Travelspot: Tivoli Kopenhagen

REISTIP: Tivoli Kopenhagen

Eén van de bekende trekpleisters van Kopenhagen is attractiepark Tivoli. Dit sprookjesachtige park, de Efteling van Denemarken, is het meest bezochte park van het land. Ik kon een bezoekje dan ook niet weerstaan.

Reistip: Bezoek pretpark Tivoli Kopenhagen

Kopenhagen is een van die steden die als ideale stedentrip-bestemming menig lijstje aanvoert. Ik beleefde er een paar prettige dagen en werd aangenaam verrast dat de enthousiaste verhalen die ik vooraf hoorde, ook echt waar bleken te zijn. Een van de bekendste bezienswaardigheden in Kopenhagen is misschien wel amusementspark Tivoli.

Amusementspark Tivoli in Kopenhagen

Tivoli Kopenhagen ligt middenin de stad, vlakbij Rådhuspladsen. Het werd opgericht in augustus 1843 – het is een van de oudste attractieparken ter wereld – en vermaakt dus al meer dan 170 jaar miljoenen bezoekers. Het park telt inmiddels 25 attracties, van botsautootjes tot achtbanen en roetsjbanen.

Tivoli is geen must-see als je in Kopenhagen bent, zeker niet als je maar beperkt de tijd hebt en meer van de stad wilt zien. Maar het is wel degelijk een leuke tijdsbesteding en er zijn vervelender locaties om een paar uur door te brengen. Ik kan je een bezoekje aan Tivoli Kopenhagen dan ook zeker aanraden.

Wat kun je doen in pretpark Tivoli Kopenhagen

Een bezoekje aan Tivoli is niet echt goedkoop: naast de entreeprijs moet je voor diverse attracties nog een losse toegangsprijs van een paar euro betalen.

In het park vind je naast de attracties nog talloze eettentjes: je kunt uit maar liefst 45 verschillende menu’s kiezen dus er zit vast wel iets naar je smaak tussen. Daarnaast vinden er regelmatig in de zomer allerlei evenementen plaats op het Open Air Stage.

Travelspot: Tivoli Kopenhagen
Travelspot: Tivoli Kopenhagen
Travelspot: Tivoli KopenhagenTravelspot: Tivoli Kopenhagen
Travelspot: Tivoli KopenhagenTravelspot: Pretpark Tivoli in Kopenhagen, Denemarken

Zelf naar Tivoli? Je vindt Tivoli A/S aan de Vesterbrogade 3 (1630 København V).

Ben jij weleens in Tivoli geweest?

7 reacties
  1. In Kopenhagen zelf ben ik nog niet geweest. De rest van het land heb ik al verschillende keren bezocht. En jij?

  2. Toen ik Kopenhagen bezocht, was Tivoli nog nét dicht. Ik had dus dikke pech! Nóg een excuus om weer eens terug te gaan ;-)

  3. Ik was in april twee dagen in Kopenhagen, maar had te weinig tijd om Tivoli te bezoeken.. Jammer, want het zag er zo schattig uit van buiten :)

    1. Het was ook vooral heel schattig, een soort Sprookjesbos maar dan in het Deens :) Nog maar eens naar Kopenhagen dan!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen