3x Culinair rond St. Katherines Dock Londen

St. Katherines Dock Londen? Ik zie de verbazing op je gezicht, want waar ligt dat?! Nou, het is bijna niet te missen want dit haventje ligt pal naast de Tower Bridge en heeft meer restaurants en cafés dan je in een weekend kunt bezoeken. Ik geef je drie culinaire tips.

3x Culinair rond St. Katherines Dock Londen

Eerder dit jaar was ik een paar dagen in Londen met mijn vader. Na een lange eerste dag waarin we kilometers langs de Theems wandelden, zochten we ‘s avonds een restaurant in de buurt van ons hotel. Ons hotel lag direct aan St. Katherines Dock, waar je naast kantoorruimtes nog talloze restaurants en cafés kunt vinden.

St. Katherines Dock Londen

En omdat ontspanning tijdens ons verblijf hoog in het vaandel stond, gingen we niet kris kras door heel Londen op zoek naar de laatste hotspots maar verkenden we de restaurants rondom ons hotel.

Deze 3 restaurants kan ik je van harte aanbevelen rondom St Katherine’s Dock Londen.

Cote Restaurant

Voor een uitgebreide lunch of diner ga je naar Franse bistro-keten Côte, waar je doordeweeks voor £9,95 twee gangen en voor £11,90 drie gangen set menu krijgt.

Côte Brasserie, St Katharine Docks (International House, St Katharine Docks, 1 St Katharine’s Way)

Cote Restaurants London

St. Dickens Inn

Taverne, biertuin, grill-restaurant en pizzeria in één, dat is The Dickens Inn. Zeven dagen per week kun je hier terecht voor precies dat waar je zin in hebt.

Op de eerste avond aten we hier een prima maaltijd in het grill restaurant. Broodje en olijven vooraf en gegrilde zalm als hoofdgerecht, daar maak je mij altijd blij mee.

The Dickens Inn (Marble Quay, St. Katharine’s Way, E1)

Ook voor een avondje borrelen kun je hier prima terecht. Zo sprak ik hier op zaterdagavond af met Christine, om onder genot van pizza’s en wijn eindelijk weer eens bij te praten.

The Brasserie, Tower Hotel

Ook als niet-hotelgast kun je terecht in The Brasserie Restaurant in The Tower Hotel.

Wij aten hier een driegangenmenu maar je kunt hier ook terecht voor een zomerse barbecue op het terras of een overheerlijke Afternoon Tea.

The Brasserie Restaurant, The Tower (St Katharine’s Way, London E1W 1LD)

Meer restaurants St. Katherines Dock Londen

Er zijn nog veel meer restaurants te vinden maar wegens private parties en te weinig tijd konden we daar helaas niet zelf terecht. Toch ga ik graag eens langs bij onderstaande restaurants:

  • The Slug and Lettuce – met zo’n naam wil je er sowieso eten
  • Tom’s Kitchen – moderne Britse brasserie met typische Britse favorieten en comfort food
  • Medieval Banquet – Eat, drink & be merry!

Wat is jouw favoriete hotspot in Londen?

4 reacties
  1. Mmm heerlijk! En fijn prijsje voor een menu bij dat eerste. Londen is nu eenmaal niet zo lief voor de portemonnee als je niet oplet ^^

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen