full screen background image

FOODIES: La Cuisine Française

FOODIES: La Cuisine Française

Dis-moi ce que tu manges, je te dirai ce que tu es. Na vier dagen uitgebreid Frans tafelen is het wel weer even wennen aan die Hollandse boterham met kaas. Ik hou van kaas hoor, daar niet van, maar een glaasje champagne past er niet zo goed bij. Vorige week at ik de meest heerlijke dingen, van heerlijke driegangenlunches tot een voortreffelijk viergangendiner met truffel. Een overzicht in foto’s.

La Cuisine Française

Croissants bij het ontbijt, champagne bij de lunch en een compleet viergangen diner met truffels die in elke gang zijn verwerkt. Op culinair gebied ben ik goed verwend vorige week. Iets minder goed voor de weegschaal denk ik maar daar denk ik maar even niet aan. Want wat was het lekker!

En hoewel ik geen echte foodblogger ben, heb ik zoveel foto’s van alle heerlijkheden op mijn bord gemaakt dat ik er wel een blog post aan wilde wijden. Want la cuisine française est excellente!

Le dîner de la truffe

Een viergangendiner bij Auberge des Moissons, waar je naast deze overheerlijke truffel diners (de truffel wordt voor je neus boven je bord geschaafd!) ook nog mee kunt op truffeljacht. Gepocheerde eitjes met truffel, een truffel sandwich (simpel maar oh zo lekker), Franse brie met truffel en zelfs truffel ijs om het diner mee af te sluiten. Nom!

Le dîner de la truffe - Watzijzegt.com Le dîner de la truffe - Watzijzegt.com Le dîner de la truffe - Watzijzegt.comLe dîner de la truffe - Watzijzegt.com

La Cuisine Française

Smakelijke aperitiefjes, champagne en voortreffelijke wijn, zalmpakketjes, bloemkoolpuree en als afsluiter een chocoladetaartje met kersen… hoewel een driegangenlunch wel erg overdadig is voor een gewone dag, zou ik het best vaker willen doen. Heerlijk!

la cuisine française - Watzijzegt.com
La Cuisine Française zalm - Watzijzegt.com
la cuisine française gamba - Watzijzegt.com
la cuisine française chocolade kersen - Watzijzegt.com

La Source Bleue

Nog zo’n uitgebreid diner, bij Hôtel Restaurant La Source Bleue dit keer. Hier kun je naast uitgebreid tafelen met onder meer 300 verschillende wijnen en een kaasbar, ook nog heerlijk overnachten. Aanrader!

La Source Bleue - Watzijzegt.comLa Source Bleue - Watzijzegt.com

La Source Bleue - Watzijzegt.com
La Source Bleue - Watzijzegt.com

Ik kan nog wel even teren op deze foto’s dus. Misschien maar beter ook, want na al dat lekkers durf ik nog niet op de weegschaal te staan :’)

Wat vind jij van de Franse cuisine?

Foto’s: eigen bezit

Ook leuk om te lezenNatasja (1980) was al vroeg een spraakwaterval. Houdt van kaas, tattoos, travel, vodka & tongvallen, maar niet van hobbies. Schrijft graag over gemaakte en te maken reizen, gegeten lekkernijen en ontdekte hotspots, boeken die ze leest, muziek die ze hoort en films die ze ziet. Dat doet ze onder meer op www.watzijzegt.com.