Mijn reisgids Australië

Mijn reisgids voor Australië

Australië staat bij veel reizigers hoog aangeschreven. Is het niet omdat men er is geweest, dan wel omdat men er dolgraag naar toe wil. En terecht. Australië is wereldberoemd door de vele natuurwonderen, unieke wildlife, the Outback en haar laidback levenstijl. Mijn Travel Guide Australia maakt jou vast ook enthousiast!

Reisgids Australie: mijn tips voor Australie

In de tien weken die ik langs de Australische oostkust reisde, heb ik kennis gemaakt met tal van steden, prachtige eilanden en andere must-see travelspots. Helaas heb ik het binnenland en de westkust van Australië niet kunnen bezoeken dus mijn tips blijven ‘beperkt’ tot de zuid- en oostkust. Maar no worries, daar is nog steeds genoeg te doen en te zien.

Travel Guide Australia

Adelaide
Brisbane
Melbourne
Sydney
Byron Bay
Great Ocean Road
Fraser Island
Kangaroo Island
Whitsunday Islands

Adelaide

Adelaide is de hoofdstad van South-Australia. De stad staat ook wel bekend als the City of Churches en ademt een relaxte sfeer die een prima alternatief biedt voor de steden aan de oostkust. Adelaide is daarnaast ook nog eens de wijnhoofdstad van Australië.

Travel Guide Australia, Adelaide pier - Watzijzegt.com

Gleneg

De historische buitenwijk Glenelg verzorgt het strandleven in Adelaide. Een pier, the Grand hotel en veel restaurantjes en cafés zorgen ervoor dat zowel Ozzies als reiziger hier graag tijd doorbrengen. Toegegeven, er zijn mooiere stranden te vinden in Australië maar het is meer dan goed vertoeven hier! Een tram brengt je van Adelaide’s Central Business District (CBD) naar Glenelg, en andersom.

Nog niet overtuigd? Check dan deze insiders tour door Adelaide City eens!

Meer over Adelaide >>

Brisbane

Brisbane telt zo’n 2 miljoen inwoners en is daarmee de op twee-na-grootste stad van Australië. De stad kent een ontspannen sfeer en ook als toerist is het makkelijk om je onder te dompelen in deze laidback lifestyle.

Wat te doen in Brisbane

Suburbs

Brisbane’s CBD (beter bekend als “The City”) huist het financiële hart van de stad. Daar moet je ook zijn voor Brisbane’s shopping malls (Queen Street Mall is een must), parken en kenmerkende toeristenspots.

South Bank biedt prachtige boardwalks langs de Brisbane River, restaurants & cafés, én een man-made laguna met strand. Aan de South Bank vind je ook Queensland’s Cultural Precinct, waar zich onder meer de State Library (gratis Wi-Fi!) Queensland Museum en het indrukwekkende Gallery of Modern Art (GoMA) bevinden.

Voor de bohemian lifestyle ga je naar West End, vlak achter South Bank. Hier vind je kunst shops, tweedehands boekenzaken, cult video stores en cafeetjes die biologische producten serveren.

Meer over Brisbane >>

Melbourne

Melbourne is de culturele hoofdstad van Australië. Victoriaanse architectuur, talloze winkels, musea, theaters, galeries, grote parken en tuinen. Zaken waar de 4 miljoen multiculturele inwoners van de stad gretig gebruik van maken.

Travel Guide Australia - Melbourne CBD - Watzijzegt.comTravel Guide Australia - Melbourne tram - Watzijzegt.com

Suburbs

Ten noorden van de Yarra River ligt Melbourne’s CBD en het nieuwere Docklands. Hier vind je talloze clubs, pubs & restaurants waar je het typische Melbourne leven perfect kunt ervaren. De stad werd niet voor niets al regelmatig tot ‘s wereld ‘most liveable city’ verkozen. Goede trein-, bus- en tramverbindingen maken het je gemakkelijk om ook de rest van de stad te verkennen.

Voor entertainment, fine dining en betaalbare cafés ga je naar Southbank. Melbourne kent tal van outdoor restaurants waar je heerlijk buiten kunt eten en tegelijkertijd kan genieten van het lekkere weer.

Ook is de stad een goed startpunt voor een wijn-tour door de Yarra Valley. Daar vind je namelijk tientallen wijngaarden. Vooral voor een goede chardonnay, pinot noir of bruisende wijn ben je hier op de perfecte spot.

Travel Guide Australia - Yarra Valley - Watzijzegt.com

Meer over Melbourne >> en St. Kilda >>

Sydney

Sydney is de grootste, oudste en meest trendy stad van Australië. Het heeft een geduchte reputatie als een van de mooiste en meest leefbare steden ter wereld. De stad bruist van de historie, cultuur, kunst & fashion, design en eindeloze stukken kustlijn en surfstranden.

Suburbs

De beroemde Harbour Bridge vind je in The Rocks, een hippe wijk met bruisend uitgaansleven (niet goedkoop), een wekelijkse markt en twee theaters. Manly huist maar liefst achttien stranden waar je kunt zwemmen, zeilen en surfen. Voor shopping malls, aquaria, musea en andere toeristenspots ga je naar Darling Harbour.

In City East vind je onder meer Kings Cross, Darlinghurst en Woolloomooloo met een drukbezocht uitgaansleven. Voor world famous Bondi Beach ga je naar de Eastern Suburbs.

Weten wat er wekelijks te doen is in Sydney? Concrete Playground houdt je op de hoogte van alle events.

Travel Guide Australia - Sydney Manly Beach - Watzijzegt.com

Meer over Sydney >>

Byron Bay

Kustplaats Byron Bay is geliefd bij surfers en backpackers die hier een beetje van de hippiesfeer hopen te proeven. De echte hippies zijn allang verdwenen maar dat maakt de stad niet minder populair.

Travel Guide Australia - Byron Bay - Watzijzegt.com

Surfen kan op een van de drie stranden die Byron telt. Geen eigen surf gear bij je? Er zijn genoeg plekken waar je surfboards kan huren.

Vanuit Byron Bay kun je een wandeling ondernemen naar de Byron Light House en het meest oostelijke punt van Australië, dat er vlak naast ligt. Ook dagtochten naar het nabijgelegen Nimbin zijn populair, al zullen de meeste Hollanders daar niet zo van onder de indruk zijn.

Great Ocean Road

De Great Ocean Road is een spectaculaire kustroute in Victoria, die loopt van Bellarine Peninsula tot Portland. 243 kilometer die de Australische geschiedenis vertegenwoordigt en je natuurpracht voorschotelt die garant staan voor diverse prachtige plaatjes en de mooiste uitzichten.

Mooiste uitzichten - Great Ocean Road - Watzijzegt.comMooiste uitzichten - Great Ocean Road 12 Apostles

Een geweldige route met prachtige uitzichten en kustwegen. Onderweg spot je onder meer The Twelve Apostles (waar er eigenlijk nog maar 8 van over zijn) en de London Bridge in Port Campbell National Park, Point Addis (voor surfen en bushwalks) en de Cape Otway Lighthouse.

Meer over Great Ocean Road >>

Fraser Island

Fraser Island is het grootste zandeiland ter wereld en een geliefde travelspot voor Ozzies en toeristen. Je kunt hier dagtours maken, slapen in luxe resorts of een paar dagen back to basic kamperen.

Travel Guide Australia - Fraser Island - Watzijzegt.com

Must see’s die je niet mag overslaan, zijn Indian Head, de natuurlijke zwembaden van de Champagne Pools, gekleurde zandkliffen van The Pinnacles en scheepswrak SS Maheno. Ook de vele unieke meren op het eiland zijn een bezoekje (en een dip in een ervan) zeker waard.

Meer lezen over Fraser Island >>

Kangaroo Island

Kangaroo Island ligt voor de kust van South Australia en is per veerboot & vliegtuig bereikbaar. Op het eiland vind je unieke natuur & wildlife, wineries en kleine communities. Een groot deel van het eiland is ondergebracht in Flinders Chase National Park.

Travel Guide Australia - Kangaroo Island - Watzijzegt.com

Aan de zuidkust van Kangaroo Island ligt Seal Bay. Hier huist een kolonie Australische zeeleeuwen, de op twee na grootste van het land. Seal Bay is onderdeel van Seal Bay Conservation Park, waar men probeert de zeeleeuwen en hun natuurlijke habitat te beschermen.

Je kunt het eiland voor een of meerdere dagen bezoeken. Belangrijke trekpleisters zijn onder meer Seal Bay (waar je een kolonie wilde Australian Sea Lions kunt zien) en de Remarkable Rocks.

Meer lezen over Kangaroo Island >>

Magnetic Island

Magnetic Island is een paradijselijk eilandje voor de kust van Queensland. Het eiland is bergachtig, groen overdekt en telt talloze baaien en lokale flora en fauna. Liefhebbers van zon, natuur en eco-spots mogen Magnetic Island zeker niet overslaan.

Meer lezen over Magnetic Island >>

Whitsunday Islands

De Whitsunday Islands zijn een groep van 74 eilanden voor de kust van Queensland. Ze zijn onderdeel van de Great Barrier Reef. Niet verrassend vormen de Whitsundays een van de populairste toeristenspots in Australië.

Travel Guide Australia - Whitsundays - Watzijzegt.com Travel Guide Australia - Whitsundays - Watzijzegt.com

De meeste van de eilanden zijn benoemd tot nationaal park. Ongerepte stranden vind je op alle eilanden, waarvan Whitehaven Beach op Whitsunday Island zonder twijfel de bekendste is. Meer dan een half miljoen bezoekers komen jaarlijks naar de Whitsundays om te zeilen, surfen, snorkelen, duiken en vooral onder te dompelen in de onbeschrijfelijke natuurpracht.

Veelbezocht vertrekpunt vanaf het vaste land is Airlie Beach.

Must

Ondanks het hoge toeristische gehalte zijn deze eilanden een must als je aan de Australische oostkust bent. Ga zeker een paar dagen zeilen en snorkelen of duiken als je de kans hebt: picture postcards en onvergetelijke herinneringen gegarandeerd!

Meer lezen over de Whitsunday Islands

Ben jij weleens in Australië geweest?

Deel jouw ervaringen in de comments en vul deze Travel Guide Australia aan!

5 reacties
 1. Leuk artikel! Er staan wel wat plekjes tussen waar ik nog wel heen wil. Moet echt nog eens terug! Hoe is je website beoorderling van de #blogpraat verlopen btw? Goede tips gehad?

 2. Leuk om te lezen en zo herkenbaar. Wordt elke keer weer vrolijk als ik plaatjes van Australië voorbij zie komen :)!

  Mijn tips: The Bourke Street Bakery in de wijk Surry Hills in Sydney! Echt ‘to-die-for’! gelukkig wees mij familie mij er op die in deze wijk women.
  In Adelaide zijn de Botanic Garden en de Botanic Bar aan de overkant van de weg leuke hotspots!
  In Melbourne vertoefde ik graag op Federation Square, wandelde langs de Yarra en bezocht ik een Aussie Rules game in het immense MCG “Go Collingwood!” hier zo maar even 3 tips die me te binnenschieten, maar Oz heeft natuurlijk veel meer. Ben benieuwd wat er nog meer binnenkomt!

 3. Australie <3
  Ben zelf ook al een tijdje bezig met een soort gelijke post, maar komt nog niet zo van de grond haha.

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen