Travelspot: Kangaroo Island

Zien en doen op Kangaroo Island in Australië

Het Australische eiland Kangaroo Island mag met recht een travelspot genoemd worden. Dit unieke eiland was een van de allereerste bestemmingen die ik bezocht na aankomst in Adelaide en ik was onder de indruk. Wat een prachtige plek!

Travelspot: Kangaroo Island

Kangaroo Island (KI voor locals) is het op twee-na-grootste eiland van Australië en ligt zo’n 100 kilometer uit de kust voor Adelaide. Het is een van Australië’s meest geliefde reisbestemmingen, naast onder meer de idyllische Whitsunday Islands en inlandse trekpleister Uluru.

Zien op Kangaroo Island

Veel van Australië beroemde diersoorten zijn te spotten op Kangaroo Island. Zo vind je er onder meer koala’s, pinguins, zeeleeuwen, en, hoe kan het anders, kangoeroe’s. Het wordt niet voor niets ook wel een natural zoo genoemd, zo makkelijk is het hier om dieren in hun natuurlijke omgeving te zien.

Er zijn vier stadjes te vinden, waarvan hoofdstad Kingscote het grootst is. Daarnaast heb je nog Penneshaw (waar de ferries aanmeren), American River en Parndana. Het eiland is goed toegankelijk per auto.

Spot wilde dieren in Flinders Chase National Park en Seal Bay

Flinders Chase National Park is niet te missen als je rond tourt op het eiland. Het nationale park huist een bijzondere kolonie New Zealand fur-seals rond Cape du Couedic. Ook kun je hier de spectaculaire rotsformaties van de Remarkable Rocks en de Admirals Arch bewonderen.

Aan het zuidelijke Seal Bay is een kolonie wilde Australian Sea Lions te zien. Je mag uiteraard niet té dichtbij komen maar toch kun je deze dieren van vrij nabij bewonderen. Ik was er enorm van onder de indruk, zeker toen ik bedacht dat zusjelief C. me een paar jaar eerder al was voorgegaan en ik nu op dezelfde plek stond.

Let wel op: je mag alleen het strand op onder begeleiding van een gids.

Travelspot: Kangaroo Island - Watzijzegt.com
Travelspot: Kangaroo Island - Watzijzegt.com
Travelspot: Kangaroo Island - Watzijzegt.com
Travelspot: Kangaroo Island - Watzijzegt.com
Travelspot: Kangaroo Island - Watzijzegt.com

De Remarkable Rocks zijn een unieke rotsformatie op Kangaroo Island

Doen op Kangaroo Island

Do & shop

Er is genoeg te doen op Kangaroo Island. Zwemmen is een groot deel van het jaar waarschijnlijk te koud (ja, ook dat kan Down Under) maar duiken in de helderblauwe wateren is wel een aanrader. De dapperen onder jullie kunnen gaan sand boarden, kajakken en quad rijden bij Kangaroo Island Outdoor Action.

Honing, eucalyptus olie en oesters zijn dé lokale items die je hier wil aanschaffen. Let wel op wat je mag importeren en/of exporteren als je nog andere landen bezoekt tijdens je reis!

Eat

Kangaroo Island is een van de gourmet-bestemmingen in Australië en ware foodies zullen hier hun smaakpapillen kunnen verwennen. Hier kun je jezelf prima trakteren op de verse visvangst van de dag, lokale kaas en wijn. Het eiland ligt relatief geïsoleerd waar een uniek honingbijenvolk voor pure honing zorgt.

Zelf ook deze dingen doen op Kangaroo Island?

Ik vond het achteraf jammer dat ik hier maar een dag ben geweest en er geen overnachting aan heb geplakt. Tja, de beginnende backpacker met een jetlag denkt nog niet zo logisch na. Maar er is genoeg te doen op Kangaroo Island om hier langer dan een dag rond te brengen.

Meer weten over Kangaroo Island? Neem dan eens een kijkje op www.tourkangarooisland.com.au of boek een trip met Bookmundi.

Zien en doen op Kangaroo Island in Australië

Ken jij Kangaroo Island al?

8 reacties
  1. Haha ja ik ken het, je kunt niet alles zien en kiest snel (denkend met een jetlag idd) wat uit! Lovely place btw!

  2. Ik heb 5 maanden in Adelaide stage gelopen en de bedoeling was dat ik alle tours van het bedrijf zou uitproberen. Helaas is KI (ja ik voelde me daar op en top local!) er nooit van gekomen, en daar heb ik eeuwig spijt van! Zeker een must-visit en door iedereen bejubeld!

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen