Vriendinnenweekend? De leukste dingen om te doen met vriendinnen

Vriendinnenweekend? De leukste dingen om te doen met vriendinnen

Ga je binnenkort met vriendinnen op pad en zoek je nog inspiratie voor een leuk vriendinnenweekend in Nederland? Ik deel de leukste tips en dingen om te doen met vriendinnen!

Vriendinnenweekend in Nederland gepland?

Als het gaat om het organiseren van een leuk dagje uit met vriendinnen, zijn er talloze opties in Nederland. Of je nu op zoek bent naar ontspanning, cultuur, lekker eten en drinken, winkelen of avontuur, er is voor elk wat wils. Genoeg inspiratie voor een onvergetelijk vriendinnenweekend in Nederland!

Dit zijn de leukste dingen om te doen met je vriendinnen!

Organiseer jij het volgende vriendinnenweekend, maar heb je geen idee waar te beginnen? Bespaar tijd en laat je inspireren door deze tips en ideeën voor een onvergetelijk uitje met je beste vriendinnen!

Markeer jullie agenda’s, kies een leuke locatie en geniet van een zorgeloos weekend samen. Van een stedentrip tot een wellness weekend en van een wijnproeverij tot een actief weekend, dit zijn de leukste suggesties voor een geslaagd vriendinnenweekend!

Boek een bijzondere accommodatie

Maak jouw vriendinnenweekend extra bijzonder met een unieke accommodatie. Ga voor glamping in de natuur en geniet van lange wandelingen en knusse avonden bij de vuurkorf in jullie safaritent of pipowagen.

Liever wat meer luxe? Kies dan voor een sfeervolle B&B of gezellige vakantiewoning, waar jullie samen kunnen tafelen en proosten bij de binnen- of buitenhaard.

Ontsnap uit een Escape Room

De perfecte activiteit voor een gezellige middag met vriendinnen is een escape room! Werk samen om te ontsnappen uit de kamer en versterk jullie band terwijl jullie puzzels oplossen en uitdagende opdrachten uitvoeren.

Er zijn steeds meer escape rooms met een bijzonder thema, zoals horror, detective en misdaad. Ook vind je ze steeds vaker in bijzondere locaties, zoals een bus, auto of boerderij. Er zijn zelfs escape rooms in een kluis en voormalige gevangenis! Hier beleef je geheid een spannende en hilarische middag.

Dwaal door het mysterieuze Doloris Meta Maze

Op zoek naar een spannend avontuur waarin je kunt verdwalen van de ene mysterieuze kamer naar de andere? Breng dan een bezoekje aan de Doloris Meta Maze in Tilburg en laat je verrassen.

Dit doolhof is niet zomaar een kunstwerk: het is het grootste kunstdoolhof ter wereld met maar liefst veertig creatief ingerichte kamers! Perfect voor avontuurlijke vriendinnen die samen op ontdekkingstocht willen gaan en zich willen laten onderdompelen in een wereld vol creativiteit.

→ Meer doen in Tilburg? Lees hier al meer tips voor Tilburg!

Wat te doen in Tilburg: bezoek Doloris' Meta Maze

Bezoek een museum

Een bezoek aan een museum is ook leuk om te doen met vriendinnen. Nederland heeft veel interessante musea die je kunt bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan het Stedelijk Museum en Rijksmuseum in Amsterdam. En Amsterdam heeft nog veel meer toffe musea en bijzondere galerijen, van het FOAM Fotografiemuseum tot het STRAAT museum.

Ook het Mauritshuis in Den Haag of het Kröller-Müller Museum in Otterlo op de Veluwe zijn leuk om te bezoeken wanneer jullie van kunst houden.

Nachtje weg in Den Haag? Bezoek het Mauritshuis ©watzijzegt.com Nachtje weg in Den Haag? Bezoek het Mauritshuis ©watzijzegt.com

Bezoek het Mauritshuis in Den Haag tijdens een gezellig vriendinnenweekend ©watzijzegt.com

Actief weekend

Voor de avontuurlijke vriendinnengroep is er genoeg te beleven in Nederland. Wij zijn natuurlijk bij uitstek het land van de fietsen en er zijn talloze mooie fietsroutes door het platteland, de bossen of langs de kust. Ga lekker fietsen door Brabant of over de Hoge Veluwe.

Geen zin om te fietsen? Huur dan een e-chopper en volg een uitgebreide route over de Veluwe, zoals ik al eens deed bij Apeldoorn en Radio Kootwijk.

Met deze milieuvriendelijke elektrische chopper cruise je over de Veluwe.

Boek een arrangement bij Hotel de Cantharel en huur een e-chopper ©watzijzegt.com

Ga uitgebreid wandelen in de duinen of door het bos. Of zoek het water op en maak een bijzondere kanotocht door de Biesbosch. Voor de daredevils is een bezoek aan een klimbos of klimwand de ultieme manier om je kracht en lenigheid te testen.

Dagje pretpark

Een dagje naar een pretpark met vriendinnen staat garant voor samen lachen, gillen en genieten van alle attracties en shows. Het is dé perfecte gelegenheid om even helemaal los te komen van de dagelijkse sleur en samen te ontspannen. Bovendien zorgt de adrenalinekick van de snelle achtbanen en spannende attracties voor een extra dosis energie en plezier.

Boek een dagje spa

Een ontspannend dagje uit in een wellness resort kan heerlijk zijn met vriendinnen. Een aantal bekende wellness resorts in Nederland zijn Thermae 2000 in Valkenburg, Spa Zuiver in Amsterdam en de Veluwse Bron in Emst.

Beleef de wellness van Thermae 2000 tijdens een vriendinnenweekend in Nederland Ontbijt bij Thermae 2000

Beleef de wellness van Thermae 2000 tijdens een vriendinnenweekend in Nederland

Geniet van een high tea

Voor een ontspannen en gezellige middag met vriendinnen kun je kiezen voor een high tea. Nederland heeft veel leuke plekken voor een high tea, zoals de Bakkerswinkel in Utrecht, De Bakkerszonen in Amsterdam of Hotel Des Indes in Den Haag. Geniet van verschillende soorten thee, hartige en zoete hapjes en vooral elkaars gezelschap.

Lekker genieten tijdens een gezellige high tea

Bezoek een food festival

Gezelligheid en lekker eten combineren? Bezoek dan een food festival waar je geniet van lekkere hapjes en drankjes in een gezellige sfeer. Denk aan het Amsterdam Food Festival, het Rollende Keukens Festival en het Rrrollend Food Truck Festival.

Ga naar het strand

Nederland heeft prachtige stranden, zoals Scheveningen en Zandvoort, waar je heerlijk kunt uitwaaien en genieten van het uitzicht op zee. Ook heb je nog tal van onbekende stranden waar je lekker kunt uitwaaien of genieten van de zon tijdens een zomerse dag.

Meeuwen op het strand van Scheveningen

Bezoek een concert of theatershow

Er zijn veel concerten en theatervoorstellingen in Nederland, zoals de concerten van de Nederlandse symfonieorkesten en de musicals in het Circustheater in Scheveningen.

Maak een stedentrip

Nederland heeft veel mooie steden die perfect zijn voor een vriendinnenweekend. Denk bijvoorbeeld aan Amsterdam, Utrecht, Rotterdam of Den Haag. Bezoek hier de musea of ga uitgebreid winkelen in lokale boetiekjes, trendy fashion stores of kringloopwinkels.

En natuurlijk willen jullie genieten van lekker eten en drinken bij de leukste hotspots en restaurants. Ontdek de tofste hotspots in bijvoorbeeld Groningen of Maastricht en maak mooie herinneringen tijdens een avondje uit.

Hotspot in Groningen: MR. SMITH’S LOFT

Hotspot in Groningen: MR. SMITH’S LOFT 

Volg een leuke workshop

Een workshop is een geweldige activiteit om met vriendinnen te doen, omdat het je de kans geeft om samen iets nieuws te leren en tegelijkertijd plezier te hebben. Het kan een creatieve uitlaatklep zijn waarbij je jezelf kunt uitdagen en nieuwe vaardigheden kunt ontwikkelen.

Daarnaast is het natuurlijk ontzettend leuk om quality time door te brengen met je vriendinnen terwijl je iets leert. Er zijn veel verschillende workshops die je kunt doen, zoals een kookworkshop, een schilderles, of een workshop in het maken van sieraden.

Wijnproeverij

Nederland heeft ook verschillende mooie wijnstreken, zoals de Achterhoek, Limburg en Zeeland. Boek een wijnproeverij bij een lokale wijngaard – zoals Wijndomein St. Martinus in Vijlen – en geniet van de heerlijke Nederlandse wijnen in combinatie met kaas en andere hapjes.

Leukste wijnbars van Nederland

Wat is jouw ultieme idee voor een heerlijk vriendinnenweekend?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dit wil je wellicht ook lezen