Wijnbars in Gent: 8x hotspots voor wijn in Gent

Wijnbars in Gent: 7x hotspots voor wijn in Gent

Op zoek naar de leukste wijnbars in Gent? Bij deze hotspots drink je de lekkerste wijn in Gent en kun je heerlijk borrelen en genieten van een hapje en drankje.

Wijnbars in Gent

Tijdens een citytrip Gent wil je natuurlijk genieten van het lekkerste eten en drinken in een van de vele restaurants die de stad rijk is. En hoewel de Belgische biertjes legendarisch zijn, vind je ook natuurlijk hippe cocktail- en wijnbars in Gent. Ik tip de leukste hotspots voor wijn in Gent!

7x hotspots voor wijn in Gent

1. Goûts & Couleurs

Tijdens ons laatste dagje Gent schuiven we aan bij Goûts & Couleurs, een wijnbar in Gent aan de Groentenmarkt. We bestellen een uitgebreide borrelplank bij ons biertje en wijntje en kijken vanaf het terras naar iedereen die voorbij loopt. Geen tijd om lekker te borrelen? Goûts & Couleurs is ook een kaas-, en delicatessenwinkel waar je lekkere hapjes haalt voor thuis.

Adres: Groentenmarkt 15, 9000 Gent

Goûts & Couleurs: kaas- en delicatessenwinkel en wijnbar in Gent Goûts & Couleurs: kaas- en delicatessenwinkel en wijnbar in Gent

Goûts & Couleurs: kaas- en delicatessenwinkel en wijnbar in Gent ©watzijzegt.com

2. Bar Win

Bar Win is een leuke ontbijtplek in de ochtend en verandert na de lunch in een sfeervolle wijnbar. Win presenteert zich als bar en shop à vins naturel. Er staan dus alleen wijnen op de kaart die volgens een natuurlijk proces zijn gemaakt, zonder toegevoegde gisten en weinig tot geen sulfiet.

Naast de natuurlijke wijnen kun je hier ook borrelen met verrassende gins, lekkere cocktails en frisse biertjes. Je lekkere trek kun je stillen met de huisgemaakte bar-bites.

Maandag t/m zaterdag open voor apéro (15 uur– 23:30 uur). Op zaterdag en zondag ook voor brunch (9:30 – 15 uur).

Adres: Burgstraat 8, 9000 Gent

3. Le Botaniste

Le Botaniste is een 100% plantaardig en biologisch restaurant in Gent, opgericht door globetrotter Alain. Zijn doel: verrassen met lekkere, volledig plantaardige biologische maaltijden die goed zijn voor het lichaam en duurzaam voor onze planeet.

Het veganistische restaurant Le Botaniste is een ware hotspot, met originele kunstwerken met een voedselthema, 19e-eeuwse apothekersmeubels en weelderige kamerplanten die het dynamische concept weerspiegelen. Maandag t/m zondag open tussen 11:30 uur – 21:30 uur.

Adres: Le Botaniste Gent, Hoornstraat 13, 9000 Gent

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Le Botaniste (@le_botaniste)

Verder op reis? Het gecertificeerd biologisch menu van het team van Le Botaniste is niet alleen te vinden in België – naast Gent is er ook een vestiging in Brussel . Ook in New York City zijn inmiddels al vier vestigingen, te vinden aan de Upper East Side, Upper West Side, Soho en Midtown East.

4. Wijnbar ONA

Bij Wijnbar ONA vind je authentieke wijnen die worden geproduceerd door kleine wijnboeren met een grote passie voor hun vak. Dat levert een klein maar fijn aanbod op van zo’n 30 biologische wijnen. Elke wijn is persoonlijk uitgezocht door eigenaren Ona & Arne, die steeds op zoek zijn naar originele wijnen vol smaak en karakter. Natuurlijk kun je ook genieten van bijpassende verse kazen en charcuterie.

ONA is maandag, woensdag & donderdag geopend van 16 uur – 23 uur. Op vrijdag kun je terecht van 16 uur tot 24 uur; op zaterdag van 14 uur tot 24 uur en op zondag vanaf 14 uur tot 20 uur. Ook leuk: In de wijnshop van ONA kun je de wijn ook per fles kopen om ook thuis te genieten van je favoriete wijnen.

Adres: Nederkouter 71, Gent

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door wijnbar ONA (@wijnbarona)

5. Parole Winebar & Co

Deze jazzy wine bar ligt in het hart van Gent en nodigt je elke derde donderdag van de maand uit om te komen luisteren naar live jazz piano muziek. Onder het genot van heerlijke (lokale) wijntjes natuurlijk. De sfeervol ingerichte zaak is bijzonder fotogeniek en staat garant voor een gezellige avond. Woensdag t/m zaterdag geopend.

Adres: Bennesteeg 9, 9000 Gent (http://parole.gent/nl)

6. Peper

Great food, great wine, dat is het motto van Restaurant Peper. Bij Peper proef je Indian street food; gerechten met een oosters tintje, bereid met seizoensgroenten en fruit, met respect voor de natuur en de mens. De wijnen op de kaart komen rechtstreeks uit de wijngaard. De selectie bevat ook enkele lokale en biologische wijnen.

Peper serveert lunch van donderdag tot en met zondag en diner op donderdag- en vrijdagavond. In het weekend wordt er ook brunch geserveerd. Houd je van een bepaalde wijn en wil je een fles meenemen of cadeau doen? Dan kun je de wijn daar kopen.

Adres: Peperstraat 55, 9000 Gent

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Peper (@peper.gent)

7. SOMM

De elegante gastro- en wijnbar SOMM is te vinden in een historisch 17e eeuws pand in Gent. Dit kleine, gezellige wijnrestaurant waar heerlijke gerechten worden gecombineerd met al even heerlijke wijnen. Kies voor een traditioneel diner of ga voor het sharing principe en deel de gerechtjes met je gezelschap. Donderdag, vrijdag en zaterdag geopend van 18:30 tot 23:00 uur.

Adres: Steendam 39, 9000 Gent

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SOMM (@somm_gent)

Meer lezen over wat je kunt zien en beleven in Gent?

Lees dan ook deze artikelen met tips voor een heerlijk verblijf in Gent:

Wat is jouw favoriete hotspot voor wijn in Gent?

Dit wil je wellicht ook lezen