Eten en drinken in Ede en omgeving

Eten en drinken in Ede en omgeving

Op zoek naar een restaurant voor een smakelijke lunch, gezellige borrel of heerlijk diner in Ede? Ik zet de leukste plekjes om te eten en drinken in Ede en omgeving voor je op een rij.

Hier wil je eten eten en drinken in Ede

De leukste restaurants in Ede

Een grote stad op steenworp afstand van de Veluwe en prachtige natuur, dat is Ede. Naast bezienswaardigheden en activiteiten kun je hier ook geweldig eten en drinken. Van high-tea en lunch hotspots en gezellige plekjes midden in de natuur tot toprestaurants met Michelinsterren of Gault&Millaut-vermeldingen: je vindt het in Ede en omgeving!

Stadscafé Oscar

Stadscafé Oscar ligt aan het Oude Kerkplein in hartje Ede en is een gezellige plek voor een hapje en drankje. Hier kun je zowel overdag als ‘s avonds terecht voor een broodje, diner of borrel. Ook de high tea en high wine zijn aanraders! Op maandag gesloten.

Adres: Oude Kerkplein 20, 6711 AZ Ede

Eten en drinken bij Stadscafé Oscar Ede
Lunchplank bij Stadscafe Oscar in Ede
Eten en drinken bij Stadscafé Oscar Ede

Bij de Toren Eten & Drinken

Zin in lekkere broodjes? Bij de Toren is te vinden in het centrum van Ede, naast de Oude Kerk, en won vorig jaar nog de titel Beste lunchroom/broodjeszaak in Ede. Hier ga je heen voor lekkere hapjes en drankjes, vaak met een Italiaans tintje.

Maandag t/m donderdag van 10.00 tot 17.30 uur geopend, vrijdag van 10.00 tot 21.00 uur, zaterdag van 9.30 tot 17.30 uur. Gesloten op dinsdag en (koop)zondag.

Adres: Grotestraat 60A, Ede

Effe Anders

Effe Anders is de plek voor koffie, thee, broodjes & kadootjes, zoals ze het zelf omschrijven. Hier haal je lekkere koffie en thee voor thuis maar kun je ook terecht voor heerlijk gebak, prachtige bonbons en versbelegde broodjes.

Adres: Maandereind 15, Ede

Pomphuis

Bij Restaurant Pomphuis kun je luxe, maar betaalbaar dineren. Het restaurant wordt getipt in de GaultMillau gids dus een bijzondere culinaire avond is wel gegarandeerd. Aan de achterkant van het monumentale pand ligt een mooi terras met verwarmde veranda, waar je met mooi weer kunt genieten van gerechten uit de verfijnde keuken.

Adres: Klinkenbergerweg 41, 6711 MJ Ede

RUIG drinks & bites

Bij RUIG drinks & bites in Ede vind je een sfeervol interieur, comfortabele zitplaatsen en lekkere muziek op een acceptabel volume. Hier ga je heen voor een goed glas wijn, speciaalbiertje of gin & tonic. Woensdag t/m zondag geopend.

Adres: Brouwerstraat 13b, 6711 AS Ede

Grand Café de Verleiding

Dit gezellige eetcafé in het centrum van Ede serveert naast koffie en gebak ook lunch en diner. Op de kaart staan echte klassiekers als carpaccio, tonijnsalade, hamburgers en biefstuk. Leuk om te combineren met een dagje winkelen of avondje uit in Ede.

Adres: Brouwerstraat 44

De Volkslust

Wie zin heeft in lekkere taartjes of comfort food wil Eetwinkel De Jongens in het centrum van Ede niet overslaan. Hier bestel je rijkbelegde broodjes (zoals een croque met zalm) of halve baguette met brie, hummus of kroketten.

De verwijzing naar het Antwerps Bakhuys 1880 geeft de lange historie van de sociale oorsprong weer, toen verse broden met karren door heel Antwerpen tot aan huis werden gebracht.

Adres: Achterdoelen 104, 6711 AV Ede

Eten en drinken bij de Volkslust Ede

‘t Zusje Ede

In het centrum van Ede vind je ook ‘t Zusje: een modern tapasrestaurant waar je van uiteenlopende kleine gerechtjes kunt genieten. Ideaal als je nog niet weet waar je zin in hebt, van verschillende smaken houdt of gewoon zin hebt in lekker eten en drinken. Ook geschikt voor groepen!

Adres: Nieuwe Stationsstraat 13A, 6711 AG Ede

't Zusje Ede

Ik genoot al eens van een avond dineren met collega’s bij ‘t Zusje in Ede ©watzijzegt.com

Restaurants in Ede en omgeving

Ook in de omgeving van Ede vind je tal van goede restaurants, zowel in Ede zelf als in  de omliggende dorpen. Ik bezocht er inmiddels al een aantal en zocht de leukste restaurants in Ede en omgeving voor je uit.

Zicht (Bennekom)

Restaurant Zicht ligt midden in het centrum van Bennekom (op zo’n 10-15 minuten rijden van Ede). Na een grondige verbouwing ging het restaurant in het voorjaar van 2023 open voor lunch. Sinds deze herfst kun je er ook terecht voor diner. En wat voor diner!

Wij lieten ons verrassen door de chef en genoten van een heerlijk viergangenmenu met bijpassend wijnarrangement (ook mogelijk in halve glazen). Passend bij het seizoen kregen we onder meer wildzijnwang en reebout voorgeschoteld. Aanrader!

Adres: Dorpsstraat 24, 6721 JK Bennekom

Restaurant Zicht in BennekomRestaurant Zicht in Bennekom

Laat je verrassen door de chef bij Restaurant Zicht in Bennekom

Planken Wambuis (tussen Ede en Arnhem)

Restaurant Planken Wambuis ligt midden in de natuur met de Veluwe om de hoek. Het restaurant heeft een lange geschiedenis, al in 1926 stond hier een herberg. De menukaart heeft Franse invloeden – maar dan met Veluwse twist. Je kunt er dagelijks terecht voor lunch, diner, high tea en borrel. En voor wie ervan houdt: Planken Wambuis staat bovendien goed bekend om haar wildgerechten tijdens het wildseizoen.

Adres: Verlengde Arnhemseweg 146, 6718 SM EDE (N224 tussen Ede & Arnhem)

Eten en drinken bij Restaurant Planken Wambuis in Ede (Veluwe)Eten en drinken bij Restaurant Planken Wambuis in Ede (Veluwe)

Eten en drinken bij Restaurant Planken Wambuis in Ede (Veluwe)

De Lunterse Boer (Lunteren)

Leuk weetje: Hotel-restaurant De Lunterse Boer ligt op slechts 2 kilometer van het middelpunt van Nederland. Dit moderne hotel en restaurant wordt omringd door bos en is een heerlijke plek om even bij te komen na een dag in de natuur. Of om er gewoon even helemaal tussenuit te zijn. In het restaurant geniet je van gerechten die bij het seizoen passen.

Hou ook de agenda van De Lunterse Boer in de gaten voor leuke en smakelijke evenementen, zoals de wildproeverij.

Het restaurant is van maandag tot en met zaterdag geopend voor de lunch van 12.00 tot 16.30 uur. Vanaf 17.00 uur kun je er terecht voor diner.

Adres: Boslaan 87, 6741 KD Lunteren

Eten in Ede en omgeving: hotel-restaurant de Lunterse BoerEten in Ede en omgeving: hotel-restaurant de Lunterse Boer

Smakelijke wildburgertjes tijdens de Lunterse wildproeverij in oktober 

De Wever Lodge (Otterlo)

Verstopt langs de bosrand van Otterlo ligt de Wever Lodge. Dit kleine hotel en bistro kijkt uit over een zandvlakte en geeft je het gevoel er even helemaal tussenuit te zijn. Ook als je niet blijft overnachten, kun je heerlijk eten en drinken in de bistro van de Wever Lodge. Er is een ontbijt-, lunch- en dinerkaart die elk seizoen wordt aangepast met gerechten op basis van de beschikbare seizoensproducten.

Geniet van een lunch of high tea aan de gezellige keukentafel in de bistro of bij de houtkachel. Of neem plaats op het terras. Heb je zin om uitgebreid te tafelen en je op culinair gebied te laten verwennen? Neem dan plaats aan de chef’s table en kijk mee hoe alles in de keuken wordt bereid.

De Wever Lodge is 7 dagen per week geopend, Viervoeters zijn welkom op het terras en in de serre (niet in de bistro en de kamers).

Adres: Onderlangs 35, 6731 BK Otterlo

Eten en drinken in Ede: Wever Lodge in Lunteren

Meer inspiratie nodig voor een dagje uit? Laat je verrassen door deze bestemmingen:

Wat is jouw favoriete plek om te eten en drinken in Ede en omgeving?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dit wil je wellicht ook lezen