Uit eten in Maastricht: lekker eten en drinken bij deze restaurants in Maastricht

Uit eten in Maastricht: de beste restaurants in Maastricht (2024)

Maastricht is een bourgondische stad die zich uitstekend laat proeven. Heb jij zin in een heerlijk culinair avontuur en wil je lekker uit eten en drinken in Maastricht? Dit zijn de beste en leukste restaurants!


Lekker uit eten in Maastricht: hier wil je eten en drinken in Maastricht

Maastricht is een favoriete bestemming voor een weekendje weg in eigen land. Het is vanuit midden-Nederland zo’n 2 tot 3 uur rijden en je waant je vervolgens bijna in het buitenland.

Er is meer dan genoeg te doen in Maastricht tijdens een dagje uit of weekendje weg. Naast prachtige bezienswaardigheden en activiteiten kun je hier ook heerlijk uit eten. Er zijn eindeloos veel leuke plekjes om te eten en drinken te vinden in de stad en voor elke smaak vind je wel een restaurant.

De beste restaurants in Maastricht

Zoek jij nog een goed restaurant om lekker te eten in Maastricht? Ik tip de leukste en beste restaurants in Maastricht voor elk moment van de dag en voor elke smaak!

Restaurants in Maastricht (a t/m f)

Au Mouton Blanc

Dit historische pand was ooit de eerste raadskamer van Maastricht. Nu is Au Mouton Blanc (Kersenmarkt 10) een restaurant waar je geniet van lunch en diner. In het weekend verandert de ‘Mouton’ in een gezellig stapcafé.

Basilica aan het Vrijthof

Aan het Vrijthof, tegenover de Servaasbasiliek en Sint Janstoren, ligt ’t markante pand van café-restaurant Basilica (Vrijthof 15a). Deze hotspot in Maastricht is de plek voor bierliefhebbers: met meer dan 10 bieren en ruim 50 bieren uit fles heb je genoeg keuze. Ook voor lunch en diner. Zeven dagen per week open.

Bistro Croquant

Bij de eigentijdse Franse Bistro Croquant (Achter de Molens 15) trakteert je op klassieke smaken met een bijzonder tintje. Sla vooral de ambachtelijk gemaakte croquettes niet over! Woensdag t/m zondag geopend van 17.00 tot 00.00 uur (keuken tot 22.00 uur).


Maastricht eten en drinken

Brandsøn drinking bar & dining room

Brandsøn (Het Bat 2) is een exclusieve drinking bar & dining room gelegen aan de Maas in hartje Maastricht. Omschreven als brutaal, eigenwijs en gastvrij. Hier ga je heen voor een fancy lunch, fantastisch diner of een cocktail aan de bar.

Brandweerkantine

B*kantine – ofwel de Brandweerkantine – is gevestigd in een voormalige brandweerkazerne (Capucijnenstraat 21). Door de grote ruimte is vrijwel altijd wel een tafeltje beschikbaar. Onverhoopt toch even? Dat kan in een van de knusse zithoekjes.

Fitz Roy

Dit urban Hotel, Bar en Garden’ ligt precies in het midden van de oude, gezellige binnenstad van Maastricht en het hippe, up-coming Sphinxkwartier. Fitz Roy (Boschstraat 70) serveert gerechten uit de Franse keuken en is een aanrader voor een bijzondere avond uit.

Restaurants in Maastricht (g t/m p)

Harry’s

Harry’s is te vinden aan de Wycker Brugstraat in het bruisend stadsdeel Wyck, ook wel het ‘Petit Paris’ van Maastricht genoemd. Deze internationale brasserie is zeven dagen per week geopend is voor lunch en diner. Op zondag is Harry’s ook open voor brunch.

Il Fiore

Bij Il Fiore (Kesselskade 59) in het centrum van Maastricht gaat de liefde voor de pure Italiaanse keuken boven alles. Il Fiore volgt geen hippe trends, maar gaat juist voor die authentieke gerechten uit Italie. Burrata, zee-egel en kaviaar staan hier dan ook steevast op het menu. Maar chef-kok Dino Bagnato stemt de gerechten graag af op jouw persoonlijke voorkeur!

JEF gastrobar

Zoek je een leuk restaurant in Maastricht voor een romantische date? JEF Gastrobar (Rechtstraat 42) staat voor shared dine & wine en is te vinden in het steeds hippere Wijck. Hier kun je genieten van een avondje lekker eten en drinken, ook zonder date trouwens.  Donderdag t/m maandag geopend, in het weekend ook voor lunch.

Kruisherenrestaurant Spencer’s

Wie echt luxueus wil eten in Maastricht, wil een avond dineren in Spencer’s, het voormalige Kruisherenrestaurant (Kruisherengang 19-23). Dit met een Michelinster bekroonde restaurant is gevestigd in de kerk van het Kruisherenhotel Maastricht. Een bijzondere setting voor een bijzonder smakelijke avondje uit.

Le Bon Vivant

Op steenworp afstand van het Vrijthof vind je in een sfeervolle gewelvenkelder restaurant Le Bon Vivant. Bij Restaurant Le Bon Vivant (Capucijnenstraat 91) staat alles in het teken van genieten!

Het seizoensmenu is er in twee variaties – met vlees/vis en vegetarisch – en wordt elke drie maanden gewijzigd. Voor gezelschappen tot zes personen is er ook een a-la-carte kaart beschikbaar.

Lumière Restaurant Café

In het hippe Sphinxkwartier vind je Lumière (Bassin 88), een filmhuis met een lange geschiedenis. In de oude energiecentrale huist nu een restaurant-café, te midden van de oude industriële fabriek.

Luster

Restaurant Luster (Vrijthof 10) is een trendy restaurant in het centrum van de stad. De menukaart bevat vooral mediterraanse gerechten met invloeden vanuit de wereldkeuken. Je kunt er terecht voor ontbijt, lunch, diner en borrel.

Restaurants in Maastricht (o t/m z)

Restaurant “O”

Visliefhebbers gaan naar Restaurant “O” (Rechtstraat 76) waar de keuze bestaat uit een uitgebreide menukaart met onder meer fruits de mer, oesters en heel veel verse vis. De wijnkaart bestaat uit meer dan 100 mooie wijnen! Open voor lunch en diner.

Onglet

Restaurant Onglet (Wycker Brugstraat 27) heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Het restaurant is gevestigd in een oude slagerij in Wyck-Maastricht. Op het menuvormt vlees de rode draad en de enorme grill in de keuken draait overuren.

Ben je geen vleeseter? Geen probleem: 30% van de kaart bestaat uit vegetarische gerechten!

Café Sjiek

Café Sjiek is inmiddels niet meer weg te denken uit Maastricht. Dit eetcafé omschrijft zichzelf nadrukkelijk niet als restaurant, maar eerder als huiskamer. Ook fijn: in de zomer kun je heerlijk zitten op het grote buitenterras in het historische stadspark. Maandag t/m zondag open van 12.00 tot 17.00 uur.

Adres: Sint Pieterstraat 13, Maastricht

Stadsbrouwerij Maastricht

Deze stadsbrouwerij (Oeverwal 12) ligt aan de voet van de Sint Servaasbrug en geeft een uniek inkijkje in de bierhistorie van Maastricht. Proef lokale biertjes in het Proeflokaal of op terras aan het water en geniet van bijpassende gerechten.

Restaurant in Maastricht: Witloof Maastricht ©watzijzegt.com

Maastricht restaurants: Traditionele gerechten bij Witloof (from Belgium) ©watzijzegt.com

Tramhalte, Kitchen and Bar

Een vriendelijk geprijsde menu-, wijn- en bierkaart en enthousiaste bediening, maakt De Tramhalte (Cannerplein 1) een ideale Bourgondische stop in Maastricht. Woensdag t/m zondag geopend voor lunch, diner en borrel.

Witloof (from Belgium)

(Sint Bernardusstraat/Helstraat 12)

Bij Witloof & Friterie-Renée.be draait om écht & puur eten: handgemaakt, natuurlijk, biologisch, duurzaam, eerlijk, artisanaal en smaakvol bereid volgens eigen familierecepturen. Persoonlijke aanrader!

Restaurant Witloof Maastricht: hier wil je dineren

Wycker Cabinet

‘t Wycker Cabinet (Wycker Brugstraat 29 b) brengt een gouden combinatie; de authentieke bourgondische sfeer van Maastricht en de huiselijke sfeer van deze klassiek maar simpele Franse bistro met een knipoog naar het Mediterraanse.

Cafe Zondag Maastricht ©watzijzegt.com

Uit eten in Maastricht: lunchen, dineren en dansen bij Café Zondag ©watzijzegt.com

Café Zondag

Café Zondag (Wijckerbrugstraat 42) staat bekend als een café met eigen karakter. Overdag kun je er terecht voor vers belegde broodjes, bagels en panini, ‘s avonds staan er onder meer tapas op het menu. In het weekend zijn er regelmatig live optredens en is Café Zondag een leuke hotspot voor gezellige avonden.

BBQ en burgers eten in Maastricht

Tegenwoordig is een hamburger allang geen fast food meer. Steeds meer Maastricht restaurants zetten burgers op de kaart of maken er zelfs hun hoofdgerecht van.

FAB (Markt 6) – Bij Bistro FAB staan Amerikaanse klassiekers en smaken uit Californië op het menu. Van burgers en wings tot nacho’s en heerlijke fries.

Harvey Kitchen & Bar (Hertogsingel 58 C) – Voor een lekker broodje tijdens de lunch, een burger met speciaal biertje tijdens het diner of tapas en een gin & tonic. Harvey kitchen & bar is een gezellig eetcafé, geïnspireerd door de serie Suits.

Oak 34 (Markt 34) – OAK34 is een barbecue restaurant in hartje Maastricht, waar ‘eigenwijsheid wordt gecombineerd met productkennis en voorliefde voor gastronomie’.

Patty ‘N Bun (Sint Pieterstraat 50) – Voor ‘real burgers’ met goed vlees, verse ingrediënten en broodjes van lokale bakkers. Kies uit diverse frites met toppings en neem een van de milkshakes erbij. Ook voor vegetariërs. Woensdag t/m zondag geopend voor diner.

Café van Bommel (Platielstraat 13) – Al twintig jaar een begrip in uitgaand Maastricht. Café van Bommel staat bekend als een uitgaanscafé maar je kunt er ook al bijna twintig jaar lunchen. De lunchkaart heeft een Amerikaanse thema van burgers en hot-dogs tot bagels en pancakes.

Burgers bij Union Kitchen & Tap San Diego

Ontbijt, lunch en koffie in Maastricht

Wil je ontbijten in Maastricht, of zoek je een leuke plek voor brunch of lunch? Of ben je gewoon op zoek naar een lekkere bak koffie (om mee te nemen)? Er zijn steeds meer mogelijkheden om buiten de deur te ontbijten of brunchen. Een paar van de leukste plekken voor koffie, ontbijt, brunch en lunch in Maastricht.

A la Paco

Volgens locals haal je bij A la Paco de beste Spaanse sandwich (met manchego, ham en aioli) in Maastricht! Ook de tonijnsandwich en het broodje met iberico ham zijn aanraders voor de liefhebbers.

Adres: Bredestraat 28, 6211 HC Maastricht

Alley Cat Bikes & Coffee

Fietsliefhebbers en koffieleuten kunnen hier hun hart ophalen: bij Alley Cat Bikes & Coffee (Hoenderstraat 15-17) krijg je ze allebei. Speciale koffies die ter plekke worden geroosterd terwijl je een tussenstop maakt of een nieuwe fiets zoekt.

Bij us

Bij us (Kemenadeplein 25) maakt de lekkerste broodjes in Maastricht, naar eigen zeggen en naar die van locals. Alleen om te bestellen voor thuis of om af te halen.

Clichée

Voor all day brunch en internationale streetfood gerechten ga je naar Clichée (Koestraat 2-6)! De menukaart wisselt dan ook regelmatig en vind je hier. Ook fijn: meer dan 35% van hun gerechten is vegetarisch of vegan.

Coffeelovers

Coffeelovers is het koffiecafé van koffiebranderij Blanche Dael. Door de hele stad zijn vestigingen verspreid: in de stad ben je altijd binnen 5 minuten bij een vestiging van Coffeelovers. Tip: de mooiste locatie is zonder twijfel de vestiging in de Dominicanenkerk.

Coffeelovers Dominicanen in Maastricht

Livin’ Room

Buiten de drukte van de stad kun je in deze leuke zaak een heerlijk ontbijt of lunch halen. Livin’ Room (Heggenstraat 7) doet niet aan reserveringen en heeft een kleine kaart, maar voor ieder (ook vegetarisch/veganistisch) wat wils.

Mickey Brown’s

Voor lekkere koffie, lekkere pannenkoeken en wafels en heerlijk belegde focaccia’s kun je terecht bij Mickey Brown’s. Te vinden in winkelcentrum Mosae Forum (Hoenderstraat 32).

SoDelicious

Voor koffie met gebak, een uitgebreide lunch of een sandwich tussen de bedrijven door ben je bij SoDelicious (Stationsstraat 21-23) aan het juiste adres. Ook voor een gezellige high tea in het bakkerscafé of borrel met hapjes.

Lekker eten en drinken en daarna overnachten? Zoek hier je hotel in Maastricht >>Booking.com

Uit eten in Maastricht: lekker eten en drinken bij deze restaurants in Maastricht

Meer restaurant tips voor Nederlandse steden?

Wat zijn jouw favoriete hotspots en restaurants in Maastricht?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dit wil je wellicht ook lezen
Doen in Valkenburg: beklim de Cauberg

Wat te doen in Valkenburg? 6 tips!

Valkenburg ligt in het zuidelijkste puntje van Limburg en is al jaren een favoriete toeristenbestemming. Wat te doen in Valkenburg? Ontdek wat er allemaal in Valkenburg te doen is met…