Heerlijk eten bij MPW Steakhouse and Grill in Newcastle

RESTAURANT TIP: Marco Pierre White Steakhouse Newcastle

Britse chef-kok Marco Pierre White is geen onbekende in de internationale wereld van de cuisine. Afgelopen zomer dineerde ik bij Marco Pierre White Steakhouse Newcastle, een restaurant in het Engelse Newcastle upon Tyne.

Marco Pierre White Steakhouse Newcastle

Ooit was hij de jongste chef-kok met drie Michelin-sterren, nu is hij inmiddels een bekende verschijning in kookprogramma’s als Masterchef Australia en zijn eigen Marco Pierre White’s Kitchen War. Daarnaast is zijn naam verbonden aan diverse restaurants.

MPW Steakhouse and Grill

MPW Steakhouse and Grill, zoals het restaurant ook wel genoemd wordt, richt zich op betaalbare maar luxe cuisine. Het restaurant is gevestigd in Hotel Indigo in Newcastle en heeft een strakke, informele uitstraling.

Na bestudering van de menukaart kiezen we onze voor- en hoofdgerechten. Ik ga voor een klassieke garnalencocktail, soms gewoon schandalig lekker, terwijl mijn tafelgenoot kiest voor de zalm. Het hoofdgerecht volgt snel.

Voor onze neus krijgen we de smoked haddock (schelvis) with poached egg, new potatoes & beurre blanc, de fillet of sea bass met saffron, chorizo, lemon & chilli butter sauce. We sluiten het uitgebreide diner af met een sharing dessert plate waardoor je kunt genieten van een bord vol Engelse toetjes toppers en verse aardbeien. Yum.

2-8 Fenkle Street, Newcastle upon Tyne, NE1 5XN

Heerlijk uit eten bij Marco Pierre White's restaurant in NewcastleHeerlijk eten bij Marco Pierre White Steakhouse in NewcastleHeerlijk eten bij MPW Steakhouse and Grill in NewcastleHeerlijk uit eten bij Marco Pierre White's restaurant in NewcastleHeerlijk uit eten bij Marco Pierre White's restaurant in NewcastleHOTSPOT // Marco Pierre White Steakhouse Newcastle

Drie gangen à la carte

Een 3-gangen à la carte heb je al vanaf €35,- per persoon, dat is exclusief wijn of andere drankjes. Het restaurant biedt zowel ontbijt, lunch als diner aan. Op zondag is er een speciaal lunchmenu. Reserveren is aan te raden en kan onder meer via de website van het restaurant worden gedaan.

De bediening is attent en vriendelijk, de wijn vloeit rijkelijk en het eten is meer dan smaakvol! Onze glazen zijn gedurende de avond nauwelijks leeg en hoewel we in een steak restaurant zitten, blijken ook de visgerechten heerlijk. Ik kan je een etentje hier in elk geval van harte aanraden wanneer jij met de boot naar Newcastle komt!

Ben jij al eens in Newcastle geweest?

Dit wil je wellicht ook lezen
6x Culinaire hotspots in Toulouse

6x Culinaire hotspots in Toulouse

De kleurrijke stad Toulouse ligt in het zuiden van Frankrijk. Het is een echte foodie-bestemming waar je uitstekend kunt eten en drinken. Deze culinaire hotspots in Toulouse wil je niet…