Restaurante-Le-Sol-huevos2

Uit eten en drinken in Benidorm: 10x culinaire hotspots in Benidorm

Hoewel je deze stad waarschijnlijk niet zo snel associeert met hoogstaande cuisine, spotte ik 10 culinaire én betaalbare hotspots in Benidorm voor je. Goede restaurants in Benidorm, hier moet je zeker gaan eten.

10x culinaire hotspots en restaurants in Benidorm

Geuren dringen diep mijn neus in en mijn maag begint spontaan te knorren. Eten & drinken in Spanje is leven. Tijdens mijn laatste bezoek aan dit heerlijke land, mocht ik eindelijk weer genieten van de Spaanse cuisine.

Uit eten en drinken in Benidorm

Tapas, vers brood & olijfolie, dagverse vis… alles ruikt even lekker en mijn smaakpapillen raken bijna overspannen van zoveel heerlijkheden. Er zijn echt meer dan genoeg goede restaurants in Benidorm!

Voor tapas en meer

1. Restaurante Le Sol

Voor authentiek Spaans eten in een modern jasje kan ik je Restaurante Le Sol van harte aanbevelen. Na onze late aankomst in Benidorm werd ons hier een special gourmet experience voorgeschoteld. Vers brood en olijfolie, aubergine ‘bonita’ met teriyaki en tonijn, huevos rotos met ham en aan tafel gerookte rozemarijn, gevulde vis en een toetje bestaande uit kleine zoete gerechtjes.

Le Sol, Av de Ametllà de Mar, 30
Tel +34 966 80 85 75

Restaurante Le Sol Benidorm, Restaurants in Benidorm
Restaurante-Le-Sol-huevos2Restaurante-Le-Sol-huevos2Hotspots in Benidorm, Restaurants in Benidorm, Le Sol

2. La Tapería de Aurrera

Bij tapasbar La Tapería de Aurrera kies je je eigen tapas aan de bar of van de kaart. Overheerlijke croquetas de jamón ibérico, gamba’s, salades, zelfs de inktvis vond ik lekker. Hippe spot voor betaalbare tapas.

La Tapería, Calle Santo Domingo, 6
Tel +34 618 131 873 of reservas@grupoaurrera.com

Hotspots in Benidorm - La Tapería de Aurrera

3. Tasca y Basta

Bij deze kleine gezellige tapasbar smul je van heerlijke kleine gerechtjes en goede, betaalbare wijn. Aanrader voor lunch, diner, tapas en hun huisgemaakte sangria!

Calle de Martinez Oriola 25 Bajo 25, 03501 Benidorm

Paella eten in Benidorm

Je kunt Spanje niet bezoeken zonder paella te eten. Sinds ik ooit eens goed ziek werd van mosselen en alleen maar taaie inktvis ken, ben ik een beetje huiverig voor paella (die je overigens ook met kip kunt koken). Maar nu ben ik om, wat een heerlijk gerecht!

4. Ulia Restaurant

Paella wordt traditiegetrouw in speciale (en enorme!) pannen bereidt. Bij Ulia Restaurant kregen wij de kans deze dagvers voorgeschoteld te krijgen. Een echte, traditionele paella, bereid volgens een recept dat al generaties lang gebruikt wordt.

Avenida Vicente Llorca Alos, 15
Tel 965 856 828 of info@restauranteulia.es

5. Barranco Playa

Barranco Playa is gevestigd aan het strand met zowel traditionele als lokale gerechten op de kaart.

Av. Vicente Llorca Alos, 14

Barranco Playa Benidorm, paella restaurant, goede restaurants in Benidorm

Gastrobars & roof top restaurants in Benidorm

6. Belvedere Restaurante

Belvedere Restaurante bevindt zich bovenin Hotel Madeira Centro en is pas weer geopend na een renovatie. Het restaurant bevindt zich bovenin het hotel en heeft daardoor een prachtig uitzicht over de stad. Voor een tasting menu met 4-5 gangen ben je ongeveer €25 kwijt. Tel daar nog wat wijnen bij op en je hebt een heerlijke avond voor relatief weinig geld.

Restaurante Belvedere, Calle del Esperanto
Tel +34 966 83 04 18

Belvedere restaurante BenidormBelvedere restaurante Benidorm, Restaurants in BenidormBelvedere restaurante Benidorm, Restaurants in Benidorm

7. Planta20

Nieuwe lounge bar Planta20 is net als Belvedere gevestigd in het Madeira Centro Hotel, op de twintigste verdieping dus alleen al voor het uitzicht een bezoekje waard.

8. Gastrobar Come Y Calla

Gastrobar Come Y Calla ligt een tikje verscholen in een zijstraatje aan de boulevard. De Franse chef heeft een uitgebreide kaart opgesteld met diverse salades, verse vis en hamburgers die inmiddels naam beginnen te maken in Benidorm.

Avenida Mediterráneo, 64

Wijnbars & bodega’s in Benidorm

9. La Despensa

La Despensa is een wijnbar en -shop waar je van maandag t/m zaterdag terecht kunt voor heerlijke wijnen, proeverijen en zelfs cursussen.

Tel +34 966 80 30 00 of ladespensa@lupulosytaninos.com

10. Wijn proeven bij Bodegas Enrique Mendoza

Familiebedrijf Bodegas Enrique Mendoza produceert al sinds 1989 wijn in de omgeving van Benidorm. De wijngaarden zijn op afspraak te bezoeken en en voor slechts €20 kun je een anderhalf tot twee uur durende rondleiding inclusief wijnproeverij boeken. Aanrader!

Bodegas Enrique Mendoza, goede restaurants in Benidorm

Meer lezen over Benidorm

Heb jij al ervaring met goede restaurants in Benidorm?

4 reacties

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen