Hotspots in Utrecht: The Streetfood Club

11x Hotspots in Utrecht [2024]

Op zoek naar (nieuwe) hotspots in Utrecht voor een dagje weg of avond uit in de Domstad? Deze bars en restaurants in Utrecht zijn dé hotspots die je wil bezoeken.

Hotspots in Utrecht: 11 tips

Als het op steden aankomt, is Utrecht een van mijn favoriete steden in Nederland voor een dagje weg of avondje uit. Goed bereikbaar, een heerlijk centrum om door rond te dwalen en zoveel leuke restaurantjes dat ik bij lange na nog niet alles heb ontdekt. Ik ging op zoek naar nieuwe hotspots in Utrecht en tip je alvast deze toppers in de Domstad.

1. Restaurant 273

Sinds juni 2021 vind je Restaurant 273 aan de Oudegracht, in een prachtig monumentaal pand waar iedereen kan genieten van een ongedwongen culinaire avond. Restaurant 273 serveert zowel een chef’s menu als à la carte. Ook is er een oesterbar. Wie echt wil uitpakken, reserveert een plek aan de Chef’s Table voor een gastronomisch menu van acht gangen.

Adres: Oudegracht 273, Utrecht (restaurant273.com)

Hotspot in Utrecht: Restaurant 273 aan de Oudegracht ©restaurant273.com

2. Grand Bar & Brasserie Marie

Inmiddels alweer twee jaar geopend: Marie, een brasserie aan de Mariaplaats. Het pand waarin Marie huist, is van sociëteit De Vereeniging, waar de afgelopen 150 jaar alleen (mannelijke) leden naar binnen mochten. Nu kun je er als gast terecht in een prachtige bar en restaurant.

De inrichting lijkt zo uit Parijs te komen – met lokale invloed van Utrechts bekendste schilder, Jeroen Hermkens, die een enorme muurschildering van Utrecht maakte. Het menu is geinspireerd door Franse keuken met een Nederlandse twist.

Adres: Mariaplaats 14, 3511 LJ Utrecht (www.grandbarmarie.nl)

3. Gys (Voorstraat)

Biologisch restaurant Gys serveert – hoe kan het ook anders – biologische gerechten met veel streekproducten. Alle gerechten zijn veganistisch en ultiem comfort food. Tip: ook voor heerlijke patisserie en cakes. Elke dag geopend van 10:00 – 22:00 uur.

Adres: Voorstraat 77, 3512 AL Utrecht

Hotspot: Gys Utrecht

4. Karma Kebab

Misschien ken je ze al van één van de vele festivals waar ze elke kebab craving stilden. Zo niet, dan kun je sinds deze zomer in Utrecht terecht in een gloednieuwe en enorme zaak aan de Kanaalweg. Karma Kebab serveert de lekkerste vegan kebab, gemaakt van graan en knolselderij. Daarmee willen ze zelfs de meest doorgewinterde carnivoor laten watertanden.

Naast hun bekende foodtrucks is Karma Kebab nu ook te vinden in een enorm pand met een restaurant en bar van maar liefst 400m², 250 m² terras, een enorme evenementenhal – en op termijn ook een dakterras. Een indoor feestje want je vindt er ook een DJ-booth, een automatiek, botsauto’s, vuurkorven en een verstopt drankkastje.

Adres: Kanaalweg 50, 3526 KM Utrecht (www.karmakebab.nl)

5. Liemès Food District

Liemès Food District is te vinden in het Utrechtse winkelcentrum The Wall. In deze foodhall zijn zes verschillende standhouders gevestigdd, elk met hun eigen specialiteit. Zo worden verschillende wereldkeukens vertegenwoordigd en kun je eten waar je zin in hebt. Van Italiaans en Libanees tot Japans. Ook de drankkaart is uitgebreid.

Een prima plek voor een smakelijke maaltijd, gezellige borrel of datenight. Woensdag t/m zondag geopend van 12:00 tot 22:00 uur.

Adres: The Wall, Proostwetering 11, Utrecht (www.liemes.nl)

6. Lucy Lou

Bij hotspot Lucy Lou vind je Mexicaans streetfood en goede cocktail in een fotogeniek decor. Denk aan authentieke Mexicaanse taco’s en meer dan 50 (!) soorten tequila en mescal. Dankzij de neonverlichting, cactussen en kleurrijke Día de los Muertos taferelen op de muren. Dinsdag t/m zondag geopend.

Adres: Vredenburg 30, Utrecht (www.lucylou.nl)

7. Ruby Rose

Bij deze kleurrijke wine & dine bar kijk je je ogen uit! Ruby Rose is sinds een paar jaar te vinden aan de Korte Jansstraat in Utrecht en combineert toffe prints met heerlijke gerechten uit de (Mediterraanse) keuken. Leuk om te delen. De enorme bar staat centraal in de zaak en vormt een goede setting voor een gezellig avondje uit met vriendinnen of een romantische datenight. Elke dag geopend vanaf 12 uur (tot laat).

Adres: Korte Jansstraat 23, Utrecht (rubyrose-utrecht.nl)

8. Stan Utrecht

Gezellig borrelen, een grilled steak van een houtskool-gestookte Josper grill, een goeie cappuccino of afternoon tea of toch liever een van de 20 open wijnen? Het kan allemaal bij Stan Utrecht, te vinden aan de Ganzenmarkt tussen de Oude Gracht, Neude en de Dom.

Ganzenmarkt 16A, 3512 GD Utrecht (www.stan-co.nl)

9. The Streetfood Club

Sinds The Streetfood Club werd geopend is het een populaire hotspot in Utrecht. Hier ga je heen voor all day brunch, high par-tea, street food en cocktails! The Streetfood Club serveert gerechten uit de wereldkeuken. Je krijgt kleine porties geserveerd, zodat je lekker veel verschillende dingen kunt proeven. Ook leuk en lekker om te delen.

Adres: Janskerkhof 9, Utrecht

10. Tiger Mama

Tiger Mama is een Aziatisch restaurant met een kleurrijk (groen) interieur en serveert sushi en dim sum. Ook een aanrader: het wisselende 6 of 10 gangen menu met vis, vlees en vegetarische gerechten uit Azië om te delen voor slechts €32,95 tot €34,95 per persoon.

Adres: Voorstraat 80, Utrecht (tigermama.nl)

11. De Watertoren

Dit restaurant is gevestigd in de Watertoren op Rotsoord, waar het ook zijn naam aan dankt. Voorheen bekend als WT Urban Kitchen, heb je vanuit het restaurant gegarandeerd een geweldig uitzicht over Utrecht. Het heeft drie etages en serveert een modern menu met heerlijke wijnen. Voor een luxe avondje uit.

Adres: Heuveloord 25a, Utrecht

Dineren bij WT Urban Café & Kitchen in de Watertoren in Utrecht

Luxe dineren bij WT Urban Kitchen in de Watertoren ©watzijzegt.com

Lees ook deze artikelen over hotspots in Utrecht:

Hotspots in Utrecht [2022]

Waarschijnlijk loop ik alweer grandioos achter dus ken jij nog fijne restaurants en cafés in Utrecht waar ik echt eens heen moet?

Wat zijn jouw favoriete hotspots in Utrecht?

18 reacties
  1. Las je artikel zitten zeker wat hotspots tussen die ik nog graag wil bezoeken, was laatst bij restaurant Sens in Utrecht, zeker ook een aanrader voor mediterraans eten. Is bij mariaplaats.

  2. Ik moet nog langs Gys en Delano, de rest kende ik al. Stan en Co vind ik de laatste tijd trouwens wel een beetje teleurstellend: lang wachten, onvriendelijk personeel en heel vaak is mijn eten al koud als het wordt geserveerd :(

  3. Gys kende ik nog niet, maar gaat zeker op t lijstje! Persoonlijk vind ik meneer Smakers betere burgers en friet hebben dan Pickles, maar wel net iets minder gezellig zitten. Wel superhip; soort kantinegevoel en als t druk is dan zit je echt bijna bij elkaar op schoot ;-)

  4. Stan & co ben ik nog steeds niet geweest, moet er toch eens van komen binnenkort!

    Ik vind eethuis vers leuk voor lunch / thee, en broei schijnt ook leuk te zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dit wil je wellicht ook lezen
Hotspot: Pasta-Hippo-Vino Antwerpen

Uit eten bij Pasta-Hippo-Vino Antwerpen

Antwerpen heeft veel fijne plekken om te eten. Pasta Hippo Vino is er zo één: een restaurant met drie verschillende delen waar je kunt lunchen, uitgebreid dineren of gewoon lekker…