De mooiste uitzichten van Oost-Australië

De mooiste uitzichten langs de oostkust van Australië

Een land als Australië staat bekend om prachtige natuur, mooie kusten en fotogenieke plekken. Tijdens mijn reis van Adelaide naar Cairns, kwam ik de mooiste uitzichten langs de oostkust van Australië tegen.

De mooiste uitzichten van Oost-Australië

Vandaag is het alweer twee jaar geleden dat ik op het vliegtuig stapte voor tien weken Australië. De mooiste uitzichten van Australië staan nog vers in mijn geheugen. Mental picture postcards, heerlijk om bij weg te dagdromen terwijl het buiten regent en de temperatuur steeds meer richting nulpunt zakt.

Tijdens mijn reis langs de Australische oostkust kwam ik de meest prachtige uitzichten tegen. Zo mooi soms, dat ik ze niet eens goed op de foto kreeg. Maar ik deed toch regelmatig een poging. Een paar van de mooiste uitzichten die ik in Australië heb gespot, wil ik jullie natuurlijk niet onthouden.

Seal Bay (Kangaroo Island)

Terwijl we over een heuvel kwamen aanlopen, verscheen er in de verte een bizarre kleurenpracht. Talloze tinten groen tegen een knalblauwe zee kenmerken Seal Bay op Kangaroo Island. Een prachtig gezicht, zelfs als je de seals nog niet eens hebt gezien.

Seal Bay op Kangaroo Island - Mooiste uitzichten langs de Oostkust van Australië ©Watzijzegt.com

Thredbo (Snowy Mountains)

Adembenemend uitzicht vanuit de skilift in hét wintersportgebied van Australië. Wintersport? Jazeker! Op het hoogste punt lag zelfs in de zomer sneeuw, een bijzondere gewaarwording wanneer je Australië alleen associeert met warm weer.

Weidse uitzichten op de bergen in Thredbo (foto via Unsplash)

 

Great Ocean Road

243 kilometer Australische geschiedenis en natuurpracht die garant staan voor diverse prachtige plaatjes en de mooiste uitzichten. De Great Ocean Road is misschien wel de bekendste route van Australië en ik snap wel waarom. Rij een willekeurige bocht door en dit is je uitzicht.

Mooiste uitzichten - Great Ocean Road 12 ApostlesMooiste uitzichten - Great Ocean Road - Watzijzegt.com

Whitehaven Beach (Whitsunday Island)

Whitehaven Beach op de Whitsunday Islands. Witte stranden, blauwe wateren… Need I say more? De Whitsunday Island zijn sowieso een bezoek waard en je bezoek zou minstens een paar dagen moeten duren.

Whitehaven Beach is met recht een de mooiste uitzichten van Oost-AustraliëWhitsundays Natasja

De witte stranden van de Whitsunday Island op de achtergrond

Het fijne, witte poederzand op Whitehaven Beach is een van de witste ter aarde en bestaat bijna volledig uit silica. Daardoor kun je er zelfs op het heetst van de dag makkelijk rondwandelen zonder je voeten te verbranden aan het zand van het zeven kilometer lange strand.

Bewaar de mooiste uitzichten van Oost-Australië op Pinterest

De mooiste uitzichten langs de oostkust van Australië

Ben jij al eens in Australië geweest? Waar heb jij de mooiste uitzichten langs de oostkust gespot?

Meer lezen over Australië? Lees dan hier mijn Australia Travel Guide.

4 reacties
  1. In de Andes….! Adembenemend. Mooie bergen, prachtige kleuren, kraakheldere meertjes….die staan voor altijd in míjn geheugen gegrift :).

  2. Zooo gaaf! Vriendje en ik zijn hard aan het sparen voor een mooie reis naar Australie. Zal nog wel even duren vrees ik, maar vast absoluut de moeite waard!

    1. Zeker de moeite waard! Heb er zelf ook lang op gewacht maar uiteindelijk een van de beste dingen geweest die ik ooit heb gedaan! Enige nadeel: je wil ook meteen weer terug ;(

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen