Natasja Joseph Perrier Champagne-Ardenne - Watzijzegt.com

FOODIES: De Franse Keuken

Na vier dagen uitgebreid Frans tafelen is het wel weer even wennen aan die Hollandse boterham met kaas. Ik hou van kaas hoor, daar niet van, maar een glaasje champagne past er niet zo goed bij. Vorige week at ik de meest heerlijke dingen, van heerlijke driegangenlunches tot een voortreffelijk viergangendiner met truffel. Een overzicht in foto’s.

Over de Franse Keuken (La Cuisine Française)

Croissants bij het ontbijt, champagne bij de lunch en een compleet viergangendiner met truffels die in elke gang zijn verwerkt. Op culinair gebied ben ik goed verwend vorige week. Iets minder goed voor de weegschaal denk ik maar daar denk ik maar even niet aan. Want wat was het lekker!

En hoewel ik geen echte foodblogger ben, heb ik zoveel foto’s van alle heerlijkheden op mijn bord gemaakt dat ik er wel een blog post aan wilde wijden. Want la cuisine française est excellente!

Dis-moi ce que tu manges, je te dirai ce que tu es.

Le dîner de la truffe: een fantastisch truffel diner

Een viergangendiner bij Auberge des Moissons, waar je naast deze overheerlijke truffel diners (de truffel wordt voor je neus boven je bord geschaafd!) ook nog mee kunt op truffeljacht. Gepocheerde eitjes met truffel, een truffel sandwich (simpel maar oh zo lekker), Franse brie met truffel en zelfs truffel ijs om het diner mee af te sluiten. Nom!

Dineren in Frankrijk

La Cuisine Française

Smakelijke aperitiefjes, champagne en voortreffelijke wijn, zalmpakketjes, bloemkoolpuree en als afsluiter een chocoladetaartje met kersen… hoewel een driegangenlunch wel erg overdadig is voor een gewone dag, zou ik het best vaker willen doen. Heerlijk!

la cuisine française - Watzijzegt.com
la cuisine française chocolade kersen - Watzijzegt.com

La Source Bleue

Nog zo’n uitgebreid diner, bij Hôtel Restaurant La Source Bleue dit keer. Hier kun je naast uitgebreid tafelen met onder meer 300 verschillende wijnen en een kaasbar, ook nog heerlijk overnachten. Aanrader!

Overnachten in Frankrijk: Hotel La Source Bleue in Frankrijk

Ik kan nog wel even teren op deze foto’s dus. Misschien maar beter ook, want na al dat lekkers durf ik nog niet op de weegschaal te staan :’)

Meer lezen over eten in Frankrijk?

Wat vind jij van de Franse cuisine?

Foto’s: eigen bezit
10 reacties
  1. Yum, wat ziet dat er goed uit! Zag al wat voorbij komen op Instagram en kreeg er steeds honger van. Laat die Weegschaal nog maar even in de hoek joh ;-)

    1. Op culinair gebied ben ik ook niets tekort gekomen nee! ;-) Lastig uit te leggen: wat zoetig, aards… maar kwestie van proeven vrees ik.

  2. Ooooohh..bijna sadistisch om die lekkernijen op je nuchtere maag digitaal voorgezet te krijgen :-). Het ziet er allemaal weer fantástisch uit en zelfs bij een kieskeurig iemand als ik loopt het water in de mond!

  3. Nee joh, driegangen diners als lunch zijn heel goed te doen, ook op ‘normale’ dagen! Toen ik in Parijs woonde deed ik (bijna) niet anders. Je eet gewoon wat lichter in de avond. Heerlijk zeg, dat uitgebreid tafelen en dan ook nog eens met truffel (zo lekker!). Het ziet er allemaal lekker uit. Ik zou niet kunnen kiezen. Gelukkig hoefde je dat niet te doen! ;)

    1. Dat lichter eten in de avond kwam er ook niet van, meestal nog meer gangen! :’) Maar het was wel enorme verwennerij, en maar goed dat ik steeds maar uit 2 of 3 dingen kon kiezen. Anders had de keuzekneus in mij het niet aangekund denk ik.

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen