Bruisend Benidorm is hot - doen in Benidorm

5 redenen waarom Benidorm bezoeken een goed idee is

Het Spaanse Benidorm is al jarenlang een bekende vakantiebestemming maar gaat gebukt onder een grijs imago. Daarom werd de afgelopen jaren een charmeoffensief ingezet. 5 redenen om Benidorm te bezoeken.

5 redenen waarom Benidorm bezoeken een goed idee is

De badplaats is niet slechts een overwinteringsoord voor senioren maar ook een ideale bestemming voor jongeren en iedereen die op zoek is naar een betaalbare Spaanse bestemming die voor elk wat wils biedt. Ik zette 5 redenen om Benidorm te bezoeken voor je op een rij.

Hierom wil je Benidorm bezoeken

1. De stranden van Benidorm bezoeken

Badplaats Benidorm telt vijf stranden met fijn, lichtgekleurd zand, uitkijkend over een diepblauwe zee en omringd door palmbomen en rotsen. Net een postkaart, zo mooi soms. De stranden variëren van drukbezocht en uitgestrekt tot klein en rustig. Voor elk wat wils dus.

Meer over de stranden van Benidorm vind je hier.

Benidorm Levante strand Faves: Poniente strand in Benidorm Baai van Mal Pas, Benidorm

Benidorm has five beaches with fine, light-colored sand, surrounded by palm trees and rocks, overlooking a deep blue sea. Some beaches are like picture postcards, so stunning. The beaches vary from very popular and well-attended to small and quiet. Whatever your preference is, there will be a beach of your liking.

Want to know more on the beaches of Benidorm?

2. Watersporten in en rond Benidorm

Voor watersportliefhebbers is Benidorm een absoluut walhalla. Naast zwemmen in zee kun je het zo gek niet bedenken of je vindt het op het water: diepzeeduiken, jetskiën, kajakken, kitesurfen, parapenten, water- en kabelskiën, wake boarden, zeilen, noem maar op.

Watersporten ten top, het kan allemaal op Levante strand van april t/m oktober.

Bruisend Benidorm - Op de jetski

For water sports enthusiasts, Benidorm is an absolute mecca. Besides a cooling swim in the sea you can do pretty much anything on the water: scuba diving, jet skiing, kayaking, kite surfing, paragliding, water and cable skiing, wakeboarding, sailing, you name it. Main beach Levante offers most of these nautical activities between April and October.

3. De natuur rond Benidorm

Bij Benidorm denk je ongetwijfeld eerst aan zon en strand. Maar wist je dat je net buiten het centrum al prachtig natuurgebieden kunt vinden?

Berggebieden Sierra de Aitana en Puig Campana, natuurpark Serra Helada, het Mascarat ravijn, de Rots van Ifach of de watervallen van Algar zijn slechts een paar van de bijzondere natuur sights die je rondom Benidorm kunt bezoeken.

Benidorm kustlijn

Think of Benidorm and you think of sun and sea. But did you know that just a short distance from the beaches and city centre, you’ll find yourself in the  middle of some beautiful nature and various differing landscapes?

Go explore the medieval Castell of Guadalest, the waterfalls of Algar, Sierra de Aitana, Puig Campana, Serra Helada, the Mascarat ravine or the Rock of Ifach. Just a few of the amazing natural beauties that you can find in and around Benidorm.

4. De Spaanse keuken in Benidorm

Bij cuisine denk je waarschijnlijk ook niet direct aan Benidorm. Maar als je de boulevard links laat liggen, kom je al snel geweldige restaurants tegen waar je tegen betaalbare prijzen heerlijk kunt eten!

Visrestaurants waar de vangst van de dag op het menu staat, gastrobars waar je tussen de locals kunt genietenvan de moderne Spaanse keuken en traditionele recepten uit de keuken van Benidorm.

Deze 10 culinaire hotspots in Benidorm laten je gegarandeerd genieten van de Spaanse cuisine, van moderne twist aan Spaanse klassiekers tot overheerlijke tapas waar je niet genoeg van krijgt.

La Tapería de Aurrera - Le Sol

This city has a lot more to offer than the fish and chips some tourists might prefer. But ignore those tourist restaurants and discover some hidden gems that will leave your taste buds tingling.

You can find plenty of fish restaurants where you can order the catch of the day. Gastrobars where you can indulge in tapas & pinchos, or classics with a modern twist, side by side with locals. Or prefer a top notch restaurant with roof terrace at the upper floor of a four star hotel? Benidorm’s cuisine will impress you, all at very affordable prices!

5. Het nachtleven

Het uitgaansleven is niet in de laatste plaats een goede reden om naar Benidorm te gaan. Van spectaculaire dinner shows tot cocktail lounges, rooftop bars en enorme discotheken, het bruisende nachtleven van Benidorm weet je ongetwijfeld te bekoren.

Benidorm nightlife

Last but definitely not the least reason to visit Benidorm must be its nightlife. The city has 160 disco-pubs and nightclubs that are a reflection of the vibrant nightlife you can enjoy, with venues to suit all tastes. From spectacular dinner shows to cocktail lounges, rooftop bars and main disco’s… Benidorm by night is pretty sure to leave an impression.

Ik zeg het je: Benidorm is hot!

En, ben je al overtuigd om Benidorm te bezoeken?

10 reacties
  1. En toch overtuig je ons om naar Benidorm te gaan, ondanks wat Dimitri hierboven zegt ;) Het hangt er ook vanaf wat je verwacht van je vakantie. Voor cultuur en geschiedenis ga je inderdaad best elders in Spanje!
    Groetjes,

    1. Dat begrijp ik uit je eigen blog post die je meteen maar promoot ;-) Maar dat kan natuurlijk, iedereen zijn eigen mening en ervaring!

  2. Ik ben er een paar jaar geleden geweest, gewoon om een weekje bij te komen. Het was heerlijk!

  3. Wat een leuk artikel en ook zoveel informatie om er een keer op vakantie te gaan!
    Ben er nooit geweest. Ik zou best een keer in een warm land willen overwinteren ;-)

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen