Jarig in coronatijd: zo vier je toch een feestje

Jarig in coronatijd: zo vier je toch een feestje

2020 zou een bijzonder jaar worden. Grote mijlpalen, bijzondere momenten en jubilea. Een memorabel jaar is het zeker, alleen om heel andere redenen. Uitgebreid feest vieren zit er niet in dit jaar. Gelukkig zijn er genoeg manieren om er alsnog een feestje van te maken!

Jarig in coronatijd: zo vier je toch een feestje

Het is inmiddels alweer twee weken geleden dat ik mijn veertigste (!) verjaardag vierde. Toch wel een mijlpaal waar ik behoorlijk tegenop zag en juist daarom groots wilde vieren. Helaas verloopt 2020 behoorlijk anders dan wie dan ook had kunnen denken… Wat begin dit jaar nog klonk als ver-van-mijn-bed show werd een pandemie die wereldwijd chaos en verdriet veroorzaakt. Dat betekent dus al voor veel mensen al maanden thuiswerken, zoveel mogelijk thuisblijven en beperkt contact met mensen buiten je eigen huishouden.

Lees ook: The world according to me 77 over coronacrisis en thuisblijven (+de leukste thuisblijf-tips)

Na een fijne zomer waarin terrassen open waren en je elkaar in kleine groepjes buiten kon ontmoeten, werden de maatregelen dit najaar weer strikter. Geen horeca meer open en rond mijn verjaardag mocht je zelfs nog maar 2 mensen thuis op bezoek ontvangen. A far cry van het feest dat ik begin dit jaar nog in gedachten had. Geen taart met familie en collega’s, borrels met vrienden, laat staan een feestje met iedereen tegelijk om mijn veertigste verjaardag in te luiden.

Niet het eind van de wereld natuurlijk, maar jarig zijn in coronatijd is dit jaar voor veel mensen helaas minder feestelijk dan normaal. Gelukkig zijn er nog steeds alternatieven om je verjaardag – of ander feestje – alsnog te vieren én om een jarige zo een geweldige verjaardag te bezorgen!

Vijf tips om in coronatijd alsnog een feestje van een verjaardag te maken!

Virtueel taart eten (en kaarsjes uitblazen)

Bezoek in estafettes is met de huidige maatregelen alsnog lastig, meer dan twee of drie mensen kun je eigenlijk niet ontvangen thuis. Wil je alsnog taart eten in gezelschap? Maak dan een virtuele ontmoetingsplek aan via Skype of Zoom en laat iedereen tegelijk taart of een gebakje eten vanuit hun eigen huis. Om het helemaal af te maken kun je zelfs kaarsjes (laten) uitblazen terwijl iedereen meekijkt.

Jarig in coronatijd: zo vier je toch een feestje

Lees ook: The world according to me 67 over jarig zijn en andere klappers

Organiseer een online (pub)quiz

De afgelopen maanden organiseerden mijn collega’s en ik al vier keer een virtuele pub-quiz. Het vergt enige voorbereiding en planning en levert vervolgens een hartstikke gezellig uurtje of twee op – en je leert nog eens iets ook. Zoiets kun je natuurlijk ook prima doen met verjaardagsvisite. Bedenk je eigen vragenrondes en daag je virtuele visite online uit. Plaatjesrondes, muziek- of filmvragen of een ronde met persoonlijke feiten over jezelf om te testen wie je het beste kent.

Felicitaties in de bus

Nu persoonlijke felicitaties lastig zijn, krijgen online felicitaties weer een opleving! Ik kreeg in jaren niet zoveel verjaardagskaarten! Ook de postbezorgers draaide overuren want ik kreeg in de dagen rond mijn verjaardag diverse pakketjes en bossen bloemen thuisbezorgd. Superleuk en goed voor een verlengd verjaardaggevoel!

Stuur een jarige dus vooral een verjaardagskaartje of virtuele groet, een bos bloemen, doos chocolade of proefpakketje thee of wijn. Of breng zelf een pakket langs, zoals een collega bij mij deed namens het hele team (uiteraard op gepaste afstand). Je kunt tegenwoordig bijna alles versturen en iemand ermee verrassen.

Bestel bij je favoriete restaurant

Hoewel horeca helaas weer voor onbepaalde tijd gesloten is, heeft jouw favoriete restaurant misschien wel een afhaalmenu. Bestel een lekkere maaltijd voor thuis en serveer ‘m op een uitgebreid gedekte tafel. Behalve het opwarmen hoef je er zelf niet voor in de keuken te staan en het levert alsnog een feestelijk gevoel op. Plus, je steunt je lokale ondernemer!

Bestel een High tea of afhaalmenu bij je favoriete restaurant

Support your locals: bestel een high tea of diner van je favoriete restaurant voor thuis

Boek een hotel

Wil je er gewoon even helemaal tussenuit en jezelf in de watten laten leggen? Doe dan wat ik ook deed en boek een hotel! Hotels mogen hun gasten nog wel diners serveren in hun eigen restaurants. Ideaal om alsnog een avondje uit eten te gaan en een klein feestje te vieren.

Omdat drukke gebieden momenteel niet the place to be zijn, koos ik voor een heerlijk hotel op de Veluwe, gelegen op een landgoed en omringd door bossen. We spendeerden wat meer dan normaal aan een luxe suite, compleet met bubbelbad naast het bed. Je bent tenslotte maar één keer per jaar jarig!

‘s Avonds stond er een vijfgangendiner met bijpassend wijnarrangement op het menu. Na afloop van je diner hoef je alleen nog maar je hotelkamer op te zoeken. Een heerlijke en feestelijke staycation die ik iedereen kan aanraden!

Heb jij je verjaardag al gevierd dit jaar? Wat is jouw ultieme (en veilige) feestelijke tip?

Volg mijn blog op Bloglovin’ en blijf op de hoogte van nieuwe artikelen

1 reactie

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen