Magnetic Island - Watzijzegt.com

Wat te doen op Magnetic Island in Australië

Magnetic Island, ook wel Maggie, is een paradijselijk eilandje voor de kust van Queensland, Australië. Bergachtig, groen overdekt, talloze baaien en vol met wallabies, vleermuizen, buidelratten, vogels en koala’s. Een terechte travelspot voor liefhebbers van zon, natuur en eco-spots.

Wat te doen op Magnetic Island in Australië

Magnetic Island, ook wel ‘Maggie’, ligt voor de kust van Townsville in Queensland. Een tochtje van zo’n 20 minuten met de ferry brengt je naar het eiland. De helft van het eiland is nationaal park en een paradijs voor wallabies, vleermuizen en brushtail buidelratten.

De naam van het eiland is terug te voeren op het op hol geslagen kompas van Captain Cook toen hij langs het Magnetic Island voer. Ook de hoogste berg op het eiland, Mount Cook (497 m), dankt zijn naam aan de vaarlustige kapitein.

Wat te doen op Magnetic Island

Magnetic Island in Australië

Magnetic Island is de grootste natuurlijke Koala Sanctuary in Queensland, volgens sommigen zelfs van Australië. Dikke kans dus dat je hier een paar wollige grijze slapers kunt spotten in de bomen.

Mocht dat in het wild niet lukken, dan kun je altijd nog naar Bungalow Bay Koala Village. Deze eco-spot heeft naast accommodatie ook een reservaat, waarin je onder meer opgevangen krokodillen, pythons en koala’s treft.

Magnetic Island is een populaire bestemming

De vele baaien, stranden en het gunstige klimaat maken het eiland tot een populaire bestemming in Australië. Wegens een kwallenoverschot konden we niet zwemmen in zee, maar je zult geen hostel of resort vinden dat geen eigen zwembad heeft. Er is een uitgebreid netwerk van wandelpaden, waardoor je het eiland goed kunt verkennen.

Nog leuker dan wandelen is het huren van een Topless of moke car, waarmee je het eiland over kunt crossen. Wij hadden een geweldige middag in onze roze Barbie car! Heerlijke herinneringen aan ook.

Wat te doen op Magnetic Island in Australië
Wat te doen op Magnetic Island in Australië
Wat te doen op Magnetic Island in Australië
Wat te doen op Magnetic Island in Australië
Wat te doen op Magnetic Island in Australië

Meer lezen over mijn avonturen in Australië

Is deze bestemming iets voor jou?

4 reacties

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
Mijn reisgids Australië

Mijn reisgids voor Australië

Australië staat bij veel reizigers hoog aangeschreven. Is het niet omdat men er is geweest, dan wel omdat men er dolgraag naar toe wil. En terecht. Australië is wereldberoemd door…