Leukste wijnbars van Nederland

Wine bar? Dit zijn de leukste wijnbars van Nederland

Wijnbars zijn een steeds populairder wordend fenomeen in de Nederlandse horeca. Bij een wine bar denk ik aan een horecagelegenheid waar een flinke selectie fijne wijnen op het menu staat, los van een lunch- of dinerkaart. Waar vind je nu de leukste wijnbars van Nederland?

De leukste wijnbars van Nederland

Wijnbars zijn een steeds populairder wordend fenomeen in de Nederlandse horeca. Zo vierde ik afgelopen weekend mijn verjaardag met vriendinnen bij het Utrechtse Firma Pickles, waar burgers & wijn hand in hand gaan. Daarnaast zijn er steeds meer zaken waar wijn de toon voert en alle versnaperingen op de kaart hierop zijn afgestemd.

Dit zijn de leukste wijnbars van Nederland

Maar waar vind je nu de leukste wijnbars van Nederland? Ik tip een paar wine bars in ons land die je zeker wil opzoeken voor je volgende avondje uit!

Wijnbar Barrel (Groningen)

In Groningen vind je Barrel Wijn, wijnbar van het jaar 2018/19. Bij Barrel houden ze van de nuchtere kant van wijn: een goed glas, geserveerd met kennis van zaken en niet teveel kletspraat daarbij. Zo is de naam Barrel geïnspireerd op de oude fietsen die je overal in steden ziet en de eikenhouten vaten waarop sommige wijnen rijpen, barrel op z’n Engels. Zelf zeggen ze gewoon Barrel, op z’n Nederlands, of BÁrrel, op z’n Gronings.

Ze hebben meer dan 1000 (!) wijnen op fles, waarvan minstens 45 per glas te bestellen. Lekker combineren met een hapje en je hebt gegarandeerd een top-avond. Donderdag t/m zondag geopend.

Haddingestraat 27, 9711 KC, Groningen, www.barrel-wijn.nl

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Barrel Wijn (@barrelwijn) op

Het Eigendom (Rotterdam)

Wijnbar Het Eigendom is gevestigd in de Witte de Withstraat in hartje Rotterdam en werd in 2017 uitgeroepen tot beste wijnbar van Nederland. Hier wil je heen voor een ongedwongen sfeer, borrel, petit diner en natuurlijk goede wijnen.

De wijnkaart is lekker uitgebreid en wordt regelmatig bijgewerkt, dus er zit altijd wel eentje naar jouw smaak tussen. Vraag ook naar de Coravin wijnen!

Adres: Witte de Withstraat 45B, Rotterdam

VinVin (Utrecht)

VinVin is – naar eigen zeggen – de eerste wijnbar van Utrecht en ligt op steenworp afstand van de Neude en de Oudegracht. Hier kun je terecht voor wijnen met een verhaal, proeverijen en smakelijke hapjes. VinVin werd in 2016 uitgeroepen tot wijnbar van het jaar.

Predikherenstraat 19, 3512 TL Utrecht, www.wijnbarvinvin.nl

Lees ook: Wat te doen in Utrecht: de leukste tips van locals

Wijncafé Lefebvre (Utrecht)

Ook te vinden in Utrecht is Bistro en Wijncafe Lefebvre. Hier staan ruim 100 wijnen op de wijnkaart, waarvan er veel per glas verkrijgbaar zijn. Wie ook lekker wil eten, kan terecht in de naastgelegen bistro met kleine kaart met Franse klassiekers. Donderdag t/m zondag vanaf 15 uur geopend.

Adres: Neude 1 & 2, Utrecht – www.lefebvre.nl

Petit Louis (Wageningen)

Eentje om de hoek: Bistro en wijnbar Petit Louis is te vinden in het centrum van Wageningen, tegenover het historische Hotel de Wereld. Hier geniet je van smakelijke lunches en diners uit de Franse keuken, uiteraard geserveerd met heerlijke wijnen. Petit Louis organiseert ook regelmatig proeverijen. Een prima plek om Wageningen te proeven dus.

Adres: Bevrijdingsstraat 3-5, Wageningen – wijnbarpetitlouis.nl

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Wijnbar Petit Louis (@wijnbarpetitlouis) op

L’Avenue Vin & Cuisine (Eindhoven)

L’Avenue Vin & Cuisine is een wijnbar gevestigd op de hoek van de Kleine Berg, één van drie meest bezochte winkelstraten in “De Bergen”, ook wel bekend als het ‘Quartier Vivant’ van Eindhoven.

Er staan hier meer dan 100 verschillende wijnen op de wijnkaart. Daarnaast kun je hier terecht voor authentieke Franse gerechten met een werelds tintje. Woensdag t/m zondag geopend van 12:00 – 23:00 uur.

Adres: Kleine Berg 23, 5611 JS Eindhoven – www.lavenue-eindhoven.nl

Wine bars in Amsterdam

Winehouse SOMM

Op zoek naar een intieme wijnbar in Amsterdam? Bij Winehouse SOMM ben je aan het juiste adres. Deze food & wine bar in de Baarsjes is klein maar verrassend, met een leuk aanbod aan lekkere wijnen en vis- en vleesgerechten op de kaart.

Adres: Baffinstraat 1, Amsterdam

Ik ga vast op zoek naar een leuke wijnbar voor mijn volgende borrel!

Meer culinaire inspiratie voor een avondje eten en drinken:

Ken jij nog een leuke wijnbar in de buurt?

7 reacties
  1. Jaaaa wine bars! Ik ben er dol op! Ik Haarlem zit een hele leuke: Wijn & Ko. Ik dronk hier een heerlijke Moldavische wijn in combinatie met lekkere Iberico hapjes. Ik heb er toen ook een blogje over geschreven. In Den Haag zit Taste. Schijnt heel classy te zijn, nog nooit op bezoek geweest. Ik ben er wel voor om op Wine Bar jacht te gaan. Een keertje daten?

  2. Ja leuk! Ik kwam zelf regelmatig bij Taste in Den Haag, en ook het Eigendom in Rotterdam is leuk.

    1. Leuke tips! Ik kom helaas wat minder in de Randstad omdat het meteen vaak een nachtje logeren kost. Maar die in Rotterdam ga ik onthouden!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen