Restaurant Witloof Maastricht: hier wil je dineren

Restaurant Witloof Maastricht: hier wil je dineren

Wie Maastricht zegt, zegt culinair genieten. Witloof Maastricht, of Witloof from Belgium zoals het restaurant ook wel wordt genoemd, is een bekende spot in Maastricht. Het restaurant serveert typische Belgische kost. Ik at onlangs voor het eerst bij deze hotspot, een aanrader wanneer je in de buurt bent!

Hotspot: Witloof Maastricht

Witloof from Belgium is een bekend restaurant in Maastricht en mag je eigenlijk niet missen tijdens je bezoek aan deze heerlijke stad. Het restaurant serveert typische Belgische kost. Zoals ze zelf omschrijven op hun website:

quoteHun toppers ‘en cuisine’ bereiden met de beste producten van de tofste ambachtslui, typische gerechten als waterzooi, stoverij, mossels, hutsepotten, kroketten (enkel en alleen als mamma vrij is van haar werk en Tant Mara vrij is van de bridge) en evident échte handversneden fritten. Zeker en vast maakt ook de rijke Belgische chocoladecultuur deel uit van de desserten. Elke week een nieuw keuzemaal met als sleutelwoorden: kwaliteit, ambachtelijkheid en daarmee versheid, alles aanleunend bij het gedachtegoed dat verkondigd wordt door het studiegenootschap ‘Academie voor de Streekgebonden Gastronomie’.

Bij deze ambachtelijke stoverij en fritten serveert Witloof enkel Belgische pinten en wijnen. Een prima vooruitzicht voor een avondje smakelijk dineren in Maastricht als je het mij vraagt.

Heerlijk dineren bij Witloof Maastricht

Interieurliefhebbers zijn bij Witloof ook prima uit. Het “Keineig” interieurontwerp komt uit de koker van de meermaals bekroonde ontwerper Maurice Mentjens. Het restaurant zit vol leuke details: het beeldje van Manneke Pis dat naast ons aan de muur hing en het ratjetoe servies.

Restaurant Witloof Maastricht: hier wil je dineren

Het interieur van Witloof werd in 2006 bekroond met de Dutch Design Award – categorie interieurontwerp, ontving een nominatie voor de Deutsche Bundespreis (’07), verdiende een tweede prijs bij de Dutch Hospitality & Style Awards & kreeg de 13e prijs van de New York Times in een lijst “100 most trendy restaurant concepts in the world” (2008).

Dineren bij Witloof from Belgium (in Maastricht)

Wij genoten van een driegangenmenu. Ik koos als vooraf de ‘Plakskes rosé gebraden kalfsvlees mè tonijnmayonaise, kappers & Brusselse kaas’, als hoofdgerecht de ‘Voerense forel op wijze van ons bompa’ en de old time classic ‘Pêche Melba’ als afsluiter. Vriendin M. koos ‘In vlierbessensap gemarineerde meloen mè Ardeense ham’ vooraf, Voerense forel en ‘Tarte Tatin van pruimen’ als dessert.

Restaurant Witloof Maastricht: hier wil je dinerenRestaurant Witloof Maastricht: hier wil je dinerenRestaurant Witloof Maastricht: hier wil je dineren

Ondanks de enorme hitte (het was buiten ruim boven de dertig graden en Witloof heeft helaas geen terras) hebben we heerlijk gegeten en gedronken. Zo vond ik het voorgerecht van gebraden kalfsvlees met tonijnmayonaise een aanrader. En zou ik het toffe apéritiefke van huisgemaakte citroenwijn best vaker op een menukaart willen zien.

Meer (w)eten over Witloof?

Restaurant Witloof is te vinden op Sint Bernardusstraat/Helstraat 12, 6211 HL Maastricht (+31(0)43 3233538), (www.witloof.nl).

Woensdag & donderdag geopend van 17.30 tot 21.30 uur, vrijdag & zaterdag geopend van 17.00 tot 22.00 uur, zondag geopend van 17.00 tot 21.30 uur.

Dineren bij Restaurant Witloof Maastricht: absolute aanrader

Meer eetcafés en restaurants in Maastricht ontdekken? Bekijk mijn restaurant guide voor Maastricht >>

Wat is jouw favoriete hotspot in Maastricht?

7 reacties

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen