Travelspot: Tivoli Kopenhagen

Eén van de bekende trekpleisters van Kopenhagen is attractiepark Tivoli. Dit sprookjesachtige park, de Efteling van Denemarken, is het meest bezochte park van het land. Ik kon een bezoekje dan ook niet weerstaan.

Travelspot: Tivoli Kopenhagen

Kopenhagen is een van die steden die als ideale stedentrip bestemming menig lijstje aanvoert. Ik beleefde er een paar prettige dagen en werd aangenaam verrast dat de enthousiaste verhalen die ik vooraf hoorde ook echt waar bleken te zijn.

Tivoli Kopenhagen ligt middenin de stad, vlakbij Rådhuspladsen. Het werd opgericht in augustus 1843 – het is een van de oudste attractieparken ter wereld – en vermaakt dus al meer dan 170 jaar miljoenen bezoekers. Het park telt inmiddels 25 attracties, van botsautootjes tot achtbanen en roetsjbanen. In het park vind je naast de attracties nog talloze eettentjes: je kunt uit maar liefst 45 verschillende menu’s kiezen dus er zit vast wel iets naar je smaak tussen.

Een bezoekje aan Tivoli is niet echt goedkoop: naast de entreeprijs moet je voor diverse attracties nog een losse toegangsprijs van een paar euro betalen.

Tivoli Kopenhagen Denemarken

Afbeelding via Tivoli

Daarnaast vinden er regelmatig in de zomer allerlei events plaats op het Open Air Stage. Van ijsberen en The Royal Ballet tot John Mayer (!) die er volgende maand een concert geeft.

Tivoli is geen must-see als je in Kopenhagen bent, zeker niet als je maar beperkt de tijd hebt en meer van de stad wilt zien. Maar het is wel degelijk een leuke tijdsbesteding en er zijn vervelender locaties om een paar uur door te brengen. Ik kan je een bezoekje aan Tivoli Kopenhagen dan ook zeker aanraden.

Tivoli Kopenhagen

Travelspot: Tivoli Kopenhagen
Travelspot: Tivoli Kopenhagen
Travelspot: Tivoli Kopenhagen
Travelspot: Tivoli Kopenhagen - Pauw
Travelspot: Tivoli Kopenhagen
Travelspot: Tivoli KopenhagenTravelspot: Tivoli KopenhagenTravelspot: Tivoli KopenhagenTravelspot: Tivoli KopenhagenTravelspot: Pretpark Tivoli in Kopenhagen, Denemarken

Zelf naar Tivoli? Je vindt Tivoli A/S aan de Vesterbrogade 3 (1630 København V).

Ben jij weleens in Tivoli geweest?

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

%d bloggers liken dit: