Winkelen in Kopenhagen: hotspots & adresjes

Kopenhagen is dé Deense hoofdstad van design. Architectuur, maar ook mode en meubilair zijn hip & hot. Je kunt dan ook uitstekend winkelen in Kopenhagen. 

Shoppen in Kopenhagen

Winkelen in Kopenhagen is dan ook een fijne bezigheid waar je je menig dagdeel mee kunt vermaken. Heerlijk, al is het misschien iets minder goed voor je bankrekening. Een paar van mijn shopping tips: dit zijn de leukste hotspots en adresjes om te winkelen in Kopenhagen!

Groots en duur: warenhuizen in Kopenhagen

In Kopenhagen vind je alle vooraanstaande Deense kledingmerken en grote internationale labels als Prada, Burberry, etc. Daarnaast zijn er twee grote warenhuizen: Illum en Magasin su Nord. Vergelijkbaar met de Bijenkorf en groot genoeg om een middag rond te dwalen. Zorg dat wel dat je voldoende Deense kronen bij je hebt.

Brand stores in Kopenhagen

Shoppen in Kopenhagen is bijna een sport! De stad heeft veel kleding- en schoenenzaken, zowel in Europa’s langste autovrije winkelstraat Strøget als daarbuiten. Strøget is de belangrijkste winkelstraat van Kopenhagen en biedt een schat aan winkels, van budgetvriendelijke ketens tot enkele van ‘s werelds duurste merken.

Gina Tricot

Voor betaalbaar tricot kun je terecht bij, hoe logisch, Gina Tricot (Strøget, Fredriksberggade 23, 1150 København K, www.ginatricot.com)

ARKK Copenhagen

ARKK Copenhagen is het eigen sneakermerk van Kopenhagen. De veelzijdige sneakers sluiten goed aan bij de Scandinavische designtraditie.

Tegenwoordig heeft het bedrijf verschillende lijnen sneakers, en ze zijn allemaal gemaakt met hoogwaardige materialen, functionaliteit en vakmanschap in het achterhoofd. Vind je nieuwe favoriet tussen de vele stijlen in de winkels van het merk aan de Nørrebro-straat Elmegade en Østergade in het stadscentrum.

Deens design & sieraden

Hay

Hay creëert eigentijdse meubels en designproducten met oog voor modern wonen en heeft een groot aandeel in de positie van Kopenhagen als een stad van design van wereldklasse.

De Deense interieurwinkel Hay House bevindt zich op de tweede verdieping in Strøget (Østergade), in het centrum van Kopenhagen.

HAY hangers in Comwell Hotel Aarhus

Hay is een bekend Deens Desin merk ©watzijzegt.com

Hou je van bling bling?  Dan ben je in Denemarken op de juiste plek!

Dyrnberg/Kern (Illum Østergade 52, 1001 København www.dyrbergkern.com) is een Deense sieradenmerk door designduo Gitte Dyrberg en Henning Kern. De handgemaakte sieraden vormen een unieke combinatie van Scandinavisch ontwerp en internationale modetrends. Ik viel voor een stijlvolle ring met Swarovski kristal.

Shoppen in Kopenhagen - Dyrberg/Kern

Bohemien, vrouwelijk en geïnspireerd op klassieke Scandinavische stijl is Hultquist-Copenhagen (Østergade 52, 1100 København, www.hultquist-copenhagen.com).

PILGRIM (Frederiksberggade 5, 1459 København, www.pilgrim.dk) brengt vier keer per jaar een collectie handgemaakte en -geschilderde sieraden uit. Trendy en kleurrijke collecties met zowel zilveren als gouden sieraden die je kunt vinden in eigen winkels en in diverse warenhuizen.

Hot & happening zijn Line & Jo (Gothersgade 27, 1123 København, www.lineandjo.com). Deze twee Deense ontwerpers trekken met hun brand store veel aandacht van internatiole media en staan voor modern Deens sieradendesign.

Danish delight

Simply Chocolate

Chocolade addicts kunnen hun honger stillen bij Simply Chocolate (Illum, Østergade 52, 1001 København K, www.simplychocolate.dk). Pretentieloos maar goed is hun motto. Chocoladerepen met namen als Black Betty, Mocca Molly, Salty Fred en Nutty Nigel maken het bijna onmogelijk om zonder chocola de winkel uit te lopen! Dat deed ik dus ook niet.

Søstrene Grene

Søstrene Grene (Amagertorv 29, 1160 København K, www.grenes.dk) is een verrassende winkel van de zussen Anna & Clara. De discountwinkel verkoopt kleur- en geurrijke producten van over de hele wereld. Een Deense Xenos kun je zeggen.

Grønlykke

Leuke accessoires voor huis en lijf bij Grønlykke (Læderstræde 5, 1201 København K, www.gronlykke.com).

Plint

Home accessoires, kitchen cuties en teddyberen bij Plint (Købmagergade 50, 1150 København, www.plint.dk). Ook leuk voor grote mensen!

Trek dus gerust een (mid)dag uit om te winkelen in Kopenhagen. En neem voor de zekerheid een extra grote koffer mee.

Heb jij nog winkeltips in Kopenhagen?

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen