Van Madrid naar Toledo: dagtrip Toledo

Van Madrid naar Toledo: maak een dagtrip Toledo

Maak je een stedentrip naar Madrid en heb je een dagje over? Overweeg dan zeker een dagtrip naar Toledo! Van Madrid naar Toledo is namelijk maar een half uurtje met de trein en deze historische stad is een bezoek waard.

Van Madrid naar Toledo: dagtrip Toledo

In het Spaanse Toledo vind je een bonte verzameling van eeuwenoude kerken, enorme gebouwen, smalle straatjes en karakteristieke pleinen. Het deed lange tijd dienst als religieuze hoofdstad van Spanje en werd door de Romeinen als handelscentrum ingezet.

De vroegere Romeinse en Moorse invloeden zijn nog duidelijk merkbaar, er zijn werken van kunstschilder El Greco waar je ook maar kijkt en het stadje is inmiddels zelfs uitgeroepen tot werelderfgoed. Dat maakt het meteen ook populair bij toeristen maar dat mag de pret niet drukken.

Van Madrid naar Toledo

Ik deed ooit een dagje Toledo als uitstap tijdens een stedentrip Madrid, ook erg de moeite trouwens. Met de trein ben je er zo: de stad ligt zo’n 90 kilometer ten zuiden van Madrid. Er is genoeg te doen om er een of zelfs een paar dagen door te brengen.

Lees ook: Wat te doen in Madrid (+dit kun je gratis in Madrid)

Het is wel handig om je bezoek even goed te plannen, met oog op die toeristen die ik eerder noemde. Op sommige dagen kun je er namelijk over de hoofden lopen. Handig voor het uitzicht, maar niet voor je gemoedstoestand.

Bij het zien van de foto’s krijg ik acuut zin om weer naar Spanje te gaan. Lekker ronddwalen door de Spaanse straten, je vol(vr)eten aan teveel tapas, en genadeloos verbranden onder de hete zon natuurlijk. Yes!

Een dagje Toledo

Toledo in Spanje

Ik hou dus mateloos van dit soort eindeloze stadsuitzichten.

Bezoek Toledo in Spanje

Het gigantische Fort Alcázar is overal te zien. Net zo gigantisch als eigenlijk alles in Toledo. Behalve dan de smalle straatjes.

Praktische info voor je bezoek aan Toledo

Toledo ligt op een half uurtje reizen van Madrid. Om het uur vertrekt er een trein vanaf het centraal station van Madrid. Een retourtje koop je al vanaf een tientje; reserveer wel vooraf omdat je anders misschien niet mee kunt.

Bezienswaardigheden in Toledo

Kathedraal van Toledo – Een bezoek aan de kathedraal van Toledo mag je eigenlijk niet overslaan. De middeleeuwse kathedraal werd gebouwd tussen 1227 en 1493 en was eeuwenlang de zetel van de aartsbisschop van Spanje. De kathedraal is groot en de prachtige decoraties, muurschilderingen en plafonds zijn indrukwekkend. Ook de schilderijen en de schatkamer zijn bijzonder om te zien.

Van Madrid naar Toledo: dagtrip Toledo

Alcázar de Toledo –  Het oude fort van Toledo kun je haast niet missen: het ligt op het hoogte punt van de stad en kijkt uit over de wijde omgeving. Tegenwoordig is het een legermuseum.

Iglesia de Santo Tomé – Deze bijzondere kerk in het historische centrum van Toledo is vooral bekend van ‘El Entierro del Conde de Orgaz’, de beroemdste creatie van Griekse kunstschilder El Greco.

Monasterio San Juan de los Reyes – Dit oude Fransiscaner klooster werd in opdracht van Koningin Isabel I gebouwd ter nagedachtenis aan de ‘Slag van Toro’ in 1476, waarbij de Portugezen verslagen werden.

Museo de Santa Cruz – Dit gebouw deed vroeger dienst als ziekenhuis. Nu kun je er een grote collectie werken van de kunstschilder El Greco bekijken.

Bewaar deze dagtrip Toledo op Pinterest

Van Madrid naar Toledo: maak een dagtrip Toledo

Ben jij weleens in Toledo geweest?

3 reacties

Reageren is niet mogelijk

Dit wil je wellicht ook lezen
Proef Valencia dit najaar tijdens deze culinaire events

Proef Valencia: 7x eten in Valencia

Valencia is niet alleen een Spaanse topbestemming voor strand & cultuur. Ook op gastronomisch vlak behoort ze tot de Spaanse top. Het meest bekende gerecht is ongetwijfeld paella. Maar er…