Shoppen in Kopenhagen

Kopenhagen is dé Deense hoofdstad van design. Architectuur, maar ook mode en meubilair zijn hip & hot. Shoppen in Kopenhagen is dan ook een fijne bezigheid waar je je menig dagdeel mee kunt vermaken. Heerlijk, al is het misschien iets minder goed voor je bankrekening. Een paar van mijn shopping tips zette ik in deze blog post bij elkaar.

Shoppen in Kopenhagen

Groots en duur

In Kopenhagen vind je alle vooraanstaande Deense kledingmerken en grote internationale labels als Prada, Burberry, etc. Daarnaast zijn er twee grote warenhuizen: Illum en Magasin su Nord. Vergelijkbaar met de Bijenkorf en groot genoeg om een middag rond te dwalen. Zorg dat wel dat je voldoende kronen bij je hebt.

Stylish fashion

Shoppen in Kopenhagen is bijna een sport! De stad heeft veel kleding- en schoenenzaken, zowel in Europa’s langste autovrije winkelstraat Strøget als daarbuiten.

Message (Østerbrogade 64, 2100 København ø, ) is een brand store met diverse vestigingen in Kopenhagen. Ze verkopen diverse kledingmerken, als mbyM (www.mbym.dk) en onze eigen G-Star.

Voor betaalbaar tricot kun je terecht bij, hoe logisch, Gina Tricot (Strøget, Fredriksberggade 23, 1150 København K, www.ginatricot.com)

Tassen, schoenen, hippe accessoires; ze hebben het allemaal bij Friis Company (Thoravej 7, 2400 København NV, www.friis-co.dk. Betaalbaar en trendy. Een fijn merk dat in Nederland nog geen eigen store heeft dus sla je slag!

Friis Company - Shoppen in Kopenhagen - Watzijzegt.com

Bling bling

Hou je van bling bling?  Dan ben je in Denemarken op de juiste plek!

Dyrnberg/Kern (Illum Østergade 52, 1001 København www.dyrbergkern.com) is een Deense sieradenmerk door designduo Gitte Dyrberg en Henning Kern. De handgemaakte sieraden vormen een unieke combinatie van Scandinavisch ontwerp en internationale modetrends. Ik viel voor een stijlvolle ring met Swarovski kristal.

Shoppen in Kopenhagen - Dyrberg/Kern

Bohemien, vrouwelijk en geïnspireerd op klassieke Scandinavische stijl is Hultquist-Copenhagen (Østergade 52, 1100 København, www.hultquist-copenhagen.com).

PILGRIM (Frederiksberggade 5, 1459 København, www.pilgrim.dk) brengt vier keer per jaar een collectie handgemaakte en -geschilderde sieraden uit. Trendy en kleurrijke collecties met zowel zilveren als gouden sieraden die je kunt vinden in eigen winkels en in diverse warenhuizen.

Hot & happening zijn Line & Jo (Gothersgade 27, 1123 København, www.lineandjo.com). Deze twee Deense ontwerpers trekken met hun brand store veel aandacht van internatiole media en staan voor modern Deens sieradendesign.

Danish delight

Chocolade addicts kunnen hun honger stillen bij Simply Chocolate (Illum, Østergade 52, 1001 København K, www.simplychocolate.dk). Pretentieloos maar goed is hun motto. Chocoladerepen met namen als Black Betty, Mocca Molly, Salty Fred en Nutty Nigel maken het bijna onmogelijk om zonder chocola de winkel uit te lopen! Dat deed ik dus ook niet.

 Simply Chocolate - Wat zij zegt

Søstrene Grene (Amagertorv 29, 1160 København K, www.grenes.dk) is een verrassende winkel van de zussen Anna & Clara. De discountwinkel verkoopt kleur- en geurrijke producten van over de hele wereld. Een Deense Xenos.

Leuke accessoires voor huis en lijf bij Grønlykke (Læderstræde 5, 1201 København K, www.gronlykke.com).

Home accessoires, kitchen cuties en teddyberen bij Plint (Købmagergade 50, 1150 København, www.plint.dk). Ook leuk voor grote mensen!

Plint - Shoppen in Kopenhagen - Wat zij zegt

Shoppen in Kopenhagen: trek er gerust een paar dagen voor uit dus en neem voor de zekerheid een extra grote koffer mee.

Heb jij nog shopping tips in Kopenhagen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: