Beste koffiebars

Koffie in Utrecht: 12 tips voor de beste koffiebars in Utrecht

In een stad als Utrecht vind je restaurants en cafés voor elke smaak. Zin in goede koffie in Utrecht? Ik tip de beste koffiebars in Utrecht!

12 tips voor de beste koffiebars in Utrecht

Of je nu dagelijks een cafeïne shot nodig hebt om te functioneren of gewoon gezellig een bakkie wil doen, je wil natuurlijk goede koffie drinken! Dat kan in Utrecht gelukkig meer dan prima. Inspiratie nodig voor je volgende kop koffie en wil je weten welke koffiebars je echt niet mag overslaan? Bij deze hotspots en koffiebars kun je lekker koffie drinken in Utrecht.

Hier drink je de lekkerste koffie in Utrecht

1. Black Brew

Bij Black Bew, op loopafstand van het Centraal Station, wordt koffie en muziek gecombineerd. Hier drink je koffie in een huiselijke sfeer terwijl je intussen naar een vinylplaat luistert. Wie ook de lekkere trek wil stillen, smult van een van de all-day brunch gerechten, huisgemaakte brownie of cake. Dinsdag t/m vrijdag open tussen 9:00 – 17:00 uur. Op zaterdag geopend van 11:00 – 17:00 uur.

Adres: Willemstraat 55, Utrecht

2. Blackbird coffee & vintage

Gezellige specialty koffiebar aan de Oudegracht, waar je terecht kunt voor lekkere koffie, pastel de nata en ontbijt. Spontaan verliefd geworden op een van de vintage racefietsen en meubels? Veel van deze items zijn te koop dus vraag het vooral na! Dinsdag t/m zaterdag open tussen 10:00 – 18:00 uur.

Adres: Oudegracht 222, Utrecht

3. BROEI

100% Plantaardig aan de Oosterkade, dat is Broei. Hier kun je zeven dagen per week van 9 uur ‘s ochtends tot 22 uur ‘s avonds terecht. Voor je dagelijkse koffie, zoet ontbijt of hartige lunch of een borrel of diner. Alles is zoveel mogelijk lokaal of zelf gemaakt zodat jij met een gerust hart kunt genieten.

Adres: Oosterkade 24, Utrecht

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BROEI UTRECHT (@broei.utrecht)

4. Cornelis Coffee

Voor wie in heeft in een lekker bakkie koffie of thee én een slaapplek zoekt: bij Cornelis Coffee kan het allemaal! Geniet van eerlijke koffie van Amsterdamse branderij Bocca, thee van Betjeman & Barton, biologische sapjes en heerlijke hapjes, van ontbijt tot lunch.

Of overnacht in de hotelkamer van Cornelis in zijn bijzondere één-kamer-hotel achter de kruidenierszaak. Dit voormalige koetshuis is nu een stijlvolle gelegenheid om te overnachten en je bezoek aan Utrecht uit te breiden tot een heerlijk verblijf.

Adres: Maliestraat 16, Utrecht (www.cornelis-utrecht.nl)

5. Cupp

Bij Cupp aan de Nobelstraat ontsnap je even aan de dagelijkse drukte en voel je je meteen thuis in de knusse zaak. Met liefde wordt hier specialty koffie en thee gezet en krijg je daarnaast fijne gerechten en lekkere zoetigheid voorgeschoteld.

Adres: Nobelstraat 239, Utrecht

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cupp (@cupputrecht)

6. Dagger Coffee

Dagger Coffee is te vinden op twee plekken in Utrecht: Dagger Coffee Zijdebalen (Zijdebalenstraat 2) – en aan de Europalaan 500 vind je Dagger Coffee @ DotSlash, in het bedrijfspand. Ook voor lekkere kaneelbroodjes en toasties, zoals ze het zelf noemen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dagger Coffee (@daggercoffee)

7. ‘t Koffieboontje

Te vinden aan de Oudegracht in het centrum van Utrecht: ‘t Koffieboontje. Drie vrienden openden ‘t Koffieboontje in 2015 en leggen sindsdien de nadruk op gezelligheid én goede koffie (en thee). Bij deze gezellige espresso bar worden onder meer specialty coffees van Bocca Coffee Roasters geserveerd. Dagelijks geopend van 9:00 tot 16:30 uur.

Adres: Oudegracht 92, Utrecht

8. Koffie & Ik

Koffie & Ik is dé plek in Utrecht West voor je dagelijkse kop koffie en huisgemaakte zoetigheden. Koffiebonen branden ze zelf en er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van lokale en biologische ingrediënten. Tegen een kleine vergoeding kun je hier ook terecht om te flexwerken. Elke dag geopend van 8:00 – 17:00 uur.

Adres: Vleutenseweg 169, Utrecht (www.koffieenik.nl)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Koffie & Ik (@koffieenik)

9. Koffie Leute

Koffie leute staat voor hoge kwaliteit koffie naast Lo-Fi cassettes, verse broodjes naast vintage videogames en huisgemaakt gebak, maar ook koffie voor thuis. Bij Koffie Leute zijn ze fan van ouderwetse filterkoffie en vinyl.

Adres: Westerkade 30, Utrecht (www.koffieleute.nl)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Koffie Leute (@koffieleute)

10. Møs

MØS Coffee Bar is te vinden in de Utrechtse Vogelenbuurt. Deze koffiebar is 7 dagen per week geopend voor jouw koffieshot, gezonde ontbijtjes en lunches en heerlijke gebakjes. Meer een theeleut? Dan zit je hier ook goed, of je nu zin hebt in een traditionele Earl Grey of liever een Green Matcha latte drinkt.

Sinds kort kun je ook ‘børrelen bij MØS’ en kun je er terecht een biertje of wijntje, met uitgebreide borrelplank.

Adres: Kievitstraat 2, Utrecht

11. Ohøj

Voor goede koffie in de Utrechtse Rivierenbuurt ga je naar Ohøj. Ohøj wordt gerund door barista Kevin, die in Amerika zelfs meedeed aan wedstrijden. Hij brandt zijn eigen bonen en serveert goede koffie zonder poespas. Dat betekent goede espresso’s en cappuccino’s van vers gebrande koffiebonen. Woensdag t/m vrijdag open van 8:00 – 13:00 uur. In het weekend geopend tussen 9:00 – 13:00 uur.

Adres: Rijnlaan 27, Utrecht

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ohøj (@ohojcoffee)

12. Tijm Coffeehouse & Dinnerbar

Bij Tijm zit je voor koffie als borrel goed! Tijm heeft twee vestigingen in Utrecht: aan de Donkere Gaard in het centrum en in Tuinwijk aan de Pieter Nieuwlandstraat. Overdag kun je vanaf half 9 terecht voor koffie, ontbijt, lunch en lekkere taartjes. Van 16:00 tot 22:00 uur kun je hier ook internationale (warme) maaltijden (af)halen of een gezellig borreltje doen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tijm 🍋 (@tijmutrecht)

Meer lezen over Utrecht en omgeving?

Wat is jouw favoriete plek om te koffie drinken in Utrecht?

Dit wil je wellicht ook lezen