Wat te doen in Sydney

Wat te doen in Sydney: bekende bezienswaardigheden in Sydney

Maak jij een rondreis door Australië en wil je weten wat te doen in Sydney? Dit zijn enkele bekende bezienswaardigheden in Sydney die je niet wil missen.

Wat te doen in Sydney (Australië)

Sydney is de hoofdstad van New South Wales en de grootste stad van Australië. Misschien is het ook wel de meest populaire stad, die jaarlijks overspoeld wordt door honderdduizenden toeristen. En dat terwijl het nog een dure stad is ook. Dat mag de pret niet drukken.

Sydney is rather like an arrogant lover. When it rains it can deny you its love and you can find it hard to relate to. It’s not a place that’s built to be rainy or cold. But when the sun comes out, it bats its eyelids, it’s glamorous, beautiful, attractive, smart, and it’s very hard to get away from its magnetic pull. ~ Baz Luhrmann

Zes bekende bezienswaardigheden in Sydney

Sydney is een van die wereldsteden die je eens in je leven bezocht moet hebben. Ik bracht een paar dagen door in de stad tijdens mijn reis langs de Australische oostkust. Een paar dagen in Sydney is natuurlijk lang niet genoeg maar genoeg om al een geweldige indruk achter.

Tijdens een bezoek aan Sydney wil je deze bekende bezienswaardigheden in deze wereldstad niet overslaan! Van bijzondere architectonische gebouwen tot beroemde stranden.

1. Sydney Opera House

Een onvermijdelijk bezoekje aan de Opera House met de kenmerkende architectuur kan natuurlijk niet ontbreken in deze lijst (in het echt lang niet zo wit als ik vooraf had gedacht).


Sydney Opera House

Het Sydney Opera House, in het Nederlands ook wel de Opera van Sydney genoemd, is een gebouw voor opera en andere podiumkunsten (muziek, dans, theater). Het is een van de trekpleisters van de stad en kenmerkend voor de skyline. Het werd ontworpen door de Deense architect Jørn Utzon en staat sinds 2007 op de Unesco-werelderfgoedlijst.

2. Bondi Beach

Bondi Beach is een buitenwijk van Sydney en een populaire bestemming bij strandgangers en toeristen. Langs de kust van Bondi zijn tientallen rockpools te vinden. Deze natuurlijke zwembaden in de rotsen worden tijdens hoogtij gevuld met zeewater en vormen bij laagtij daardoor een plek voor mens en onderwaterdier om te zwemmen. De Bondi Baths zijn waarschijnlijk de bekendste rotsbaden in Sydney.

1 Notts Ave, Bondi Beach NSW 2026, Australia

Neem een duik in een van Bondi’s Rockpools

Neem een duik in Bondi Rockpool in Sydney

3. Harbour Bridge

De brug is de breedste boogbrug ter wereld (qua lengte wordt ‘ie overtroffen door de Chinese Chaitianmenbrug) en is 1149 meter lang. De boog spant maar liefst 503 meter en is inmiddels een bekend symbool van Sydney. Avonturiers kunnen de brug tot bovenop de boog beklimmen tijdens een tocht van zo’n 3,5 uur.

Beklim jij de Sidney Harbour Bridge?

De Harbour Bridge in SydneyHarbour Bridge in Sydney

Maak een ritje over de beroemde Sydney Harbour Bridge of bekijk ‘m vanaf het water

4. Ga op pad in Darling Harbour

Darling Harbour, als een hoef gelegen rond de haven van Sydney, is een toeristische trekpleister waar je tientallen bezienswaardigheden en restaurants kunt vinden.

Zo is het thuishaven voor Sydney SEA LIFE Aquarium (met meer dan 13.000 dieren van 700 soorten, zoals haaien, zeekoeien en schildpadden), Wild Life Sydney Zoo en het gratis toegankelijke Australian National Maritime Museum.

Wie graag ‘s avonds op stap gaat, wil King Street Whard en Cockle Bay Wharf niet overslaan.

Darling Harbour in Sydney, Australia

5. Circular Quay

Hoewel Darling Harbour een bekende haven in Sydney is, is het niet de grootste: dat is Circular Quay. Vanuit hier heb je geweldig zicht op het bekende Opera House en de Harbour Bridge. Een prima plek om rond te wandelen, mensen te kijken en wellicht nog een lekkere lunch of diner mee te pakken.

Wat te doen in Sydney

Van en naar Circular Quay varen dagelijks tientallen veerboten en zelfs cruiseschepen meren hier aan

6. Bezoek Taronga Zoo

Ook de Taronga Zoo ligt aan prachtig aan een van de baaien in Sydney . Deze bekende bezienswaardigheid van Sydney huistvest bijna 4.000 dieren, waaronder inheemse Australische dieren en exotische soorten, en bekijk dagelijkse presentaties van de verzorgers.

Heb jij deze bekende bezienswaardigheden in Sydney zelf al eens gezien?

Meer lezen over steden en plekken in Australië:

9 reacties
  1. Ik ben er nooit geweest, maar het lijkt me zo gave stad! Hij staat dus nog hoog bovenaan m’n wishlist! Jammer dat ik er straks zo dichtbij ben, maar er toch niet kom… Maar ja, anders hebben we misschien wel te weinig tijd voor Nieuw Zeeland, ook eeuwig zonde natuurlijk!

  2. Sydney, mijn liefde! Ik heb geluk dat ik er familie heb wonen in de hele toffe wijk Surry Hills die waanzinnige lekker konden koken, waardoor mijn verblijf best goedkoop was. The Rocks is geweldig, Darling Harbour simpelweg gezellig en The Opera House is van binnen zo ontzettend lelijk! De ferry naar Manly Beach heeft het mooiste uitzicht. Ik mis Sydney!

  3. Oh sydney! Ik heb er 5 maand gewoond en ik had er nog steeds geen genoeg van. Al moet ik wel bekennen dat het inderdaad geen leuke stad is als het regent :p En een beetje eenzaam soms, mensen zijn er erg op zichzelf en vinden alleen hun vrienden leuk zeg maar.
    Ik zou ook heel graag terug willen!

  4. heeey, waar is je olifant nu gebleven? :0 Maar wat een awesome blogpost trouwens. Mocht ik er ooit heengaan, dan pak ik deze blogpost er weer even bij .

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen