner. Reserveren wordt aanbevolen.

Adres: Plantsoen Oost 2, 3811 HH Amersfoort

Uit eten in Amersfoort: Restaurant de MonnikendamDiner bij Restaurant de Monnikendam in Amersfoort

Diner bij Restaurant de Monnikendam in Amersfoort ©watzijzegt.com

9. Nul33

Grand-café Nul33 is te vinden in een van de vele monumentale gebouwen die Amersfoort rijk is. In het twee etalages tellende pand uit 1903 kun je nu heerlijk eten en drinken in een prachtig interieur.

Adres: Langestraat 76, Amersfoort – nul33.nl

Nog meer tips om lekker te eten en drinken in Amersfoort

Naast mijn persoonlijke favorieten zijn er natuurlijk nog veel meer leuke koffiebarretjes, (eet)cafés en restaurants in Amersfoort waar je terecht kunt voor de lekkerste hapjes en drankjes.

  1. De Overburen (Stationsplein 68) – Voor eten, drinken en meer, zoals ze het zelf zeggen. Tegenover het Centraal Station kun je hier op elk moment van de dag terecht. Maandag t/m vrijdag van 11:00-22:00 uur geopend; zondag gesloten.
  2. Jackie Brown (Hof 23) –  Jackie Brown is een gastrobar met een urban style en goede vibe. Where avant garde meets underground, waar je geniet van kleine wereldgerechtjes en goede cocktails. Aanrader!
  3. Restaurant & Wijnbar Merlot (Grote Koppel 16)  – Merlot is gevestigd in een mooi oud en gerestaureerd pand aan de Grote Koppel in Amersfoort. Hier eten staat garant voor een smakelijke avond met heerlijke wijnen; niet voor niets wordt dit wijnrestaurant door diverse restaurantgidsen aanbevolen.
  4. Restaurant Sloop (Krommestraat 60) – Voor een avond verfijnd dineren in een stoere industriële setting! SLOOP kent geen voorgerechten of hoofdgerechten: de menukaart bestaat uit kleine gerechten voor één prijs. Je kiest voor meerdere gangen en er zijn maar liefst 25 soorten wijn om uit te kiezen.
  5. De Vier Broers (Lieve Vrouwekerkhof 8) – De Vier Broers is de plek voor grill- en bierliefhebbers! Dit grillrestaurant heeft drie verschillende grillbereidingen (plancha, houtskool grill en Big Green Egg) en is dagelijks geopend voor lunch, koffie, borrel en diner.
  6. De Viszaeck (Krommestraat 52) – De Viszaeck is hét visrestaurant van Amersfoort, met heerlijk terras aan het water. Hier kan je genieten van al het moois dat de zee te bieden heeft; dagverse vis, schelp en schaaldieren op een seizoensgebonden kleine menukaart.

Uit eten in Amersfoort: favoriete hotspots en restaurants

Wat is jouw favoriete hotspot in Amersfoort voor een avondje lekker eten en drinken?

Lees ook deze (culinaire) artikelen over Amersfoort en Utrecht:

Dit wil je wellicht ook lezen