Proef Maastricht: Bij Witloof Maastricht

Proef Maastricht: 8x Foodie hotspots in Maastricht

Maastricht is een culinaire stad bij uitstek en ik wil een paar ontdekkingen graag met jullie delen. Bourgondisch Maastricht heeft er namelijk meer dan genoeg. Proef Maastricht zelf: dit zijn de leukste foodie hotspots in Maastricht!

Proef Maastricht: 8x Hotspots + restaurants in Maastricht

Tijdens mijn laatste stedentrip Maastricht werd ik getrakteerd op een Proef Maastricht tour. Met deze door de VVV georganiseerde tours door de stad, ontdek je allerlei smakelijke delicatessenwinkels en foodie hotspots in Maastricht.

Foodie hotspots in Maastricht

Op zoek naar de beste winkels voor heerlijke koffie en thee, lokale specialiteiten, eetcafés en restaurants? Dit zijn de lekkerste hotspots van Maastricht: Maastricht voor foodies!

1. Adriaan de Smaakmaker

Adriaan de Smaakmaker maakt en verkoopt al drie generaties lang de lekkerste delicatessen in Maastricht. Denk bijvoorbeeld aan bijzondere kruiden-mosterd, verse fruit-jams en huisgemaakte chutneys. Achterin de delicatessenwinkel worden alle producten vers bereid. Een must voor alle foodies en liefhebbers van ambachtelijke en lokale producten.

Sint Pieterstraat 36, www.adriaandesmaakmaker.nl

2. Benoît Nihant Chocolatier

Chocolade lovers, zoek niet verder! Benoît Nihant Chocolatier is een walhalla op gebied van chocolade! Alle chocolade wordt hier van boon tot reep gevolgd. Daarnaast vind je hier unieke smaakcombinaties in heerlijke bonbons en repen met cacaopercentages tot maar liefst 100% (!). Voorlopig niet in Maastricht? Geen probleem, ze hebben ook een webshop.

Havenstraat 8, www.benoitnihant.be

3. Maison Blanche Dael

Koffiebranderij en theepakkerij Blanche Dael in Maastricht verzorgt al sinds 1878 koffie en thee. Het bedrijf kent een lange geschiedenis. Tegenwoordig concentreert het assortiment zich steeds meer op koffie, thee en bijbehorende accessoires. Oh, en pinda’s.

Wolfstraat 28, www.blanchedael.nl

Proef Maastricht - Blanche Dael - Watzijzegt.com

4. Coffeelovers

Koffieliefhebbers gaan voor hun koffie natuurlijk naar Coffeelovers! Binnen Maastricht zijn inmiddels zoveel vestigingen van Coffeelovers te vinden dat je vanuit het stad er binnen 5 minuten een kunt vinden. De mooiste vestiging is te vinden achterin Boekhandel Dominicanen. Hier kun je terecht voor koffie, thee en verfrissende fruitshakes.

Dominikanerkerkstraat 1, www.coffeelovers.nl

Coffeelovers Dominicanen in Maastricht

5. Le Salonard

Le Salonard is een heerlijke kaas- en broodwinkel die je op twee plekken in Maastricht kunt vinden. Je vindt er van alles, van ambachtelijke broden en kaasjes, tot lemon curd en wijnen. Leuk (en lekker detail): alle broden worden in hun eigen bakkerij bereid, mét biologisch meel.

Hoogbrugstraat 76 / Heidenstraat 2a, www.lesalonard.nl

Brood en kaas bij Le Salonard

Lees ook: Restaurants in Venlo: 28x hier wil je eten en drinken

6. Teazone

Teazone is een heuse shop-in-shop. Niet alleen kun je hier meer dan 140 soorten thee kopen, je vindt er ook talloze serviezen, theepotten en kunstzinnige voorwerpen uit alle windstreken. De meeste van deze kunstvoorwerpen kun je nog kopen ook. Daarnaast kun je er terecht kunt voor heerlijke high teas. Theeliefhebbers komen hier dan ook zeker aan hun trekken!

Koestraat 9, www.teazone.nl

Proef Maastricht - Teazone - Watzijzegt.com

Restaurants in Maastricht

7. Witloof

Restaurant Witloof is een bekend restaurant in Maastricht. Hier wordt typische Belgische kost geserveerd, met daarbij natuurlijk Belgische pintjes en wijnen. Het ‘Belgische eetkaffeetje’ heeft een prachtig interieur dus je dineert in een sfeervolle setting. Het menu wisselt regelmatig en biedt voor elk wat wils.

Bij Witloof draait ‘t niet om culinaire hoogstandjes, maar om écht & puur eten: handgemaakt, natuurlijk, biologisch, duurzaam, eerlijk, artisanaal en smaakvol bereid volgens eigen familierecepturen.

Sint Bernardusstraat 12, www.witloof.nl

Restaurant Witloof Maastricht: hier wil je dineren

Restaurant Witloof Maastricht: hier wil je dineren

8. Café Zondag

Café Zondag staat bekend als een café met eigen karakter. Overdag lunch je hier met vers belegde bagels, broodjes en panini en ‘s avonds staan er onder meer smakelijke tapas op het menu. Op vrijdag- en zaterdagavond treden regelmatig live bands en dj’s op, leuk voor een avondje uit!

Wycker Brugstraat 42, www.cafezondag.nl

Cafe Zondag Maastricht ©watzijzegt.com

Meer eetcafés en restaurants in Maastricht ontdekken? Lees mijn restaurant guide voor Maastricht!

Zelf hotspots Maastricht ontdekken?

Boek dan een culinaire tour bij VVV Maastricht of ga zelf op pad en proef Maastricht! 

5 reacties

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen