Doen in New York: Bezoek Hell's Kitchen

Doen in New York: Bezoek Hell’s Kitchen

Dromen van New York City doe ik eigenlijk altijd. Hoewel ik er afgelopen mei alweer voor de derde keer was, zou ik er met alle liefde volgende week weer heen gaan. Er is namelijk nog zoveel te ervaren daar. Zo ontdekte ik de laatste keer Hell’s Kitchen, een vroeger beruchte wijk in Manhattan.

Bezoek Hell’s Kitchen in New York City

Hell’s Kitchen is een van de vele wijken in Manhattan. Het omvat het gebied tussen 34th Street en 57th Street, vanaf Eight Avenue tot aan de Hudson. Recht achter het hotel waar wij verbleven dus maar tijdens onze eerdere bezoeken blijkbaar geen reden om eens te verkennen. Dit keer wel!

Ontdek Hell’s Kitchen

Het is namelijk een prima startpunt voor een verkenningstocht door deze eens ongure wijk van New York, die inmiddels bekend staat als hot gayborhood en dé plek voor betaalbare eettentjes.

Dreaming of NYC: Hell's Kitchen - Watzijzegt.com

Foto: Roger Rowlett (CC BY-SA 2.5)

Sporen van de Ierse maffia achtergronden zijn nog terug te vinden in de wijk. Zo vind je richting Ninth Avenue en 34th Street de katholieke kerk St. Michael’s (424 W 34th St between Dyer and Ninth Aves) die in 1906 werd gebouwd. Het beeld van St. Michael werd in 2008 gestolen en een paar uur later terug gevonden op een nabijgelegen parkeerplaats.

Winkels en restaurants in Hell’s Kitchen

Kringloopzaak liefhebber? Ga dan naar de Thrift and New Shop (602 Ninth Ave at 43rd St) waar je een uitgebreide collectie aan tweedehands boeken, antieke sieraden en prullen vindt. Of bezoek de Hell’s Kitchen Flea Market (39th St. between Ninth & Tenth Aves) waar je tussen de spullen van maar liefst honderd verkopers misschien wel de vondst van je leven doet.

Hell’s Kitchen zit dus vol hippe spots voor hipsters, galleries om arty farty te doen en bakkerijtjes waar je je vol kunt eten. Tip: wij aten bij West Side Steakhouse (597 10th Ave, 43rd – 44th) waar je klassieke steakhouse dishes kunt eten. Een niet te missen wijk wanneer je een bezoek aan New York City brengt dus.

Wat zijn jouw hotspots in Hell’s Kitchen?

18 reacties
 1. Toffe post.Ik heb er al heel veel over gehoord, maar niet gelezen. Ik ga in januari en ik ga dan zeker een bezoekje brengen aan Hells Kitchen! En i dig your NY posts! More pls:)

 2. Ik heb niets met NY, maar mijn zoon van twaalf wil er heel erg graag heen. Al jaren (‘Ja, mam, dan gaan we dit jaar niet met vakantie, dan kunnen we volgend jaar naar New York’) Geen idee of dat wat is. Kwam zelf net (vanmorgen) terug uit Porto. Was fantastisch!
  Met mijn oudste (inmiddels 20+) maakte ik ook een grote reis toen hij twaalf was. Het leek me leuk er een traditie van te maken. twaalf = verre reis :-) Argentinie. was lekker warm toen in december. Weet iemand ook of NYvoor een twaalfjarig basketbalfanaat iets is? Is het daar in de winter niet retekoud?

  1. Het voor- en najaar zijn wel fijnere jaargetijden om New York te bezoeken. Je kunt opzoeken wanneer de New York Knicks hun wedstrijden thuis spelen, genoeg sensatie rondom zo’n wedstrijd.

 3. Jaaaa! Onze taxichauffeur toen in New York vertelde ons er van alles over. Bizarre geschiedenis, maar nu inderdaad een hippe wijk! Ik wil weer terugggggg naar NY. Ik zag een aanbieding van €444. Mehhh.

 4. Hihi, ik zag meteen Gordon Ramsay voor me bij deze titel ;) Ik wist niet dat het een wijk was. Het lijkt me serieus wel een hele leuke, en echt, hot gayborhood.. Dat is me op het lijf geschreven ;) Hihi!

 5. Die betaalbare eettentjes maken Hell’s Kitchen een goede plek om te gaan eten voor je naar een Broadway show gaat. Voor vintage zijn Williamsburg in Brooklyn en de East Village goede plekken, en hou je van street art, ga dan eens kijken in Bushwick, Brooklyn.

 6. HAHA ‘gayborhood’ love it, dat moet ik onthouden. Volgens mij is dit de perfecte plek voor mij en mijn vriend en wat vrienden! Voor iedereen wat wils. Voor mij het kringlopen uiteraard en mijn vriend vindt maffia-gedoe leuk (geen idee waarom). Dat ik snel heimwee heb is dan weer even een minpunt, nouja, je kan niet alles hebben ;)

  1. Haha you would love it! Ik ben sowieso fan van NYC maar dat was al duidelijk. Tips tegen heimwee heb ik helaas niet, wachten tot de Concorde weer gaat vliegen? ;-)

 7. Kon ik maar hotspots geven, helaas ben ik er nog nooit geweest maar het staat wel héél hoog op mijn to do list! Ik had van deze wijk dan ook nog nooit gehoord, maar als ik ooit in NY ben, ga ik er heen, sowieso.

 8. Dat kende ik helemaal niet. Toen ik de titel van de post zag dacht ik aan dat tv programma… NY staat zo hoog op mijn verlanglijst. Die eerste twee foto’s zijn zo mooi, het trekt me heel erg. Jouw enthousiasme versterkt mijn drang om dat vliegtuig te pakken alleen maar haha!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen