Wat te doen in Sydney

5x Wat te doen in Sydney

Sydney is een van die wereldsteden die je eens in je leven bezocht moet hebben. Ik was een van de lucky ones die hier een paar dagen doorbracht, inmiddels alweer een paar jaar geleden. Een paar dagen in Sydney is natuurlijk lang niet genoeg maar zelfs de kleine glimps die ik van de stad zag, liet al een geweldige indruk achter.

Wat te doen in Sydney (Australië)

Sydney is de hoofdstad van New South Wales en de grootste stad van Australië. Misschien is het ook wel de meest populaire stad, die jaarlijks overspoeld wordt door honderdduizenden toeristen. En dat terwijl het nog een dure stad is ook. Dat mag de pret niet drukken.

Sydney is rather like an arrogant lover. When it rains it can deny you its love and you can find it hard to relate to. It’s not a place that’s built to be rainy or cold. But when the sun comes out, it bats its eyelids, it’s glamorous, beautiful, attractive, smart, and it’s very hard to get away from its magnetic pull. ~ Baz Luhrmann

Vijf bekende bezienswaardigheden in Sydney

Tijdens een bezoek aan Sydney wil je deze bekende bezienswaardigheden niet overslaan!

Sydney Opera House


Sydney Opera House

Een onvermijdelijk bezoekje aan de Opera House met de kenmerkende architectuur kan natuurlijk niet ontbreken in deze lijst (in het echt lang niet zo wit als ik vooraf had gedacht).

Het Sydney Opera House, in het Nederlands ook wel de Opera van Sydney genoemd, is een gebouw voor opera en andere podiumkunsten (muziek, dans, theater). Het is een van de trekpleisters van de stad en kenmerkend voor de skyline. Het werd ontworpen door de Deense architect Jørn Utzon en staat sinds 2007 op de Unesco-werelderfgoedlijst.

Neem een duik in een van Bondi’s Rockpools

Neem een duik in Bondi Rockpool in Sydney

Bondi Beach is een buitenwijk van Sydney en een populaire bestemming onder strandgangers. Langs de kust van Bondi zijn tientallen rockpools te vinden. De Bondi Baths zijn waarschijnlijk de bekendste.

1 Notts Ave, Bondi Beach NSW 2026, Australia

Harbour Bridge

Harbour Bridge in Sydney

Maak een ritje over de beroemde Sydney Harbour Bridge of bekijk ‘m vanaf het water

De brug is de breedste boogbrug ter wereld (qua lengte wordt ‘ie overtroffen door de Chinese Chaitianmenbrug) en is 1149 meter lang. De boog spant maar liefst 503 meter en is inmiddels een bekend symbool van Sydney.

Avonturiers kunnen de brug tot bovenop de boog beklimmen tijdens een tocht van zo’n 3,5 uur.

Ga op pad in Darling Harbour

Darling Harbour in Sydney, Australia

Geniet van een vrijdagmiddag borrel tussen de locals in Darling Harbour

Darling Harbour, als een hoef gelegen rond de haven van Sydney, is een toeristische trekpleister waar je tientallen bezienswaardigheden en restaurants kunt vinden. Zo is het thuishaven voor Sydney Aquarium (met meer dan tienduizend zeedieren), Wild Life Sydney Zoo en het gratis toegankelijke Australian National Maritime Museum. Wie graag ‘s avonds op stap gaat, wil King Street Whard en Cockle Bay Wharf niet overslaan.

Heb jij deze bekende bezienswaardigheden in Sydney zelf al eens gezien?

9 reacties
  1. Ik ben er nooit geweest, maar het lijkt me zo gave stad! Hij staat dus nog hoog bovenaan m’n wishlist! Jammer dat ik er straks zo dichtbij ben, maar er toch niet kom… Maar ja, anders hebben we misschien wel te weinig tijd voor Nieuw Zeeland, ook eeuwig zonde natuurlijk!

  2. Sydney, mijn liefde! Ik heb geluk dat ik er familie heb wonen in de hele toffe wijk Surry Hills die waanzinnige lekker konden koken, waardoor mijn verblijf best goedkoop was. The Rocks is geweldig, Darling Harbour simpelweg gezellig en The Opera House is van binnen zo ontzettend lelijk! De ferry naar Manly Beach heeft het mooiste uitzicht. Ik mis Sydney!

  3. Oh sydney! Ik heb er 5 maand gewoond en ik had er nog steeds geen genoeg van. Al moet ik wel bekennen dat het inderdaad geen leuke stad is als het regent :p En een beetje eenzaam soms, mensen zijn er erg op zichzelf en vinden alleen hun vrienden leuk zeg maar.
    Ik zou ook heel graag terug willen!

  4. heeey, waar is je olifant nu gebleven? :0 Maar wat een awesome blogpost trouwens. Mocht ik er ooit heengaan, dan pak ik deze blogpost er weer even bij .

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen